Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Fabia: Hatchback letos, kombi hned po Novém roce

Diskuze (44)
Představitelé automobilky na ženevském autosalonu potvrdili, že nová Fabia vyrazí k českým zákazníkům ještě letos.

V rozporu s původními plány a se zvyklostmi na trhu nebude Škoda Auto čekat s uvedením Fabie Combi obvyklý půlrok až rok po zahájení prodeje hatchbacku. Podle našich informací bude prodleva mezi zahájením prodeje velmi krátká, nanejvýš v délce několika málo týdnů.

Třetí generace Fabie je již téměř hotová, podle dřívějších informací se výroba v Mladé Boleslavi rozeběhne v létě, oficiální představení veřejnosti proběhne na autosalonu v Paříži první týden v říjnu. Před koncem roku už budou po českých silnicích jezdit první hatchbacky, nová generace se bude nabízet již během podzimu ve formě předprodeje.

Konstrukce využije aktuální platformy PQ25, kterou dnes má například Volkswagen Polo a v modifikované podobě také Škoda Rapid. Fabie se tedy nedočká modulární platformy MQB, na které je postavena nová Octavia.

Otázku nabídky motorů poměrně jednoznačně zodpovídá nedávno představená paleta agregátů nové generace pro faceliftovaný Volkswagen Polo. Právě k němu bude mít příští Fabie technicky nejblíže, proto by měla dostat atmosférický tříválec 1.0 MPI, přeplňovaný 1.0 TSI a novou generaci turbodieselových tříválců 1.4 TDI.

Diskuze (44)
26. 6. 2014 18:35
s nivou se tu zjevili navstevnici
nejspis netusili, ze ji vyrabeji okupanti
Avatar - Alpinis182
9. 3. 2014 17:02
Re: huráá? nebo ne?
Nevím proč dostáváš " :no: ", když je to naprostá pravda... :-)
Avatar - Emel
9. 3. 2014 12:42
Re: Tu titulní fotku
Proč je to irelevantní?
9. 3. 2014 10:51
Re: Na co si hrají ?
Ja mam u fabie nejvetsi problem s interierem.
Avatar - rokyta.p
9. 3. 2014 02:04
Re: Tu titulní fotku
Já zas slyšel, že to souvisí s tím, že moderní barvy/laky jsou vodou ředitelné atd. Lakování nerozumím, nevím. Každopádně celulitidu má ale x moderních aut. Stejně jako pod určitými úhly háží (plastové) nárazníky jiné odstíny než kastle atd .