Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Terrano se vrátil. Je to převlečená Dacia Duster

Michal Fokt
Diskuze (75)
Nissan neuhlídal své nové malé SUV Terrano před zvídavými objektivy fotoaparátů. Špionážní fotky zcela odmaskovaného vozu ukazují... Dacii Duster s logem vycházejícího slunce na masce chladiče.

O tom, že Nissan vrátí do nabídky model Terrano, se už hovoří delší dobu, vzhledem k tradici tohoto vozu ale byly trošku znepokojivé zvěsti, že by mělo jít jen o lehce přepracovanou Dacii Duster. Ovšem když se následně objevily oficiální skici Terrana, svitla naděje, že vůz pouze využije odolnou techniku rumunského SUV. Jenže tady se více než jindy ukazuje, jak mohou nákresy klamat.

Nejnovější špionážní snímky modelu Nissan Terrano ukazují vůz, jenž se zvenku od Dusteri liší pouze maskou chladiče, přizpůsobeným tvarem kapoty a logy japonského výrobce. Z profilu se nová identita demonstrovala tmavými B a C sloupky karoserie a nejvíce "své" bude díky nový zadním svítilnám Terrano zezadu. Trochu více rozdílů by mělo být i v kabině, kde palubku Dacie nahradí nová, kterou využívá brazilská variace Renault Duster. A kdy že se japonského Dusteru dočkáme?

V tomto případě je snad třeba, s ohledem na to, jak si Terrano pamatujeme, říci naštěstí nikdy. Tedy pokud mluvíme o Evropě. K nám se dovážet nebude, vyrábět se bude v indické továrně v průmyslové zóně Oragadam a na tamním trhu se bude také prodávat. Není sice vyloučeno, že jej dostanou i další rozvojové asijské trhy, ale tím by rozšiřování tohoto SUV mělo končit.

Technické specifikace zatím nejsou známy, dá se ale předpokládat, že bude Terrano identické s Dacií a to včetně dieselových motorizací, které jsou v Indii v oblibě. Ovšem nedočkavce potěšíme - Nissan představí oficiálně Terrano ještě teď v srpnu, takže vaše bezbřehá zvědavost bude určitě vbrzku uspokojena.

Michal Fokt
Diskuze (75)
Avatar - R32
20. 8. 2013 16:56
Re: Tak nám
>:D no jo, dnes už skutočný (nový) offroad pomaly ani nezoženieš... Niva, Wrangler, G-éčko (za plnotučnú cenu), Defender. 8-s
20. 8. 2013 14:56
Re: Tak nám
ale tomu sami nevěříme ne? I když - byla by to krása(bez dpf filtru - diesel tak kolem 120kW, rám, špéry na třech - jé - no nic - budíček....)
Avatar - R32
20. 8. 2013 14:38
Re: To je rečí...
Asi máš pravdu... možno je fakt toto recept ako zvýšiť predaje, osvedčená nenáročná technika a (za tú cenu) určitá spoľahlivosť plus zvučné meno by mohli priniesť úspech. Možno keby to začali predávať aj u nás tak by sa našli ľudia ktorý by za menší príplatok nosili na grile radšej znak Nissanu ako Dacie. :-)
Avatar - R32
20. 8. 2013 14:32
Re: Tak nám
Tak v EU môžu použiť názov Terrano III. Predchádzajúci model mal oficiálne v názve II. tak prečo nie... ;-\
20. 8. 2013 12:21
Re: Zoufalství - tak si automobilky zákazníka cení
to jsem si bohužel všiml, ale ty ostatní mi jsou tak nějak úplně jedno. Protože jsem měl kdysi Patrola a jezdil i v Terranu či Mavericku, tak mi to nostalgicky tak nějak vadí......i když s tím nic neudělám....