Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan vidí potenciál v dalších SUV a crossoverech

Michal Fokt
Diskuze (5)
Podle šéfa produktového plánování Nissanu segment crossoverů ještě zdaleka není pokrytý a automobilka má v plánu "objevovat nové skuliny".

Modelová nabídka Nissanu v Evropě se už několik let postavena na modelech kategorie SUV a jejich derivátech, přestože si lze vybrat i z široké škály klasičtějších vozů. Tato strategie "Addamsovy rodiny", jak portfolio komentuje prostořeký (papírový) Top Gear, funguje tak dobře, že je Nissan v současnosti evropskou jedničkou mezi japonskými značkami. Není tedy divu, že hledá v této oblasti další možnosti.

Hlavní produktový plánovač značky Philippe Klein prozradil Autocaru, že Nissan nehodlá usnout na vavřínech úspěchu modelů Juke a Qashqai, naopak, uvažuje o rozšíření nabídky. Jak automobilka přemýšlí, naznačil třeba frankfurtský koncept Gripz - přestože můj názor je, že jde do značné míry o předobraz druhé generace Juku, Nissan do studie zakomponoval i část řetězce DNA sportovních modelů Z.

Klein naznačil, že je vcelku slušná šance na crossover menší, než Juke, velikost auta ovšem hraje dost důležitou roli a nesmí se to s tím zmenšováním přehnat. Jinými slovy - asi není úplně vyloučená možnost, že Gripz bude (jen o něco málo) méně praktickým derivátem Juku, zaměřeným na radost z jízdy a vizuální atraktivitu. Tedy něco ve stylu X5 a X6? Dost možná. A Nissan prý zkouší objevit i další možnosti. Mohlo by to třeba znamenat i "iksšestku" na bázi Qashqaie? Ani to není vyloučené, ba co víc, možných variant je prý "mnoho"...

Pokud tedy patříte k příznivcům této koncepce automobilů, Nissan si zřejmě bude i nadále udržovat značnou míru vašeho zájmu.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - TeeJay
2. 10. 2015 21:27
Re: jo
+1. ;-\ Ale zarážející je, že za tohle údajně můžou sami Japonci, já si myslel, že jim do toho strká nos Rencek. 8-s

Měl jsem z IDx a Bladeglideru dobrý pocit, zvlášť po invazi Nismo, ale nějak se to s odchodem de Nysschena potento. :'-(
Avatar - 3_diamanty
2. 10. 2015 20:43
Re: jo
ja neviem ako ostatni .... ale mne sa nissan najviac pacil za cias almery primery maximy terrana... ci patrolu..... vtedy mal gule a bol to este nissan..... lebo terajsie tieto kaskaje vizualne zhodne s X trailom ma uz akosi nedokazu nadchnut a miestami clovek akoby uz pozeral na barokovy renault a nie na nissan ..... proste chyba mi to caro nissanu ake mal v minulosti .... a ani ta micra uz nie je vo svojej triede take eso ako kedysi ked vyhrala auto roka .. skoda .... a uvidime co bude s 370Z kupatkom... ale aj tu mam uz obavy aby nam neskoncilo uplne ... nissan mal kedysi vacsie caro.... roznorodejsie modely a podla mna vacsiu charizmu ako dnes... ale je to subjektivne ok .... kazdy mame svoj pohlad
Avatar - Variotek
2. 10. 2015 20:27
Re: jo
Naprostý souhlas. Ne že by se jejich auta nelíbila, ale současná filozofie značky se mě hnusí. Na druhou stranu z něčeho Nissan žít musí, a dnes letí bohužel SUVka apod.
Avatar - Mojito (s Feferonkou)(RSKa)
Re: jo
Mě už, jako fandy Nissanu, začíná automobilka štvát,z konceptu IDx a Bladerunner nic nebude, 370Z se moc nepovedla a následovník bude kdo ví kdy a možná to bude debilní crossover (zabijou řadu Z), zatím to nevypadá ani na sporťák do 800 000 Kč, Juke Nismo taky není žádnej zázrak. Se sportovností šel Nissan dost dolů, kdyby neměl Godzillu, tak je na úrovni Peugeotu.
Avatar - pelikoš
2. 10. 2015 18:45
jo
sázka na crossover se opravdu nissanu vyplácí :yes: jsem zvědav, čím nás nissan překvapí...#1