Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Když auto vjede pod kola kamionu (on-board video)

Diskuze (12)
Ze Skotska k nám doputovalo video zachycující nehodu, kdy řidička Opelu Corsa vyjede na dálnici přímo proti kamionu.

Najetí na dálnici do protisměru hrozí fatálními následky. Přesně to se stalo řidičce stříbrného Opelu Corsa v následujícím videu. Nenechte se zmást, že je dálniční nájezd na levé straně vozovky – video totiž bylo natočeno ve Velké Británii, nedaleko skotského Aberdeenu.

Video se objevilo na Youtube díky záznamu z palubní kamery, která byla instalována v inkriminovaném kamionu. Díky němu si můžeme udělat představu, jak málo času na reakci zbývá i při rychlosti 90 km/h a jak omezené jsou manévrovací schopnosti kamionu.

Jeho řidič se přesto pokusil situaci zachránit. Jen díky jeho reakci vystoupila 20letá řidička Corsy z auta nezraněna – kamionu se totiž jen letmo dotkla. Řidič kamionu ale sám sebe vystavil velkému riziku, souprava totiž po výhybném manévru sjela z dálnice a převrátila se na bok.

V následujícím videu si můžete prohlédnout záznam z kamery ve voze, druhé video pak ukazuje následky na místě nehody.

Diskuze (12)
Avatar - Wolfsteen
5. 2. 2014 14:57
Re: Smutne
kamioňák...
Avatar - skejpa
31. 12. 2011 13:08
Re: Corsa
:yes:
Avatar - skejpa
31. 12. 2011 13:07
Re: Smutne
Kriste pane, tak krátká věta a tolik hrubek ! :-!
15. 4. 2011 14:58
Re: Smutne
Pro kamioňáky jsou zvláštní kurzy vyhýbacích manévrů. Dokáží se vyhnout ledasčemu a většinou udrží kamion plně pod kontrolou (což je jedna z point toho kurzu - jak se v plné rychlosti vyhnout a nepřevrátit se, popřípadě nezabít někoho okolo). Jediný rozdíl mezi běžným řidičem a takovýmhle profesionálem je v tom, že běžný řidič je často ignorant, který se nevzdělává a nerozšiřuje své schopnosti kontrolovat auto.
15. 4. 2011 09:29
Re: Smutne
taky jsem dost hleděl.. ale takhle rozhýbat kamion - to nemohlo skončit jinak.. ta buchta měla megaštěstí! respekt!