Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz X jako drsný a zároveň luxusní pick-up od Carlex Design

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Pick-upy jsou v Evropě stále více v módě a polský Carlex Design se proto prostřednictvím své divize Pickup Design zaměřil na vzhled jejich exteriérů i provedení interiérů.

Carlex Design má na svém kontě řadu návrhů a realizací unikátních automobilových interiérů od sportovních vozů jako je BMW Z4 přes off-roady ve stylu Mercedes-Benz třídy G až po luxusní provedení třídy V a nechybí ani kabiny těžkých nákladních vozidel.

Nejnovější směr, jímž se polská společnost vydává prostřednictvím své divize Pickup Design, jsou úpravy terénních pick-upů. V nabídce lze narazit na pěkně ostrý Volkswagen Amarok nebo Mercedes-Benz X, u nějž se lze rozhodnout mezi úpravou v drsný terénní stroj nebo spíše na čistě silniční využití zaměřený styl.

První provedení je prezentováno prostřednictvím pick-upu s karoserií v zeleném odstínu usazenou na masivních terénních pneumatikách, nad nimiž se klenou nástavce rozšiřující blatníky. Za ochranným plechem v předním nárazníků se ukrývá naviják, zatímco nad čelním sklem je usazena světelná rampa, kterou tvoří LED.

Druhá verze s černou karoserií své silniční určení odhaluje prostřednictvím až 22palcových litých kol s nízkoprofilovými pneumatikami. I u tohoto vozu je karoserie ozdobena lemy, rozšiřujícími blatníky a sportovnější vzhled má dodat přepracovaný přední nárazník s částmi z uhlíkových vláken, z nichž je i maska chladiče a ochranný lem kapoty motoru.

Provedení interiérů obou vozu se záplavou kvalitní kůže na sedadlech i některých částech obložení pak plně odpovídá tradicím mateřské společnosti Carlex Design. Interiér s černou kůží patří k terénní verzi, zatímco červená kůže a sportovní přední sedadla jsou v silničním provedení.

Pickup Design kromě úprav vzhledu exteriéru a interiéru nabízí pro Mercedes-Benz X i elektronický model, který zajistí, že zvuk linoucí se z výfuku nebude odhalovat turbodiesel, který se skutečně ukrývá pod kapotou, ale navodí iluzi pořádného vidlicového osmiválce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)