Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW Z4 ze všech stran. Máme jeho fotky ještě před premiérou. Včetně nového interiéru

David Bureš
Diskuze (27)
Ještě před premiérou se na internetu objevily první fotografie nové Z4. Její podobu tak už známe ze všech stran.

BMW na letošním ročníku přehlídky automobilové krásy Concours D’Elegance v americkém Pebble Beach představí novou generaci roadsteru Z4, která byla vyvíjena ve spolupráci s Toyotou. Ještě před premiérou však na internetu začaly kolovat její snímky, nejprve špionážní fotky odhaleného auta a nyní i pár oficiálních fotografií.

Novou Z4 tak známe již ze všech úhlů, a to včetně jejího interiéru. Ten využije novou generaci plně digitálního přístrojového štítu, která bude znamenat zcela jinou grafiku než dosud. Poprvé ji automobilka prezentovala v nové řadě 8. Zajímavostí je i nový ovladač iDrivu s dotykovými plochami místo konvenčních tlačítek. Samozřejmostí je pak rozměrná obrazovka multimediálního systému, která opticky připomíná řešení Toyoty. Ta ostatně na základech Z4 postaví svoji napjatě očekávanou Supru.

Zvenku mnichovská novinka vypadá hodně podobně jako loni prezentovaný stejnojmenný koncept. To znamená design s retro prvky, příď bude definována trojúhelníkovými světlomety a širokými ledvinkami masky chladiče. Ve srovnání s konceptem se tak ladily jen detaily, výraz sériového auta už není tak agresivní, konvenční jsou i vnější zpětná zrcátka.

BMW Z4 bude debutovat ve formě sportovního modelu M40i, který bude podle všeho vrcholnou variantou – se Z4 M se prý nepočítá. Podle oficiálního prohlášení bude poháněno extrémně výkonným řadovým zážehovým šestiválcem, což se podle všeho dá přeložit jako třílitr z X3 M40i o výkonu 265 kW.

Ve výzbroji Z4 M40i pak nebude chybět snížený sportovní podvozek s elektronicky řízenými tlumiči, nově vyvinutá přední náprava nebo elektronicky řízený uzávěr zadního diferenciálu. O spolehlivé zastavení se postará M sportovní brzdová soustava.

BMW Z4 (s interním označením G29) však bude dostupné také se zážehovým benzinovým dvoulitrem (Z4 sDrive30i). Čtyřválcový i šestiválcový motor pak využije i sesterská Toyota Supra, která bude postavena na shodném základu. Spojovat jí s BMW budou i prvky interiéru, naopak karoserie bude zcela svébytná. A to nejen tvarem, ale také koncepcí, zatímco Z4 bude výhradně roadsterem, Supra bude kupé.

David Bureš
Diskuze (27)
16. 8. 2018 20:18
Re: tak má vyzerať správne kabrio
Mě se moc nelíbí. Chybí mi ta předlouhá přední kapota. Tohle mi nejvíc připomíná SLK... Pletivo pro králíky a podivná přední tlama už to jen dokreslují...
16. 8. 2018 20:16
Re: GT
jj úplně stejná třída a bude to jenom asi tak třikrát dražší:)
Avatar - Londonbridge
16. 8. 2018 18:18
GT
[odkaz]

Trosku lepsia kava....
Avatar - Dinar
16. 8. 2018 17:10
Re: Ja
Chtělo by to trochu konzistentnosti v názorech, vedle u sedanu střední třídy mudruješ o vlivu pár cm vnějších rozměrů na jízdní vlastnosti a tady v kategorii aut, která jsou přímo určená pro radost z jízdy, dáš k Z4 auto (mustanga), který je o půl metru větší a o min 3 metráky těžší. >:D
Avatar - speedfred
16. 8. 2018 16:39
Re: Ja
prip tu bude ešte dvojča - Supra komu nešmakuje BMW.