Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan ve Frankfurtu 2007

Ondřej Šuch
Diskuze (0)
Automobilka Nissan asi nejhlasitěji ze všech významných producentů vozů prohlašuje, že budoucnost automobilové dopravy vidí v elektromobilech.

Nissan Mixim

Studie vystavená ve Frankfurtu nese název Mixim a je vybavena dvěma elektromotory, jedním pro pohon přední a druhým pro pohon zadní nápravy, takže lze mít v závislosti na aktuálních jízdních podmínkách z auta předokolku, zadokolku nebo čtyřkolku. Energii agregáty získávají z lithium-ionových baterií.

Tím ale zvláštnosti Miximu teprve začínají. Design vozu je velmi futuristický, tvarem střechy připomíná chystaný supersport GTR. Ještě zuřivější je ale interiér přístupný vzhůru elektricky výklopnými dveřmi, který po vzoru McLarenu F1 disponuje třemi sedadly, přičemž to řidičovo je uprostřed. Tedy abychom byli upřímní, konfigurace je spíš 1+2, neumíme si totiž představit, že by zadní vyosená sedadla nabídla dostatečné pohodlí. Palubní deska je neméně netradiční, jde ale přece jen o studii…

Mixim by možná mohl napovědět něco o designu budoucí Micry, má totiž při rozvoru 2530 mm délku pouze 3700 mm, ovšem značnou šířku (1800 mm). Na výšku měří pouze 1400 mm a váží (s ohledem na elektrický pohon a baterie) velmi sympatických 950 kg.

Tisková zpráva hovoří o tom, že od Mixim „se očekává“ maximální rychlost 180 km/h a dojezd 250 km. Hodně si výrobce slibuje od použitých baterií, protože uváděná doba plného nabití by měla být max 40 minut.

Nissan Micra

Jeden z posledních skutečně malých vozů do města se dočkal nenápadné modernizace. Tvary se nemění, ale nastupuje nenákladná změna masky a několika dalších drobností pro modelový rok 2008. Největší inovací je maska, která už nemá jediné chromované žebro, ale chromované orámování dvou otvorů. B-sloupky budou nadále začerněny a uvnitř bude možno poslouchat nové autorádio s CD a MP3 přehrávačem s rozměrem 2DIN (zřejmě převzato z jiných modelů Nissanu). Novému audiozařízení bude sekundovat také integrované připojení telefonu přes Bluetooth.

I nadále se počítá se silnějšími verzemi SR160 a Active Luxury, jejichž cena přesahuje na českém trhu 400 tisíc korun ale výbava je velmi nadstandardní.

Nissan Note

Od října bude na silnicích možné potkat Nissan Note ve třech nových barvách, mimo jiné se bude jednat o šedou Titanium, kterou vídáme na modelu Qashqai a červenou Emotion, známou z vozů Micra a Micra C+C. Note dostane také nová kola z lehkých slitin. Ochranné přední a zadní lišty budou nyní lakovány v barvě vozu.

Uvnitř najdeme nový audiosystém (známý z modelu Tiida), který si poradí i s formátem MP3 a propojením s telefonem skrze Bluetooth. Anténa pro příjem rádiového signálu se posunula směrem vzad až před páté dveře.

Dalšími změnami v interiéru je možnost objednat dvoubarevnou variantu čalounění a jinou podobu dostala také hlavice řadicí páky.


Ondřej Šuch
Diskuze (0)