Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový trolejbus Škoda 35 Tr bude jako první provozovat Zlín

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost Škoda Electric dodá do Zlína nový trolejbus 35 Tr, který je výsledkem spolupráce s výrobcem autobusů Iveco.

Nový velkokapacitní trolejbus ze Škody Electric brzy posílí vozový park města Zlín. Tamní dopravní podnik získá nový vůz Škoda 35 Tr. Jedná se o první sériově vyrobený trolejbus s karoserií UrbanWay od firmy Iveco.

Novinka v nabídce plzeňské společnosti představuje třínápravový kloubový trolejbus s celkovou délkou 18.559 mm, šířkou 2550 mm, výškou 3556 mm včetně sběračů a prostorem pro 125 cestujících, z nichž může být 35 sedících.

Pohon nového modelu 35 Tr zajišťuje asynchronní trakční elektromotor Škoda Electric se jmenovitým výkonem 250 kW. Trolejbus pro Zlín bude vybaven trakční baterií a poloautomatickými sběrači proudu, takže bude schopen jízdy bez připojení k trolejovému vedení. Pouze za využití baterií má být tento trolejbus schopen ujet nejméně deset kilometrů.

Cestující se mohou vedle klimatizace těšit i na další moderní prvky v jeho výbavě. Nástup a výstup například usnadní systém kneelingu, díky kterému se pravá strana vozu naklání k nástupnímu ostrůvku. K bezpečnosti cestování připívá kamerový systém. Dopravce nové vozidlo získá ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Škoda Electric rovněž do Zlína dodá zcela nový typ vozidla ze své nabídky, jímž je nízkopodlažní elektrobus s obchodním názvem Škoda E’City. Zlínský dopravní podnik ho získá v prvním čtvrtletí příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

13. 7. 2018 13:32
Re: Pěkný trolejbus
Ja neviem, ale história bola sympatickejšia, keď mala väčšina trolejbusov vlastnú typickú karosériu a človek si to ani náhodou s autobusom nepomýlil. Teraz je to všetko na jedno brďo...
13. 7. 2018 07:58
Pěkný trolejbus
Trolejbus vypadá hezky, ale jaksi jste zapomněli na logo ŠKODA. A to je škoda. Nebo je to nějaký záměr? Není to férové. Nechápu, že si výrobce neprezentuje své logo.