Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MPV od Audi přijde. Uvidíme ho už ve Frankfurtu?

David Bureš
Diskuze (12)
Velkoprostorový vůz bude postaven na základech Audi A3. Na trh by mohl vstoupit za tři roky.

Audi hodlá vstoupit do nového segmentu. Vedení automobilky dalo totiž zelenou vývoji MPV postaveného na základech modelu A3. Tvrdí to britský magazín Autocar.

Automobilka už údajně postavila koncept tohoto vozu. Ještě však zvažuje, zda jej představí na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, nebo až někdy později.

Základem automobilu bude koncernová platforma MQB, na délku bude měřit asi 4,5 metru. Dovnitř se vejde až sedm osob.

Zatím není jasné, jak se nové MPV bude jmenovat. Auto je pracovně označeno jako Spacer, nabízelo by se tak označení A3 Spacer, možností je však také přídomek SuperAvant nebo název V4.

Jméno V4 naznačuje, že auto bude mít velikostně blíž k A4 než ke kompaktní A3, ze které bude technicky vycházet. Větší Audi jsou postaveny na platformě MLB.

S myšlenkou MPV koketuje Audi už několik let, ostatně k velkoprostorovým autům měl blízko již prodejně neúspěšný model A2. Audi vedle toho v minulých letech představilo studie Roadjet (2006) a A2 concept (2011) naznačující podobu takového vozu.

Od loňského roku se pak o sériovém ingolstadtském MPV mluví stále častěji. Loni se například šéf prodejů a marketingu Peter Schwarzenbauer nechal slyšet, že myšlenka takového auta je zajímavá. Model od Audi by však podle něj neměl být nudný jako současná MPV, místo toho by měl použít sportovně laděný design. Styl potenciálního auta Schwarzenbauer připodobnil k Fordu S-Max.

Už loni se hovořilo o tom, že sériové MPV se čtyřmi kruhy ve znaku dorazí na trh v roce 2016. Tento rok je s dobou premiéry auta spojován i dnes.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - nalimer
12. 8. 2013 11:00
predstavy MPV od počítača
tu je [odkaz]
12. 8. 2013 10:40
krasa
to je ale krasne auto, s tym dizajnom museli asi pomoct odbornici od Ssanyongu.
Ked c4picasso je skarede, tak co potom toto?
Avatar - fOE
12. 8. 2013 10:06
Re: Proč lezou
Protoze si mysli ze to dovedou lip nez MB? Nebo se jen proste snazi vyplnit i tu sebemensi mezirku na trhu (podvozky maji, motory maji, jina bude jen kastle takze naklady minimalni jim dava chut to risknout, pripadny neuspech nebude tak bolet).
Avatar - Choochoo
12. 8. 2013 10:02
Re: audi MPV
Jojo, propracovanej desegn, originalni, nestarnouci apod. >:-[] Jak od fabriky >:D
Avatar - Choochoo
12. 8. 2013 09:59
Re: Proč lezou
Nechapu proc se takhle vysilujes, kdyz nemas nic k tematu, ani slusnej nazor 8-s :no: