Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Mini dostane klasicky umístěný rychloměr

Aleš Dragoun
Diskuze (15)
Třetí novodobá generace Mini se ukáže ještě letos. Zatímco exteriér bude opět spíše evolucí, interiér čeká revoluce, a to doslova.

Jak ukazuje špionážní snímek zveřejněný serverem Reddit, dosud dominantní centrálně umístěný rychloměr zmizí. Přístroj sice zůstane kulatý, ale najdeme v něm autorádio, malý displej a ovládání telefonu, Palubní deska je již prakticky definitivní a fotografie ji představuje zcela nezakrytou. Pouze volant s tlačítky pochází od BMW a sériové Mini dostane nejspíše jiný tříramenný, který více odpovídá designu britsko-německého diblíka.

Ukazatel aktuální rychlosti byl tedy přesunutu klasicky pod volant, těsně nad sloupek řízení. Odklon k mainstreamu? Možná trochu, stylu se však naštěstí nevzdal, vypadá totiž spíše „motocyklově“. Otáčkoměr se nachází vlevo od něj a nikoli uprostřed, jako doposud. Některé ovladače na středové konzoli jsou výše, ventilace dostala klasické otočné kruhové. Její vnitřní výdechy jsou ovšem hranaté místo tradičních „turbínových“, které připomínaly letecké proudové motory. Ty zůstaly pouze na okrajích palubní desky. Jedná se údajně o její základní verzi z celkem čtyř možných, čemuž ostatně nasvědčuje zmíněná maličká obrazovka. Vyšší modely dostanou větší s navigací. Vnitřní kruh by měl každopádně ve všech případech po nastartování světélkovat.

Mini s kódem F56 si svou výstavní premiéru odbude s největší pravděpodobností až na podzim ve Frankfurtu, a to ve třídveřovém provedení. Pod zatím mohutným maskováním se prý skrývá ještě větší porce agresivity. Jedná se o třetí generaci v režii BMW, ta první se objevila v roce 2001, druhá o pět let později. Celkově už jde však o čtvrtou, pokud započítáme klasiku v podobě legendárního Issigonisova „knedlíku“, který se vyráběl dlouhých 41 let (1959-2000).

Aleš Dragoun
Diskuze (15)
Avatar - salamoon
2. 4. 2013 22:26
Re: slabota
ano bol originalny,ale ta ergonomia bola snad horsia ako u dacie.... 8-s
Avatar - EauRouge
2. 4. 2013 19:59
Středová kaplička s navi - foto
[odkaz]
Avatar - m.z.
2. 4. 2013 19:57
Re: slabota
Mě současný interiér vyhovoval,byl originální. Je škoda, jestli sklouzne do tuctové podoby.
Avatar - salamoon
2. 4. 2013 18:30
slabota
cakal som vacsiu evoluciu,a nie,ze miesto rychlomeru capnu do stredoveho kruhu radio.... ;-\
ten tvar uz potom straca opodstatnenie...
Avatar - Jaros71
2. 4. 2013 17:29
Docela dobrý..
Myslím,že to vypadá lépe než stávající model.. ;-)
Volant tam bude jiný.