Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi XR-PHEV míří především do města

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Na letošním 43. ročník listopadového autosalonu v Tokiu jsou hlavními hvězdami automobilky Mitsubishi tři nové koncepty. Jedním z nich je kompaktní crossover XR-PHEV.

Trojice konceptů pojmenovaných AR, GC-PHEV a XR-PHEV přináší nový styl designu japonské značky a naznačuje směr, jakým se bude ubírat vývoj a výroba Mitsubishi v blízké budoucnosti.

Mitsubishi XR-PHEV s karoserií dlouhou 4370 mm, širokou 1870 mm a vysokou 1570 mm má představovat novou generaci kompaktního crossoveru s dynamickým exteriérem, naznačujícím jaký směrem se má vydat vzhled příští generace modelu ASX.

V přídi tohoto konceptu je uložen přeplňovaný zážehový tříválec o objemu 1,1 litru s přímým vstřikováním paliva a variabilním časováním sacích ventilů MIVEC, disponující výkonem 100 kW. Benzinový motor je spojen s elektromotorem a maximální výkon hybridního pohonného systému, roztáčejícího pouze přední kola, je 120 kW.

Potřebnou energii dodávají elektromotoru baterie s kapacitou 14 kWh, které jsou uložené pod podlahou interiéru a lze je dobíjet i ze sítě. Při jízdě čistě na elektřinu má XR-PHEV dojezd okolo 85 km/h a v kombinovaném provozu má být jeho spotřeba paliva 3,6 litru benzinu na 100 km.

Vedle atraktivního designu a hybridního pohonného systému nabízí XR-PHEV rovněž novou generaci bezpečnostních systémů. Jedním z nich je sledování okolí a rozpoznávaní chodců.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - Ada je zase tady
24. 11. 2013 23:06
Re: Škoda že je to jenom koncept.
Byl to takový test inteligence. Zvítězil jsi >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - kaa
24. 11. 2013 11:45
Škoda že je to jenom koncept.
Za tohle auto bych byl ochotný utratit svý prachy. >:D
Avatar - 3_diamanty
24. 11. 2013 11:05
Re: výhled
rozhodne nejake male auto bude lepsia volba do mesta ako tato 4,4metrova obluda a okrem toho vyzera byt aj dost siroka, neviem is predstavit s tym parkovat v stiesnenych parkoviskach velkomesta kde je niekedy problem vojst aj s fabiou