Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nico Rosberg zůstane ve formuli 1 další dva roky u Mercedesu

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Nico Rosberg má o své závodní budoucnosti jasno na další dvě sezóny. Prodloužil smlouvu s Mercedesem.

Mercedes AMG Petronas Formula 1 Team, jak zní plný název stáje se základnou v britském Brackley, v pátek 22. července oficiálně oznámil, že Nico Rosberg u něj zůstane v následujících dvou sezónách 2017 a 2018. Kontrakt byl podepsán. Nico jezdí ve stříbrných (a částečně tyrkysových) barvách od roku 2010. S mercedesy zatím získal 19 triumfů v Grand Prix a 25 nejvýhodnějších postavení na startovním roštu.

V tuto chvíli stále vede šampionát, byť o jediný bod před kolegou Lewisem Hamiltonem. V poslední době mezi nimi zuří válka. Rosberg, syn finského mistra světa 1982 Kekeho, zatím ještě nevybojoval na rozdíl od Brita titul a po velmi slibném úvodu letošního ročníku se jeho bodový náskok rozplynul. Vodu na mlýn přidávají jejich vzájemné kolize, ať už třeba ta z prvního kola VC Španělska, nebo naopak z posledního v Rakousku.

Reprezentuje Německo, kde se před jedenatřiceti lety narodil, nikoli Finsko jako jeho táta. Do formule 1 se dostal jako první šampion GP2. Debutoval před dekádou, ve Velké ceně Bahrajnu 2006, ovšem tehdy ještě v kokpitu Williamsu. A hned oslnil nejrychlejším kolem. Barvám legendární stáje však přivezl pouze jedno jediné pódium: v Austrálii 2008 dojel třetí.

Za Mercedes poprvé vyhrál v GP Číny 2012, byl to první triumf obnoveného týmu pod hlavičkou trojcípé hvězdy. V předchozích dvou letech byl vždy vicemistrem světa, pokaždé za stájovým kolegou Hamiltonem.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Avatar - tfu
22. 7. 2016 17:28
worth Ł36million
Nico Rosberg signs new two-year contract with Mercedes worth a staggering Ł36million - 1,15 miliardy korun