Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan GT-R si vystačí i s pohonem zadních kol (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Nissan GT-R patří k výjimečným strojům i ve své sériové podobě, ale kupé, které si upravil podle svých představ Jeremy Röhrs, je ještě výjimečnější.

Jeremy Röhrs je majitelem společnosti Pearls & Pigments, specializující se na distribuci perleťových pigmentů a přísad do laků používaných na karoserie automobilů. K prezentaci svého zboží do jisté míry využívá i svůj vlastní Nissan GT-R.

Ten se širší veřejnosti představil poprvé v loňském roce prostřednictvím krátkého videa natočeného ve spolupráci s firmou Vossen Wheels. Tehdy karoserie kupé kombinovala perleťový lak s karbonovým povrchem přední i zadní kapoty a 20-palcovými koly VFS-2.

Letos se tento Nissan GT-R, přestavěný na pohon zadních kol, představuje v nové, elegantnější podobě. Nyní již lak nesou i obě kapoty a předimenzovaný stavitelný zadní spoiler uvolnil místo pro výrazně decentnější exemplář, který se má rovněž postarat o zvýšení aerodynamického přítlaku na zadní kola.

Pod atraktivním kabátem Nissanu se vedle proměny ze čtyřkolky na zadokolku odehrály i další změny, z nichž se řada týkala také motoru. Přeplňovaný vidlicový šestiválec VR38DETT o objemu 3,8 l sice již ve své standardní podobě disponuje výkonem 550 koní (405 kW), ale nyní má nabízet okolo 650 koní (478 kW).

Změny provedené v letošním roce uzavírá použití nový 20-palcových kovaných disků VPS-307 z produkce Vossen Wheels, obutých do pneumatik o rozměrech 285/35/20 vpředu a 335/30/20 vzadu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
10. 12. 2015 17:18
Přestavba?
Nevím, jak to udělal tenhle pán, ale youtube je plný videí Audin s vykuchanýma předkem. Kolega si takhle upravil R8 V10 (je zarytý bavorista, ale tam žádný supersport nemají).
Dost mně inspiroval:)