Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Michael Schumacher přijede do Prahy na Road Safety Day

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Sedminásobný mistr světa Formule 1 Michael Schumacher bude 28. června v rámci Road Safety Day v Praze na Václavském náměstí.

FIA každoročně pověřuje nejvýznamnější kluby pořádáním tzv. Conference Week, nejvyššího pracovního zasedání FIA. Shromáždění se účastní zástupci všech 226 automobilových klubů sdružených ve FIA. Akce vždy probíhá v jiném regionu světa a organizátorem a hostitelem je klub z dané země.

Místem konání v minulosti bylo například Kapské Město, Barcelona, Buenos Aires nebo Kuala Lumpur. V letošním roce byl pořádáním pověřen Ústřední automotoklub České republiky (ÚAMK) a FIA Conference Week 2012 se bude konat v Praze ve dnech od 26. do 29. června.

Během těchto čtyř dnů se uskuteční řada zasedání, odborných komisí a pracovních setkání, jichž se má účastnit okolo 350 funkcionářů FIA. Hlavní pozornost FIA Conference Week 2012 bude zaměřena na další rozvoj mobility a zvyšování bezpečnosti silničního provozu v globálním měřítku.

V rámci FIA Conference Week 2012 se ve čtvrtek 28. června od 10 do 17.30 hodin uskuteční na pražském Václavském náměstí akce Road Safety Day určená široké veřejnosti a zacílená především na děti.

Ve spodní části Václavského náměstí bude umístěno několik stanovišť s jednotlivými prvky podporujícími zásady bezpečné jízdy. Návštěvníci během dne shlédnou ukázky činnosti jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému (zdravotní služba, hasiči, městská a státní policie). Na vlastní kůži pak budou moci na simulátorech okusit stavy, jaké by zažili při skutečné dopravní nehodě. Připraveny budou rovněž dětské dopravní hřiště, nejrůznější kvízy a soutěže apod.

Části odpoledního programu Road Safety Day se zúčastní delegáti konference FIA v čele s prezidentem Jeanem Todtem a celá řada významných zahraničních i českých osobností včetně primátora hl. m. Prahy Bohuslava Svobody a kardinála Dominika Duky.

Hlavní pozornost na sebe ale zcela jistě strhne sedminásobný mistr světa Formule 1 Michael Schumacher, který se má akce zúčastnit zhruba od 16.00 hodin. Jeden z nejlepších automobilových závodníků všech dob, který je tváří FIA v oblasti bezpečnosti silničního provozu, osloví z pódia návštěvníky a také se aktivně zúčastní některých bodů programu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)