Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan 350Z u nás za 1.280.000,-Kč

Ondřej Láník
Diskuze (44)
Nekompromisní sportovní kupé Nissan 350Z se začne v České republice prodávat od listopadu za cenu 1,280.000 Kč v základním provedení a za 1,350.000 Kč v luxusnější verzi 350Z Pack.

Nekompromisní sportovní kupé Nissan 350Z se začne v České republice prodávat od listopadu za cenu 1,280.000 Kč v základním provedení a za 1,350.000 Kč v luxusnější verzi 350Z Pack.

O koupi nového Nissanu 350Z se v České republice seriózně zajímají již desítky potenciálních zákazníků. Autorizovaní prodejci Nissanu v této době začínají brát první závazné objednávky na vozy, dodané ještě v letošním roce.

Nissan 350Z se stal velkým prodejním hitem všude, kde se objevil. Ve Spojených státech už půl roku s náskokem vede žebříček nejprodávanějších sportovních vozů a v západní Evropě si ho objednala tisícovka zákazníků ještě dříve, než se vůbec dostal do prodeje. U zájemců o exkluzivní výkonné kupé za dobrou cenu boduje lákavým designem ve spojení s prvotřídní technikou závodního vozu, výkonným šestiválcem a komfortní výbavou. Hned první svezení v 350Z každému potvrdí, že jde o čistokrevné sportovní kupé s prvotřídními jízdními vlastnostmi.

Dvoumístný Nissan 350Z má vpředu umístěný vidlicový šestiválec o výkonu 206 kW (280 k), pohánějící osmnáctipalcová zadní kola.Ta jsou obuta do pneumatik Bridgestone Potenza o rozměru 225/45 R18 vpředu a 245/45 R18 vzadu. Dlouhý rozvor, protáhlá příď, krátké převisy vpředu i vzadu a optimální rozložení hmotnosti dávají řidiči vše, co potřebuje pro adrenalinové zážitky za volantem: Precizní ovladatelnost a prvotřídní držení stopy i v extrémních situacích. Zrychlení na 100 km/h zvádá třistapadesátka za 5,9 s.

Vzrušující zážitky za volantem ještě zesiluje usazení v nízké, výrazně tvarované anatomické sedačce s perfektním bočním vedením. Dokonalé. I při atakování maximální rychlosti, elektronicky omezené na 250 km/h. A spolujezdec si může vychutnat více komfortu na měkce čalouněné sedačce se širším opěradlem.

Maximální pozornost je věnovaná každičkému detailu: Šestistupňová převodovka s krátkým, rychlým chodem. Hnací hřídel z uhlíkových vláken. Obě nápravy zpevněné tuhými horními vzpěrami. Přesné a citlivé řízení. Vysoce účinné brzdy Brembo. Aerodynamický sportovní kit.

Během léta se začne za mořem prodávat také otevřená verze 350Z Roadster, o které jsme psali zde zde.

Podrobný popis Nissanu 350Z Coupe jsme uveřejnili v našem magazínu zde.

Ondřej Láník
Diskuze (44)