Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Citroën Xsara Picasso: letos na podzim

Libor Zezulka
Diskuze (57)
Přestože Citroen Xsara Picasso dokáže stále oslovit nemálo zákazníků, přípravy nástupce jsou v plném proudu? Jak bude vypadat?

Citroen Xsara Picasso poprvé spatřil tento svět v roce 1998 a na začátku roku 2000 se už prodával ve většině zemí. Jeho popularita rychle rostla, brzy se stal hitem nejen v domácí Francii, ale také Itálii nebo Španělsku. Kulaťoučké kompaktní MPV stárlo velmi pomalu a dokonce i nyní, téměř na konci svého života, si dokáže najít početnou skupinu příznivců.

Každopádně přípravy nového modelu jsou v plném proudu, sériovou podobu nástupce Picassa uvidíme už tento rok na podzim. Novinka se vzhledem přiblíží aktuálním modelům Citroenu, značnou část prvků převezme z C4, od které si vypůjčí také podvozek. Picasso se bude na rozdíl od současného modelu prodávat ve dvou verzích - standardní pětimístné a prodloužené sedmimístné (ta bude měřit přes 4,5 metru).

Na trhu bude nový Citroen Picasso bojovat s Renaultem Scénic, Opelem Zafira či Volkswagenem Touran. Motorová paleta bude sestavena ze zážehových a vznětových jednotek z portfolia koncernu PSA, ve srovnání s aktuální generací budou silnější. Místo špionážních fotografií vám tentokrát nabízíme několik počítačových retuší novinky z dílen Lehmann Photo Syndication.

Libor Zezulka
Diskuze (57)
16. 3. 2006 18:06
Re: drzoun
Milé prase... to je jednoduché... orientuji se. ;-)
16. 3. 2006 09:30
Re: Nikdo neni dokonaly
S jednou výjimkou - TOURAN. Drzoun, tahoun, dříč. Jinak jsi napsal vyčerpávající příspěvek :yes: P.S. Lanovkou jenom na Ještěd :-)
16. 3. 2006 08:18
Re: Nějak to smrdí Fordem
:yes:
16. 3. 2006 08:17
Re: LANOVKA
:yes:
15. 3. 2006 22:08
Re: LANOVKA
Jenže teď nedělám reklamu a píšu o AUDI TT. Přesně tak to s TTčkem bylo.