Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan upravil 370Z podle hlasování na Facebooku

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Automobilky na sociálních sítích zkoumají názory fanoušků a upravují podle nich auta. Teď přichází se svou troškou do mlýna Nissan.

Nissan využil Facebook úplně jinak než ostatní. Za základ zvolil sportovní kupé 370Z a po několikaměsíčním průzkumu a hlasování na sociální síti jej nechal podle výsledků anket patřičně upravit. Prototyp dostal matnou šedou fólii a polepy na kapotu i zadní blatníky. To ale pochopitelně není to nejdůležitější.

Daleko zajímavější je aplikace aftermarketových dílů, jejichž trh je zejména v USA obrovský. Na autě najdeme devatenáctipalcová šestipaprsková kola Volk, upravenou přední část s „lízátkem“ i velké zadní křídlo. „Project 370Z“ se ale neomezil pouze na kosmetické modifikace karoserie, které zlepšují aerodynamiku.

Vidlicový šestiválec objemu 3,7 l dostal doping v podobě dvojice turbodmychadel. Společnost GReddy Performance Products z kalifornského Irvine zajisté netřeba představovat, znají ji určitě nejen hráči Need For Speed: Underground. Výkon nebyl oficiálně zveřejněn, ale určitě dosahuje minimálně 373 kW (507 k). Výfukový systém Ti-C je také od GReddy, na podvozku a odpružení se vyřádili specialisté od KW a obří kotoučové brzdy nesou pro změnu logo StopTech.

A interiér? Nejvýznamnější změny představují sportovní volant, řadicí páka a přístroje, jiné čalounění dveří a pomyslnou třešničkou na dortu jsou dvě anatomické sedačky. Jak jinak, od Recara.

Kde jinde než na internetu by měl Nissan zveřejnit jednotlivé kroky a výsledek všech úprav. Na videa se můžete podívat níže.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
10. 8. 2012 09:01
Re: zk*rvena hudba
Napodobne... Ve videu, kde jde o auto, opravdu nema hudba co delat :-(
10. 8. 2012 08:07
Re: pohonil som :P
neni zac, pre mna je kazde taketo auto a zvlast nissan cisty orgazmus :-!
9. 8. 2012 17:32
zk*rvena hudba
proc do toho cpou takovy srac*y, ja bych si treba rad poslechl motor.
Avatar - Hotwire
9. 8. 2012 14:18
Re: pohonil som :P
dakujeme za podelenie sa o tuto informaciu :-! >:-[]
9. 8. 2012 13:48
pohonil som :P
>:-[] :yes: :yes: