Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan potvrzuje trend poslední doby a investuje v Asii

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Japonská automobilka Nissan má v následujících čtyřech letech v Indonésii velké plány. Kromě zdvojnásobení produkce a zčtyřnásobení prodeje zvažuje, že v Indonésii vytvoří základnu pro vývoz.

Šéf japonské automobilky Nissan Carlos Ghosn včera na tiskové konferenci v hlavním městě Indonésie Jakartě poodhalil plány automobilky v této zemi. Do roku 2013 se má zdvojnásobit výrobní kapacita indonéského závodu Nissanu. Za čtyři roky by tak měl Nissan v Indonésii ročně vyrábět 100 tisíc vozů. Zdvojnásobení výrobní kapacity má být dosaženo investicí ve výši 20 milionů amerických dolarů. Tato investice má být zřejmě jen první z řady investic.

Automobilka by také v Indonésii ráda zvýšila prodej svých vozů. Zatímco v loňském roce se v Indonésii prodalo 21 440 vozů Nissan, v roce 2013 se jich má prodat více než čtyřnásobek. Cílem je prodej 90 tisíc vozů v roce 2013.

Nissan dále zvažuje, že by z Indonésie učinil svou exportní základnu. Příští rok automobilka v zemi založí výzkumné a vývojové centrum, které se bude zabývat průzkumem trhu, hodnocením vozidel a kontrolou jakosti.

Důvodem snahy Nissanu o expanzi v Indonésii může být i vývoj v Číně, kde byly dodavatelé dílů pro výrobu vozů nuceni zvýšit mzdy. Zvýšení výrobních nákladů se dotklo i Nissanu.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
30. 6. 2010 10:22
jojo
palec :yes: nahoru pro nissana ;-)