Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini konceptem Vision naznačuje novou generaci svých aut

David Bureš
Diskuze (3)
Britská značka ještě letos ukáže novou generaci svého třídveřového hatchbacku. Zatím se představuje jeho předobraz.

Mini představuje koncept Vision. Jeho poslání je jasné – ukázat nový designérský směr značky, kterým se Mini bude ubírat v následujících letech. Je tak oficiální ukázkou nové generace vozů Mini.

Třetí generace novodobého třídveřového Mini se ukáže ještě letos, automobil už byl vyfocen kompletně bez kamufláže. Díky tomu můžeme potvrdit, že Vision má sériové verzi opravdu blízko.

Mini nadále bude sázet na známé tvary, proti předchůdci tu však přesto najdeme spoustu změn. Příď bude kulatější, šestiúhelníková maska chladiče je inspirována původním Mini, připomíná také dřívější koncept Rocketman. Zlatě lakovaný koncept používá full-LED světlomety, které v sériovém provedení budou maximálně za příplatek, vnější kroužek diod pro denní svícení v hlavních světlech však zůstane zachován.

Na zádi se objevují opravdu obrovské koncové svítilny. Ty už ukázaly fotografie sériového provedení.

Části karoserie jsou vyrobeny z materiálu nazvaného kov organo. Ve skutečnosti se jedná o kompozit vzniklý stlačením různých vláken, desky tohoto materiálu pak mají speciální strukturu srovnatelnou s textilem.

Nová generace Mini (s interním označením F56) už nepoužije centrálně umístěný rychloměr, což naznačuje i koncept. Digitální rychloměr se nachází před řidičem, velké kolo však bude palubní desce dominovat i nadále, jen v něm bude umístěno rádio nebo obrazovka multimediálního systému.

Ve dveřích se objevují elastické pásy tvořící vlajku Velké Británie, tento designový detail je zároveň praktický, posádce tyto popruhy podrží různé předměty. Systém Driving Experience Control pak umožní nastavení různého osvětlení kabiny.

O motoru pod kapotou Visionu Mini nehovoří. Sériové Mini má nicméně použít benzinové a naftové tříválce o objemu 1,5 litru. Ty budou spojené se šestistupňovým manuálem, za příplatek má být dostupný osmistupňový automat.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Ada je zase tady
27. 7. 2013 08:05
Jde to, ale dře to
Venkovní tvary - proč ne. Jistá extravagance k MINI vždy patřila. Ovšem to, co navrhují uvnitř, to je jedna veliká katastrofa. :no: :no: :no:
Avatar - delphino
26. 7. 2013 13:48
Re: no
Podle mě je to hlavně použitým objektivem, který deformuje předek o proti předku...
Avatar - salamoon
26. 7. 2013 10:58
no
tak ta zadna cast vyzera vyborne,tam uz menit nemusia nic,interier je ulet to je jasne,ale ta predna cast posobi rozpacite....tam by to chcelo urcite zmenu... 8-s