Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Jetta: První fotografie

Máme k dispozici první fotografie a také, zatím neoficiální, informace k novému Volkswagenu Jetta. Novinka jasně sleduje designovou linii nastolenou lednovou studií dvoudveřového New Compact Coupe.

Nový Volkswagen Jetta se co nevidět představí v USA. Tak jako dosud se bude vyrábět v Mexiku a severoamerický trh bude jeho hlavním odbytištěm. Ve srovnání s končící pátou generací ale představuje Jetta 2011 větší odklon od sesterského hatchbacku Golf. Design naopak vykazuje některé prvky shodné s novým Polo sedan.

Výrazný je především nárůst délky. Nová generace měří 4,64 metru, o 9 centimetrů více než aktuální provedení. Novinka navíc dostane plynulejší boční linii, která se více blíží klasickým sedanům střední třídy. Šířka 1,78 m a výška 1,45 m jsou shodné se současnou Jettou. V evropském kontextu se nová Jetta dotáhne na konkurenční Renault Fluence (4,62 x 1,81 x 1,48 m).

Jetta zamíří nejprve k americkým prodejcům. V Evropě se s ní setkáme zřejmě až v roce 2011, nabídku motorů budou tvořit známé pohonné jednotky. Ze zážehových agregátů to jsou 1,2 TSI (77 kW) a 1,4 TSI (90 kW a 118 kW), které doplní turbodiesely 1,6 TDI a 2,0 TDI.

Informace k sériové výrobě dvoudveřové verze a hybridního pohonu, který byl demonstrován na detroitském autosalonu na konceptu Volkswagen New Compact Coupe, zatím nejsou k dispozici. Mimochodem, studie New Compact Coupe je o 10 cm kratší než nová čtyřdveřová Jetta.