Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová generace BMW X3 se blíží. Přijde i jako M40i! A co X3 M?

David Bureš
Diskuze (5)
BMW zdůrazňuje své sportovní vlastnosti i v oblasti SUV. Chystaná třetí generace X3 proto dorazí v silné variantě M40i. Navíc se stále šeptá také o vrcholu v podobě X3 M.

Automobilka BMW loni ztratila titul nejprodávanějšího luxusního výrobce aut světa, letos jej však bude chtít získat zpět. Pomůže jí k tomu mezigenerační výměna dvou důležitých modelů, v únoru na trh vstoupila nová generace již tradiční řady 5, v červnu pak bude debutovat třetí generace SUV X3. Ta dorazí i ve sportovní variantě M40i.

Pod tímto označením se bude ukrývat třílitrový řadový šestiválec s turbodmychadlem, který má být naladěn na více než 360 koní (265 kW). Motor bude jistojistě spolupracovat s pohonem všech kol a osmistupňovým automatem. M40i se v době uvedení nové X3 na trh stane její vrcholnou formou, tento titul jí ale patrně nevydrží do nekonečna. Stále častěji se hovoří o tom, že nová X3 dorazí i jako plnohodnotný eMkový model, jako X3 M.

Video se připravuje ...

Většina nabízených verzí X3 ale bude mít pod kapotou dvoulitrové čtyřválce, byť šestiválec bude k dispozici také ve verzi na naftu. Počítá se rovněž s plug-in hybridním provedením a také elektromobilem. Elektrická X3 je již potvrzena pro rok 2020.

Základem automobilu s interním označením G01 bude nová platforma, díky níž má novinka zhubnout proti předchůdci až 100 kilogramů. Přestože nejmenší modely mnichovské značky dnes přezbrojují na pohon předních kol, X3 si uchová pohon zadní nápravy. Navzdory tomu má novinka nabídnout více vnitřního prostoru než předchůdce.

Designu auta budou dominovat velké ledvinky, alespoň to naznačují fotografie zamaskovaných prototypů auta, které zveřejnil sám výrobce. Interiér se pak po vzoru řady 5 zaměří na lepší zpracování a vybranější materiály než dosud. Těšit se jistě můžeme i na bohatou nabídku bezpečnostních asistentů.

Třetí generace BMW X3 se má světu poprvé ukázat v červnu s tím, že oficiální výstavní premiéra proběhne na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Sériová výroba má být zahájena v srpnu, přičemž se o ní postará americký závod Spartanburg, který doplní lokální továrny třeba v Jižní Africe nebo Číně. První exempláře nové X3 se u prodejců objeví na podzim.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - Hammunasakra
30. 3. 2017 13:23
Re: Dobrovolný dárce ledvin...
Málokdo = autor výroku prej nakrad 3 miliardy :yes: >:D
Avatar - fOE
30. 3. 2017 12:39
Re: Dobrovolný dárce ledvin...
Na druhou stranu, kdyby dali rozvodak zepredu tak pomalu pujde servisovat i bez zvednuti kapoty. Damy a panove, nechci se vas dotknout – kdo z vas to ma? >:D
Avatar - Hammunasakra
30. 3. 2017 12:26
Re: Dobrovolný dárce ledvin...
Tak už víme proč do kolektivu přizvali autora [odkaz] ;-)

Konečně sem jí v klidu viděl naživo = přesvědčování že to je lepší než na obrázcích nezabralo :-)
Avatar - fOE
30. 3. 2017 12:20
Re: Dobrovolný dárce ledvin...
Probuh, tohle je fakt hnus. 8-s
[odkaz]
30. 3. 2017 12:06
Dobrovolný dárce ledvin...
...jejich velikost na těchto snímcích mě dostala. To snad nějaký "kostkatr" spočítal, že to je levnější než plech nebo co?