Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Škoda Yeti přijde o úsměv

Roman Beránek
Diskuze (94)
Modernizovanou verzi škodováckého SUV, které se představí až za rok, jsme viděli na vlastní oči.

Časopisy Svět motorů a AutoTip ukazují ve svých aktuálních číslech faceliftovanou podobu přední části modelu Yeti tak, jak se představí příští rok ve Frankfurtu. A není to vaření z vody. Vybraným novinářům totiž automobilka Škoda Auto chystaný model s velkým předstihem ukázala. Fotit se ovšem nesmělo a tak obrázky podle jasných instrukcí připravili grafici obou periodik.

Technicky se Yeti moc nezmění. Přibudou pouze nejnovější asistenční systémy. O to výraznější bude ovšem změna vzhledu. Na přídi vozu zmizí nejcharakterističtější poznávací znak – kulaté mlhovky a světla denního svícení hluboce zakousnuté do hlavních světlometů. Yeti tak přijde o typický úsměv. Designéři stáli o to, aby byl zachován, nakonec však zvítězil názor, že tvář všech mladoboleslavských vozů se musí sjednotit. Vzhledově mohutnější tvář se tak přiblíží nové Škodě Rapid. Mlhovky v hranaté podobě se přestěhují do spodní části a společně s hlavními světly vytvoří další poznávací znamení nových škodovek: motiv čtyřlístku.

Obměnám se nevyhnula ani záď. Svítilny budou zasahovat více do boků a kolem značky přibude prolis, který jsme také poprvé viděli na Rapidu. Nově se bude Škoda Yeti nabízet ve dvou podobách: umírněnější City a agresivnější Outdoor s mohutným oplastováním. Rovněž interiér ponese viditelné rapidovské rysy: nový volant, jinou centrální konzolu, větší tlačítka.

Líbí se vám nový Yeti? Myslíte si, že jeho charakteristická kulatá světla měla být zachována? Dejte nám vědět v anketě a diskusi pod článkem.

skoda spyphotos svetmotoru autotip skoda spyphotos svetmotoru autotip

skoda spyphotos svetmotoru autotip skoda spyphotos svetmotoru autotip

Roman Beránek
Diskuze (94)
4. 8. 2012 17:29
Re: skoda yeti
Design Hyundai plný nesmyslných promáčklin, vlnek, světel natažených až pod okno, to je skutečně "krása". Celkově totální překomplikovanost bez nějaké hlubší vize. Snaží se vypadat jinak za každou cenu, podobně jako dřív třeba Ssangyong, ale že nám ten design tlačí 100x za den v reklamách, tak to už někomu připadá normální, nebo dokonce hezké :-(
4. 8. 2012 17:21
Re: kufr
Připravuje, ale opět s křížkem po funusu. Už i Dacia má dvě zajímavá MPV (Lodgy, Dokker) a Škodovka pořád nic. Malý, drahý a nepraktický Roomster nepočítám mezi MPV.
2. 8. 2012 12:57
Re: Jednoznačný krok zpět...
V mé octavii II je měkčená i středová konzole, tvrdé jsou snad jen boky středového tunelu, kapsy ve dveřích a boky sedadel, jinak nic. Možná to bude i výbavou, mám L&K. V jetíku jsem jel jen jednou a první dojem byl, že je to stejné jako octa.
2. 8. 2012 09:50
Re: novinari
Ovšem za tím hledejme taky proradnost koncernu. Nejen, že zakáží fotografovat, ale ještě pod záminkou pohoštění zdarma předem naruší paměťové schopnosti novinářů. ;-)
2. 8. 2012 09:28
Re: Jednoznačný krok zpět...
Octavia 1, Passat B5 a Superb 1 mali torznu tyc. To boli casy, ale ciptunerom TDI to nevadilo, hlavne ze to zralo 3l a dalo sa to tunit cez notebook.