Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové motory Fiatu: 1.4 16V Turbo a 1.6 JTD

Libor Zezulka
Diskuze (50)
Nové, kvalitnější vozy Fiatu budou brzy následovat nové motory. Fiat se zaměřil na malé jednotky s objemem 1.4 a 1.6 litru. Jak benzínové, tak naftové.

Fiat před časem prohlásil, že výrazně zlepší kvalitu svých modelů a například s Grande Puntem svůj slib do puntíku splnil. Kvalitnější auta brzy dostanou i nové motory. Italský výrobce se momentálně zaměřil na malé jednotky (jak benzínové, tak naftové) s objemy 1.4 a 1.6 litru, které bude nabízet například v novodobé „pětistovce,“ kterou vyvíjí společně s Fordem ,ale i dalších vozech.

Již aktuálně nabízená zážehová čtrnáctistovka s výkonem 70 kW dokáže například s puntem slušně zacvičit, ale technici Fiatu zašli ještě dál. Šestnácti ventilový čtyřválec vybavili turbodmychadlem a zvýšili výkon až na 88 nebo 110 kW. I při vysokém výkonu se podařilo udržet nízkou spotřebu, takže emisní hodnoty jsou velmi nízké. Vypadá to, že 1.4 TSI Volkswagenu roste zdatný konkurent.

Druhou novinkou bude modifikovaný vznětový motor 1.6 JTD s variabilní geometrií lopatek a nízko položeným maximem kroutícího momentu taktéž nabízený ve dvou výkonových variantách 77 kW a 88 kW. Tato jednotka bude splňovat přísnou emisní normu Euro V a Fiat s ní počítá jednak v Grande Puntu, ale také v nové generaci Fiatu Stilo. Jako palivo budoucnosti si Fiat vybal zemní plyn CNG.

fiat novemodely cng nizsistredni fiat novemodely cng nizsistredni

Libor Zezulka
Diskuze (50)
Avatar - sportivo
2. 2. 2008 17:13
FIAT
čo dodať nielen na motory ale aj na celkové automobily - Fakticky Inovované Automobily Talianske. :yes: