Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Lancer 2016: Facelift pro USA a konec verze Ralliart

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
Po odchodu modelu Evolution byla v nabídce Mitsubishi Lancer ještě jedna sportovní varianta, o něco slabší Ralliart. Opět s pohonem všech kol. I tato verze však nadobro končí.

U nás si můžete Mitsubishi Lancer pořídit již pouze s atmosférickou šestnáctistovkou a pětistupňovým manuálem, legendární Evolution spolu s variantou Ralliart z nabídky zmizel. Právě Ralliart s přeplňovaným dvoulitrem a pohonem všech kol však je ještě v některých zemích stále dostupný. Nyní ale končí i v USA.

Zároveň vůz prošel pro americký trh faceliftem. Ten zahrnuje výrazněji tvarovaný nárazník s diodami okolo mlhovek, nové osmnáctipalcové disky, blinkry v zrcátkách a další detaily, zezadu se na první pohled nic nezměnilo. Uvnitř však je nově standardně barevný LCD displej.

Z hlediska techniky zůstalo vše při starém, Lancer pro americký trh využívá atmosférické čtyřválce o objemu 2.0 a 2.4 litru. Existují také varianty s pohonem všech kol, automatickou převodovkou CVT nebo i pětistupňovým manuálem.

Z pohledu evropského nadšeného řidiče je škoda, že Mitsubishi na své tradiční ostré modely rezignovalo. Stačí se podívat, jaký má u nás úspěch kupříkladu Subaru WRX STI. Konec odvěkého rivala je tedy o to smutnější, stejně jako konec slabšího Ralliartu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
Re: Jo, dost hezké
Plácás.
2. 10. 2015 13:32
Nerozumím
nechápu, proč neprodávali diesel s pohonem 4x4, určitě by o to zájem byl...
2. 10. 2015 10:50
Re: Jo, dost hezké
Souhlasím s tím, že vzhledem k ceně je Lencer stále dobrá nabídka i na našem trhu. Nechápu, že i třeba pro lidi je Hyundayi volba číslo jedna proti tomuto vozu (když už jen vemu v potaz to, že tohle je pořád ještě originál a Hyundayi technicky kopie). Výkřik poslední techniky to není, ale spoustu služby za rozumný peníz to odvede...
2. 10. 2015 10:39
Re: Jo, dost hezké
Máš pravdu, na druhou stranu Lancer stojí 350 v lepší výbavě s 1.6 a ta se moc neliší od 1.8. A dostaneš dobře vybavené auto, kde koupíš sedan za 350? Jsou samozřejmě lepší auta, ale tak o 50 tisíc dražší.
2. 10. 2015 09:29
Re: Hlavne nech ho odľahčia ...
Jak vidíš, asi je :-)