Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vít Pěkný z Kia Motors Czech: Carens bude dobrá kára (+2x video)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech, dorazil do redakce Auto.cz a více než tři hodiny odpovídal na vaše otázky. Zde je kompletní výčet odpovědí.

I během již probíhajícího online rozhovoru jste mohli, jako již tradičně, položit panu Pěknému jakoukoliv otázku, která vás zajímá.

Hlavní téma otázek se pochopitelně mělo točit kolem značky Kia, jejích modelů a aktuálního programu 777, nicméně poměrně pestrý profesní život pana ředitele a jeho svérázný charakter znamená, že jste se mohli zeptat prakticky na cokoliv a klást dotazy takzvaně na tělo. Pan ředitel totiž dokáže otevřeně projevit svůj názor, má zkušenosti z Indie a Ruska a na rozdíl od většiny svých kolegů automobily v minulosti dokonce sám opravoval, takže moc dobře ví, jak jednat se zákazníkem.

Online rozhovor trval od 9:00 do 12:15, tedy více než tři hodiny.

Vážení čtenáři a chateři, děkuji za vaše otázky a názory. Byla to fuška na všechny odpovědět. Děkuji za váš zájem o značku KIA. Přeji vám krásné jaro, dobrou náladu a chuť do života. Budu rád, když se přijdete podívat k našim 70 dealerům a sami vyzkoušíte, že KIA za to opravdu stojí!

S úctou

Vít Pěkný

AKTUALIZACE 25. 3. 2012

Z odpovědí jsme tradičně vybrali ty nejzajímavější, nebo ty, které reagovaly na nejčastější otázky. Nejvíce se točily kolem nových přeplňovaných zážehových motorů (1,0 T-GDI, 1,2 T-GDI, 1,6 T-GDI a 2,0 T-GDI), které Kia představila na nedávném Ženevském autosalonu. S jejich postupným zařazováním do nabídky se u prodejců dočkáme v průběhu roku 2014.

Mnohem kratší doba nás dělí od možnosti objednat si novou Kiu Carens. Její základní cena by měla startovat pod hranicí 400 tisíc korun a na showroomech ji najdeme od začátku května. Kompletní ceník bude zveřejněn v půlce dubna. Už teď je ale jasné, že zájemci o kombinaci dieselového motoru a automatu, odejdou zatím s nepořízenou. Kia Cee´d a Pro_Cee´d ve verzi GT bude u dealerů k mání od června letošního roku, se sportovním provedením kombi se nepočítá.

Čtenáři se také ptali na modely, které jsou úspěšné na zahraničních trzích, jako například Kia Cadenza, nebo Sorento s vidlicovým šestiválcem. Ani jeden z nich však nemá homologaci pro Evropu a prodávat se tu proto nebude.

Hodně se řešila také sedmiletá záruka – zejména na co se vztahuje a jak často zákazník musí jezdit na garanční prohlídky a výměny náplní. Podle pana ředitele Pěkného se záruka vztahuje na vady materiálu a dílenského zpracování a poslední modely mají interval dva roky nebo 30 000 km. Aktuálně na model Cee´d platí nabídka Programu 777 - tedy předepsaný údržbový servis zdarma po dobu trvání záruky. Pro majitele starších vozů je v nabídce koncept Product Line 2, což je řada náhradních dílů za velmi zajímavou cenu, speciální hodinovou sazbou a nabídkou olejů.

Otázky se týkaly také příbuznosti automobilek Kia a Hyundai, respektive zda jsou mezi vozy po technické stránce nějaké konstrukční rozdíly. Zásadní rozdíl spočívá podle ředitele Pěkného v tom, že u i30 se kamera vyklápí a u Cee´du nikoli. Další drobnosti najdete například ve sportovnějším ladění podvozku. Dále v i30 nedostanete některé prémiové prvky jako např. vyhřívaný volant, inteligentní parkovací systém či varování při vyjetí z jízdního pruhu.

Na závěr přikládáme několik otázek, které sice přišly až po uzavření chatu, ale Vít Pěkný odpověděl dodatečně i na ně.

1) Dobry den, aka bude normovana a realna spotreba pri Cee'd GT? Dakujem. (Lubos)

Data zatím nejsou oficiálně známa. Samozřejmě bude přímo závislá na jízdním stylu řidiče, čili se od té homologační z WVTA může lišit.

2) "Pusťte" trochu víc z brzké budoucnosti. děkuji (pádlo)

Nevím, zdali mě trochu nepřeceňujete. Co vím jsem již napsal! :-)

3) Dobrý den, podobná otázka již jednou padla, přesto bych od vás rád slyšel trochu podrobnější hodnocení průměrné úrovně českých motoristických novinářů, co vám na nich vadí a co naopak? Máte mezi nimi nějakého oblíbence? Ať pořád nehodnotíme jen my :) (novinář)

Novinářská práce je z mého pohledu velmi komplikovaná. Uznávám a respektuji nezávislost úhlu pohledu, chápu i ekonomické a finanční souvislosti. Potenciální vnitřní rozpor, který to může způsobovat. Občas mě trochu rozladí bezbřehý obdiv vůči některým produktům některých prémiových nebo malosériových značek, který se pak mnohdy přenáší i do posuzování produktů středu spektra a staví je tak do relativně obtížné pozice. Dnes asi nejsou špatná auta. Uvědomuji si, že psát pořád „to samé“ a pokaždé zajímavě je prostě peklo. Oblíbence mám, většinou se rekrutují z těch hlavních či hlavnějších titulů.

4) Dobrý deň, zaujíma ma kedy dostane Venga nové úsporné motory, príp. kedy prejde určitou inováciou, ďakujem Milan (Milan)

Určité změny přijdou s náběhem nového modelového roku.

5) Dobrý den, proč se daří lépe modelu i30 oproti ceedu? Můj názor je cena, kdy mi bylo u Hyundaie nabídnuto lépe vybavené auto oproti Kii. Jaký model Vám chybí nejvíce v nabídce kie, a měl by největší předpokládaný úspěch. (Tom.)

Máte pravdu, váš názor je správný. V naší nabídce bych teoreticky uvítal dva produkty – něco do B segmentu s nižší výbavou než nyní nabízíme u modelu Rio, abychom byli schopni uspokojit i méně náročné klienty. Druhým produktem by byla Optima v kombíku. Na tu si ale budeme muset počkat do příští generace.

6) Dobrý den, děkuji za odpověď. Psal jste, že lyže patří na střechu a že do Ceedu nebude vak. Mě to přijde jako veliká škoda, protože by to byla skvělá záležitost. Osobně když nemusím dávat zahrádku, tak ji nedávám. Pokud ji nasadím, tak pak celý den přemýšlím, zdali lyže nebo kola, přivezená na zahrádce na ní i zpět domů odvezu. Zámky zahrádek jsou velmi srandovní (je jedno kterou koupíte). Pokud by byly lyže správně ukotveny vevnitř, nevidím problém s jejich převozem. Nebo zkuste v Kie přijít s nějakým vnitřním SKI - FIX uchycením do SWéček. Uděláte mi tím radost a lyžařům se zájmem o Ceeda určitě také. (Mr.Dawe)

Tak děkujeme za tip a předáme produkťákům do Frankfurtu

7) Dobrý den, rozšíříte nabídku pro pohon LPG i na jiné vozy (Sportage) děkuji za odpoveď. (Zdeny)

Uvažujeme o tom. Trochu nás limitují motory s přímým vstřikem paliva. Tam je instalace a odladění podstatně komplikovanější

8) Dobrý den uvažujete o LPG i pro GDI? (Daniel Matušek)

Najdeme-li vhodné technické řešení tak jej určitě brzy použijeme a nabídneme.

9) Co říkáte na to, že přímo v Hyundai říkají, že Kia patří pod Hyundai a to prý znamená, že nikdy nemůže být lepší, protože ji to Hyundai nedovolí. A je pravda, že jsem jel jak v Ix35 tak ve Sportage a i když oba vozy nebyly na nejlepší úrovni Ix35 bylo lepší. S pozdravem Honza (Jan)

Interiér a design je otázkou osobního vkusu. Mně osobně více vyhovuje tvarově méně komplikovaný interiér Sportage. Podle dlouhodobé strategie by Hyundai měl být více luxusní a prémiový, KIA sportovní mladistvá a hravá. Nemyslím si, že to je o nadřazenosti či podřazenosti, ale především o úloze.

10) Před čtyřmi roky jsem koupila novou Kiu Rio a řekli mi, že záruka je 7 let. Když jsem šla na záruční prohlídku, chtěli po mně asi pět tisíc. V televizi ale uvádíte, že prohlídka je zdarma. Tak se ptám, kdo má pravdu. (Riglova)

Paní Riglová, mrzí mne, že naše informace na vás působí nekonzistentně. Pošlete prosím kontakt na sebe na t.kleissner@kia.cz, kolega vám vše podrobně vysvětlí.

11) Dobrý den pane Pěkný, koukám, že se otázky hrnou jako na pásu a jsem Vámi nadšen a dokazujete že jste správný chlap na správném místě, ostatně se to o Vás i povídá. Já jsem prodával léta vozidla Hyundai, ale Kia vždy byla "šmrncovnější". Po příchodu pana Vošického jsem šel raději do důchodu a nyní plánuji koupit novou Kia Carens. Ještě jednou Vám přeji mnoho úspěchů. (Miroslav P.)

Mám radost, že vás oslovila právě KIA Carens. Děkuji za laskavá slova a těším se někdy třeba na viděnou.

12) Dobrý den. Jen jsem Vám chtěl poděkovat, za upřímné a slušné odpovědi na rozdíl od arogantního kolegy z Hyundae. Kdybych se měl rozhodovat o autě mezi Kia a Hyundai, tak beru Kia. Přeji hezký den. (Honza)

Potěšení na naší straně. Budeme rádi, když se stanete naším spokojeným zákazníkem.

13) Dobrý den, syn si koupil před 3 léty auto Kia ceed, teď se mu v kloubu odlomil klíč. Tato škoda je viditelná, že vznikla špatným klíčem a ne jeho používáním. Proč když má auto záruku 7 let i toto nespadá do záruky. Děkuji za odpověď (hrydos)

Rozumím a chápu vaše rozladění. Bez znalosti konkrétního případu ale těžko posoudit. Pošlete prosím na sebe kontakt na t.kleissner@kia.cz, ozveme se vám.

Video se připravuje ...
Video se připravuje ...

Online rozhovor - Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech

Pavel Nejedlý
Dobrý den, pane Pěkný,

chtěl bych se zeptat, kdy se ve vozech Kia objeví přeplňované motory 1.0 T-GDI a 1.2 T-GDI, které jste ukázali v Ženevě a jaký výkon budou tyto motory mít.

Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
dobrý den, tyto motory se v našich vozech objeví v průběhu roku 2014. Parametr přesně zatím nemáme k dispozici.
petrumr
Když je kia carens, tak podobný model hyundai se bude jmenovat jak, jestli bude vůbec?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
To je asi spíše otázka pro někoho z Hyundai
Dorcas
Dobrý den, velmi jednoduché otázky:
1. Ceny Carens ?
2. Akce 777 i na další modely ?

Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dobrý den, ceny Carens oficiálně zveřejníme v druhé polovině dubna. Nesměle naznačím, že v reálném životě použitelná specifikace se všemi obvyklými prvky bezpečnosti a komfortu by měla být pod hranicí 400 tisíc Kč. Program 777 případně rozšíříme až po zhodnocení přínosu této akce.
Milan

Uvažujete o faceliftu současného modelu Kia Sportage? Docela mám o něj zájem ale tak trochu čekám zda se mohu těšit na nějaké novinky.
Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Faceliftované provedení bude k dispozici počátkem příštího roku
lexa
Proč Vaše http://www.kia.com/cz/ neuveřejní více informací o modelu KIA PRO_CEE´D ,když ostatní weby informují o novinkách ,cenách a spoustu foto o tomto voze ? Na Vašem webu je pouze všeobecná informace " stará cca dva měsíce".
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
to je naše chyba. Asi jsme příliš líní a pomalí. Polepšíme se. dík za tip
ja
Plánujete "vylepšit" nové modely torzníma příčkama podobně jako je nová octavia III nebo budete dál komfortní s multilinky?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Tak například nový Carens ji má a podle prvních ohlasů nejezdí špatně :-)
Atomas
Dobrý den, pane Pěkný. S ohledem na vznik vozidel KIA a Hyundai v zemích bývalého Československa mne zajímá, zda lze procentuálně vyjádřit podíl českých (i slovenských) dodavatelů zde vyráběných vozidel? Zda lze například u takové Kia Ceed, nebo Hyundai I30 jednoduše vyjádřit jak moc je česká, nebo slovenská :-) Děkuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Budu mluvit za KIA a tedy vozy ze Žiliny. Tři čtvrtiny dílů pocházejí z Evropy, cca polovina dílů na autě je ze Slovenska.
Francois Perrin
Dobrý den, pane řediteli, považujete na základě Vám dostupných informací za reálné, že se také Cee'd SW objeví v provedení GT ? Děkuji za odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dobrý den, výrobce neplánuje nabízet provedení GT pro karosářskou variantu cee´d SW
Nikolas
Dobrý den, rád bych se zeptat, zda se v novém modelu Carens objeví kromě motoru 1.7 CRDi i dvoulitrový turbodisel, jedna-sedmičku (100 kW) mám ve služebním Hyundai i40 a dynamikou ani spotřebou mě motor nijak nenadchnul.
Děkuji za odpověď a přeji hodně úspěchů.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
dvoulitr zatím není v plánu. podle mých osobních zkušeností je 135 koníků na rodinné auto celkem v pořádku a Carensu určitě stačí
Bull
Vážený pane řediteli, 
účinnost zadních tlumičů u zánovního auta KIA VENGA byla 35%, výměna v rámci záruky dle sděleni servisu probíhá při účinnosti tlumičů 20%. Tlumiče od jiného výrobce se koupit nedají, protože je nikdo nevyrábí. Stejným problémem trpí i Hyundai ix20. Hodlá s tím někdo něco dělat? Ptá se jinak spokojený majitel 2,5 roku starého auta KIA VENGA.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Pro posouzení záručního nároku je třeba znát i další okolnosti a to především důvod vzniku závady. Napište nám prosím okolnosti Vašeho případu na kia-info@kia.cz a my prověříme postup našeho dealera.
Honza B
Dobrý den, kdy plánujete nasazení nových benzinových turbo motorů do modelů Kia? Resp. 1.2 T-GDI do nového cee'da. Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
turbo motory by se měly objevit v průběhu roku 2014, v cee´du očekávám 1,2 T GDI kolem faceliftu
Martin
Dobrý den.
Chci se zeptat, zdali servis Kia neplánuje "jarní servisní dny".
Zatím využívám pouze neautorizované servisy a ty autorizované mě ničím nelákají =)

Děkuji a přeji příjemný den
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Jarní servisní dny plánujeme v termínu od 7.4 do 7.5. (stylové by bylo do 7.7. :-) ). V tomto období nabídneme kontrolu vozu před nastávající motoristickou sezonou za 99 Kč, výhodné ceny náhradních dílů a samozřejmě i originální příslušenství za akční ceny.
Petra22
Dobrý den. Pane generální, branže vás bere jako charismatického člověka s tahem na branku, ale jak je to u vás doma, kdo tam je "generál"? Díky.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Po bitvě je každý generál! :-)
Davídek
Jak dalece spolupracuje Kia a Hyundaj? Konkurujete si nebo řešíte společně strategické plány?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Sdílejí společně vývoj a technologie, ale na jednotlivých trzích jsou pro zákazníka alternativy
Žlababa
Co říkáte na nový Pro Cee'd? A co komentář Jeremyho Clarksona, že Kia Cee'd je jediné auto, které má v názvu apostrof... to mě opravdu rozesmálo. Proč tomu tak vlastně je? Rozdíl ve výslovnosti Cee'd a Ceed nepozoruji. Možná trochu praštěný dotaz, ale proč se nezeptat... ;-)
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nový pro_cee´d je podle mě sexy kára. A k tomu apostrofu... to je proto, aby název nebyl fádní a lidé si toho všimli... Clarkson a Žlababa jsou důkazem, že to funguje :-)
Standa
Máte zpracovaný program pro VIP zákazníky? Co a v jakém rozsahu jim nabízíte?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ano máme program pro VIP zákazníky. Aktuální podmínky Vám poskytne kterýkoliv autorizovaný dealer značky Kia. Seznam dealerů je na www.kia.cz
Jirka
Co by Vodnář vašeho ražení nikdy neudělal? A naopak, co mu nikdo nesmí udělat? Děkuji za odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
dobrá otázka! :-) odpověď si musím víc promyslet. a co se nemá? Nepokládat takhle komplikované otázky hned z rána.
Daniel Novák
Dobrý den pane Pěkný,

jsem rád, že se do redakce dostal po zástupci Hyundai, někdo ze zastoupení Kia.
Pan Vladimír Vošický z Hyundai Motor Czech stále dokola říkal, že Hyundai je nejkvalitnější značka, protože to potvrzuje 5 letou zárukou.

Jste tedy ještě více kvalitní, když nabízíte záruku 7 let? Jste tedy právě vy ta nejkvalitnější značka v Čechách nebo je to Hyundai jak tvrdí p. Vošický?

Druhý dotaz. Proč bych si měl pořídit místo i30 Váš model Ceed?

Děkuji Vám za odpověď a přeji příjemný zbytek dne.

Daniel Novák
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Tak určitě! :-) Ne, vážně, 7 je víc než 5 :-) Kupte si cee´d, protože je s námi větší sranda a navíc Peter Schreyer stoprocentně neprodukuje polovičatý design. K tomu si u nás můžete nakonfigurovat vozidlo přesně podle vašich představ.
Pavel25
Rusko, nebo Indie? Kde to je podle vás horší a kde naopak byste si uměl představit žít, třeba s rodinou? Díky.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Každé teritorium má svoje. Obě destinace jsou přijatelné. Záleželo by jen na konkrétních podmínkách.
Cheetos
,Dobrý den, doma v garáži mi parkuje modrá Kia RIO Sedan 1.4 Samba. S otcem jsme velice spokojeni s tímto automobilem. Je spolehlivý, krásný a má dynamický motor. Můj dotaz směřuje k sesterské automobilce Hyundai. Včem je podle Vás Hyundai lepší. Na českém a celkově evropském trhu prodává ohodně více automobilů než Kia. V čem je teda Hyundai lepší, když prodává více aut a má větší úspěch. Myslím si totiž, že po cenové záruční i desingové stránce má Kia navrh. Děkuji za Vaši odpověď
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Děkuji, že jste naším zákazníkem a těší nás, že jste doma s vozem spokojeni. Váš názor na design i další plusy vozů Kia zastáváme a proč se prodává Hyundai více? Určitě těží z domácí produkce a výhod s tím spojených.
Petr
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jakou ochranu/úpravu má karoserie modelu Kia Cee´s SW modelový rok 2013? Jsou veškeré nosné části i plechy (blatníky, dveře, páté dveře, práhy apod.) plně zinkovány a pokud ano, tak jednostranně nebo oboustranně? Případně o jakou ochranu se přesně jedná? Velice děkuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Od začátku produkce jsou v Žilinském závodě při výrobě používáne oboustranně pozinkované plechy. Po svaření je pak celá karoserie ošetřena v lázni s vysokým obsahem zinku. Při této "koupeli" jsou ochráněna i místa kde byl při tváření nebo svařování ochranný povlak porušen.
lexal
Kdy bude konečně vyrábět KIA kabriolet ? Váš řditel o něm již mluvil a první informace jsou již z roku 2007 . děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Přesto, že bychom opravdu rádi, zatím to na kabriolet v nejbližší době nevypadá.
Machač
Dobrý den, máte nějakou stabilní destinaci v Chorvatsku, kam jak se tu píše rád jezdíte na dovolenou? Docela rád bych potkal ředitele automobilky v plavkách. Děkuji za odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Severní Dalmácie, kdekoliv v apartmánu přímo na břehu a s úvazem na člun. Kam to přesně bude letos, to ještě nevím. Dám vědět přes FB :-)
Pinky
Dobrý den, prý milujete hudbu kapely Pink Floyd, to jsme na to stejně. Kterou skladbu máte jako tu the Best, která vás vždycky dostane? U mě je to Mother, tu když si pustím tam má rázem splín jako blázen, a pak Wish You Were Here.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Us and them. To je pecka.
Bathory
Práce je asi vaše hlavní náplň, ale co ostatní aktivity. Co vás baví dělat nejvíce?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Jsem od přírody lenoch, kutil a rekreační sportovec. Baví mě vše, při čem je legrace a zábava
Roman Doležal
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, zda se verze GT objeví také v vředu sw? Také se chci zeptat zda se někdy objeví ve výbavě průlez na lyže v zadní sedačce a úplné sklápění přední sedačky pro převoz dlouhých věcí. Předem děkuji za odpovědi.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dobrý den, výrobce neplánuje nabízet provedení cee´d SW v provedení GT. Průvlak na lyže nebude u modelu cee´d v nejbližší době k dispozici a dle mého názoru nepatří lyže do interiéru, ale na střechu. Úplné sklápění přední sedačky je k dispozici u modelu Carens.
Marta
Jste domácí typ, kutil, nebo zahrádkář? A levák, nebo pravák?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Jsem domácí kutil, levák jak na co.
Zvídavá Micina
Dobrý den, kdybyste musel ze dne na den skončit v Kie, jakým směrem by se ubírala vaše budoucnost? Opět nějaká automobilová značka, nebo úplně jiný sektor? Děkuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Určitě auta nebo motocykly nebo něco takového. Taky si dovedu představit, že bych například montoval vestavěné skříně. To mě baví také. :-)
St.
Dobrý den, jak je zamýšlená profilace Kia a Hyundai - bude v budoucnu Kia více sportovní a více evropskou značkou? Chystá Kia kromě modelů "GT" i nějaké jiné sportovní modely?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Design vozů Kia se již profiluje sportovněji a v tomto trendu bude pokračovat. jako první GT se objeví modely pro_cee´d a cee´d nyní v červnu a další překvapení na sebe nenechá dlouho čekat. Dávám tomu rok, maximálně dva :-)
Dix
Dobrý den.Mám dotaz,kdy je uvedení Kie Carens na český trh a kdy bude u prodejců ? A také,jestli se pripravuje čeština pro palubní počítač.V navigaci češtinu máte.Děkuji za odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Uvedení modelu Carens na náš trh plánujeme počátkem května. V tuto chvíli nejsou k dispozici informace případné o lokalizaci palubního počítače do češtiny.
J.M.
Dobrý den. Zajímalo by mne, na kdy máte naplánovaný nový kabát pro Vengu?
Děkuji za odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Venga kabát přece nenosí.. ;) drobné designérské retuše jsou v plánu s nástupem nového modelového roku.
Michaela Fial.
aktuální program 777, platí pro všechny modely?? nebo jen pro některé? děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Pro modely Rio, cee´d, Sportage a Venga.
Véna
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Mám Kiu Sorento 2,5 CRDI 125kw. r.v 2008,manuální převodovka. Potřebuji vědět jaké typy olejů se dávaj do motoru,převodovky a diferenciálu. Děkuji. Václav Šafr.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Véno, je mi líto, ale to z hlavy fakt nedám.. Napište mi na v.pekny@kia.cz
Libor
Kolik zaměstnanců pracuje pro dovozce Kia?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
28 statečných pilných a velmi zapálených, pak 4 Korejci a já. Na to, kolik toho KIA prodává je to úctyhodný výkon. Team v KIA je nejlepší tým, se kterým jsem kdy pracoval.
Pepi Bican
Sparta, nebo Slavia?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Sparta jedině! Můj pradědeček nosil odznak "Jsem Sparťan - kdo je víc?!" :-)
Jorgino
Dobry den,
kdy bude zverejnen cenik Kia Carens a kdy pujde auto do prodeje? na Vasich strankach zatim nejsou zadne informace, pouze "od brezna 2013".
Dekuji predem za odpoved.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ceník zveřejníme v druhé polovině dubna, auto bude v prodeji od května. Těšte se, je to slušná kára.
homole
dobrý den, pan řediteli, mám ceed, jezdí super, ale ceny servisu mne dostvají do kolen. Opradu musí stát servisní prohlídka 11 000 Kč u auta nižší středí třídy?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Víme o tom, že pro zákazníka jsou servisní náklady velmi důležité. Proto mají nové modely delší servisní intervaly a zároveň došlo ke zkrácení potřebného času k jejich provedení. To vše sníží náklady na provoz našich vozidel. Pro starší modely nabízíme ve spolupráci s našimi dealery Product Line 2, tj. lepší ceny údržbových dílů, práce i kapalin pro vozy starší 3 let. Pro ty kdo za údržový servis nechtějí utratit nic aktuálně nabízíme servis po dobu záruky zdarma - program 777.
Kim čong un
Vždy, když se dřív mluvilo o značkách Hyundai a Kia, tak se zdůrazńovalo, že Hyundai, je ten usedlejší, kvalitnější, dražší, zatímco Kia je pro mladé, sportovní a levnější. Proč jsou tedy u nás hyundaie levnější než kie?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Milý Kime, tak jak to píšete, to je dlouhodobá strategie a postupně se realizuje. V ČR ovlivňuje cenovou politiku bezesporu i to, že Hyundai vyrábí kromě např. Turecka také na Severní Moravě.
samurai70
Zdravím Vás! Plánujete na vašem webu KIA konfigurátor vozů ? Jste pravděpodobně jediná značka, která tuto možnost nenabízí a myslím, že s dnešním portfoliem modelů už by si to KIA zasloužila :-) Jinak Vám velice fandím...
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Jsme si toho vědomi a pracujeme na nápravě. Využíváme evropský koncept webových stránek a ten nám zcela neumožňuje nastavit konfigurátor dle našich představ. Konfigurátor je k dispozici u každé autorizovaného delara. Naši prodejci Vám ochotně pomohou s konfigurací. Děkujeme za přízeň.
e-czech
Dobrý den! Auto není houska na krámě, je praktickou investicí, která poměrně rychle ztrácí na ceně. Obecný slogan, že "dobré zboží se prodává samo" se uplatní jen částečně, konkurence je rozmanitá a široká. Rád bych od Vás věděl, jak charakterizujete reklamní, marketingovou a prodejní strategii značky KIA v soutěží s tolika výrobci automobilů? Obecně i v rámci koncernu. Přeji hodně úspěchů a děkuji za odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dobrý den, bojím se, že auto není úplně investicí. Modely KIA by měly zákazníky oslovit kvalitou, designem, zárukou a technologiemi.Rovněž přiměřenou hustotou dealerské sítě. KIA je značka pro všechnmy ty, kteří chtějí změnit svůj dosavadní styl a mají rádi moderní a progresívní výrobky. V rámci koncernu by KIA dlouhodobě měla být hravější sportovnější a zábavnější. Jestli tomu tak je by si měl každý ověřit sám u nejbližšího dealera. Děkujeme za návštěvu! :-)
čchu čche
Jaká je zhruba v našich zeměpisných šířkách životnost generálního ředitele v oblasti dovozu automobilů?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Od několika pikosekund až po několik let. A když ne u jedné značky, tak u několika.. každý máme své dny :-)
koketa
Který motoristický časopis čtete nejraději?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Časopisy mám nejraději ty o koketách :-) Á, máte na mysli motoristické.. tak to potom takové, které jsou světové nebo se v nich rozdávají tipy.
petr
Dobry den.Bude KIA OPTIMA v kombi.Proc nedostane lepsi naftovy motor.Petr
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Kia Optima v provedení kombi bude k dispozici u nové generace vozidla, která bude rovněž nabízet výkonnější dieselový motor. Jinak si nemyslím, že motor 1.7 CRDi v Optimě je špatný.
prezident Miloš
Jakým autem sám jezdíte?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Optima hybrid, rozkoš sama
Igor
Každou chvíli v TV běží reklama na vozy Kia. Jakou částku jste např. v loňském roce investovali?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Loni jsme patřili k těm, kteří na mediálním trhu utráceli poměrně hodně. Industrial average (hrozný, nevím, jak bych to řekl česky, to je teda deformace) je 3-5% z obratu společnosti a to tak asi bylo.
wolfenstein
Pane řediteli, vadí vám reexporty tak silně, jako pánovi z hyundai co tu byl řed dvěma týdny?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ne nevadí, respektuji pravidla volného trhu.
Martin Vacek
Má nějaký smysl vaše sedmiletá záruka, když je podmíněna veledrahými ročními servisními prohlídkami? Než se mi něco pokazí, abych čerpal záruku, utratím majlant. Není to náhodou naplnění hesla: Nechci tu slevu zadarmo!
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
7letá záruka především demonstruje kvalitu našich vozů a to, jak jim věříme. U aktuálně prodávaných vozů, kde došlo k prodloužení servisního intervalu jsou provozní náklady plně srovnatelné s konkurencí.
Luděk
Jakou značku vozidlo nyní užíváte Vy osobně, a jakou Vaše rodina?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
KIA Otima Hybrid. Skvělá kára a opravdu si jí užívám. Manželka Sportage, otec Venga, tchánovi Sportage, sestra cee´d, sousedi mix napříč modelovou řadou :-)
Mara.147
Dobrý den, chystá Kia nějaký hybrid případně originální přestavbu motoru na LPG/CNG?

Předem děkuji za odpověd
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Máme hybridní Optimu, pak Vengu a cee´d na LPG a Picanto LPG se objeví znovu koncem roku.
Nikodem
Mám již 3. Kiu a jsem velmi spokojen. Chci se zeptat, kdy bude k dispozici dvouspojková převodovka i pro motory s vyšším kroutícím momentem. Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Děkuji za věrnost naší značce! Použití uvedeného typu převodovky pro další motorizace zatím neplánujeme.
sargis
S vynimkou sportoveho Ceedu mate pomerne konzervativnu modelovu paletu. Neplanuje Kia prienik aj do okrajovych segmentov, nieco v zmysle styloveho maleho auta (Fiat 500, opel Adam) alebo stvordverovych coupe (Passat CC, Merc CLA, CLS...)?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nechte se překvapit dle sloganu značky Power to Surprise :-)
dalin
Pane generální řediteli, blahopřeji Vám k úspěšným prodejům vozidel značky Kia. Ne vše se ale daří, co budete dělat například s nevalnými prodeji Ria? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Rio patří z globálního hlediska k nejprodávanějším vozům svého segmentu. Magazínem Forbes bylo vloni vyhlášeno dokonce jako nejprodávanější! Vozidel z výroby je spíše nedostatek. Poměr cena/výkon je u nás vynikající. My bojujeme se zmíněným nedostatkem.
kimi_raikkonen
Máte v plánu vyrábět Cee'd 4x4?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Výrobce neplánuje nabízet vozidlo Kia cee´d v provedení 4x4
auto moto spešl
Je postoj vás a Kie obecně k reexportům aut stejně tvrdý jako u Hyundaie?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Trhem je Evropa a trh je volný. My to respektujeme.
_patrik
Dobrý den, pane Pěkný,
pamatuji se (jako amatérský zájemce o auta) na dobu těsně po roce 2000, kdy české ústředí Kie sídlilo v Leopoldovce na pražském Jižním Městě, výkřikem modernosti byl facelift první generace Ria a v showroomu vládlo ospalé ticho jako někde na dědině. Zakrátko potom se ale začaly dít úžasné věci. Obrat v modelech, hlavně příchod Kovácsova cee'du, přestěhování české Kie do Čestlic atd. Mě ta proměna dodnes fascinuje. Vy jste u toho zlomu byl, jak to vidíte dnešníma očima?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Byla to úžasná doba. Doba, kdy KIA začala být vnímána jako opravdový konkurent na trhu. Zhodnotíme li ale výsledky KIA i před tímto obdobím, tak se dá snadno zjistit, že i tehdy byla KIA na trhu dost úspěšná. Myslím si, že pevné základy položil značce i můj předchůdce, pan Libor Šrámek. Pracoval pro Kiu 13 roků!
Jiří Brejlek
Nemáte pocit, že je u nás nějak příliš motoristických časopisů a webů?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Pro nás chudáky importéry těžko se v nich orientovat.. Preferovali bychom konsolidaci a větší transparentnost.
Petr Janský
Jak se vám líbí nová octavia?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dost. Škodovka umí dělat dobrý auta.
Jaroslav
Dobrý den v čem se vozíte a kolik stál váš automobil?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Vozím se v tom, v čem mě svezou :-) Jinak sám řídím hybridní Optimu. Stojí mě 1% z pořizovací ceny měsíčně a také to, co do ní natankuji.
Jakub
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli se bude Toyota účastnit autosalonu v brně a popřípadě jaké modely budou k vidění?
Děkuji Jakub
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nejsem si zcela jistý, ale pokud bude, jistě ukážou celou modelovou řadu. Kia vás nezajímá? :-)
Jakub Škotnár
Dobrý den pane Pěkný,

můj dotaz bude směřovat k modelu Optima. Zajímalo by mě zda se motor 2.0 T-GDI v Optimě bude prodávat i v ČR, zda neplánuje výrobce také silnější diesel pro tento vůz, popřípadě zda na rysovacích prknech nepracujete na provedení SW tohoto modelu. Osobně si myslím, že tyto změny by pomohly zvýšit prodej tohoto vozu v Evropě. Děkuji za odpověď
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Provedení kombi bude k dispozici u nové generace vozidla, stejně tak jako výkonnější dieselový motor a také očekáváme, že bude k dispozici i přeplňový benzínový motor.
Richard
Dobrý den, líbí se mi že máte smysl pro humor. Diskuze mě pobavila :) Chci se ale zeptat, jak vidíte Vy kvalitu vozů Kia v porovnání s vozy Škoda. Dosahuje korejský vůz na kvality německo-české výroby a zpracování? Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Myslím, že o kvalitě našich vozů vypovídá nejen naše záruka, ale i reakce představitelů konkurenčních automobilek na různých autosalónech:-)
Jindra 89
Dobrý deň chcel som sa vás opýtať koho ste volil vo voľbách Schwarzenberg vs Zeman.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Zemana
Špaňel
Dobry den, 
Jake je auto Vašich snu které by jste chtěl mít v garáži ?
Díky a hezky den!
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Jeden můj známý říká, že nejlepší značka auta je služební a nejkvalitnější palivo je karta CCS. Je li to navíc ještě KIA,...:-) Ale abych odpověděl - nějaké kabrio nebo tříkolka - morgan 3wheeler, daihatsu copen,...
Peter
Dobry den, hledám auto pro rodinu, ale aby taky trochu vypadalo, megakufr není podmínkou, cena cca 700 až 800 tisíc. Co mi kia nabízí?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Úplně všechno, rozpočet máte velkorysý. u nás za tyto peníze můžete mít i tři vozidla najednou :-)
Hanz
Dobrý den, kdy přijde na český trh nová Carens? Děkuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Začátkem května.
Splash
Proč píšete KIA a ne Kia? Nebo je to zkratka?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Není to zkratka, ale víc se mi to líbí. Ale máte pravdu, správně je Kia
Aldenson
Dobry den, Hodlate zachovat atmosfericke benziny u "nosnych modelu" jako ceed, rio...? V jakem pomeru odhadujete jejich zastoupeni a jejich budouci vyvoj? Chysta se nejaka zadokolka pro radost?

Diky,
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Trend je jednoznačně k downsizingu a přeplňování. Kia jako globální výrobce trendy následuje. Zadokolka pro radost? No, nechte se překvapit.. Dávám tomu rok, maximálně dva :-)
Karel
Dobrý den pane řediteli, koupil by jste si nové vozidlo radši od prodejce nebo prodejkyně, muž nebo žena?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Jako muž (podle občanky :-) ) samozřejmě raději od prodejkyně. :-) Prodejci, prosím, neuražte se!
Voršilský
Dobrý den, plánujete nějaké masivní kampaně na carens?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ano, od začátku května, kdy plánujeme zahájit prodej vozidla.
TĚŠÍNSKY MARTIN
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli RIO čekaj náké změny,třeba nové motory 1,2 T-GDI.Dekuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ano, dávám tomu rok, maximálně dva :-)
petan
Dobrý den, můžete mi vysvětlit proč vozy Kia nemají i češtinu na palubní desce, když vedle dokáže operovat čeština ve navigační systémech? to už přece není tak těžké dostat české menu do palubního počítače v palubní desce. Argument o prodejnosti vozů na jiné trhy mě posledně nepředvědčil, nebot GM (vozy Chevrolet a Opel) mají české menu úplně samozřejmě ve vozech a také dodávají vozy po celém světě.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Rád bych, ale neumím. Děkujeme za podnět - budeme se tím zabývat.
Libor
Dobrý den. Zajímalo by mě zda platí Program Kia 777 i na zakoupený vůz Kia Ceed v červnu 2012? Nebo se ten program vztahuje jen na vozy prodané v době trvání tohoto programu? Předem děkuji za odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ne nevztahuje. Program se vztahuje na nová vozidla, která byla objednána a předána v období březen - duben 2013
Jirka
Po malé zmeně ix 35 bude změna i u sportage.Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dá se to předpokládat.. začátkem příštího roku.
Dášenka
co říkáte na multibrandová dealerství? Není to trochu degradace té události nákupu nového auta a přihlášení se k určité značce?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nic proti nim nemám. Je to výhodné pro zákazníka, kdy má možnost si na jednom místě vybrat pro něj nejlepší vůz. Toto řešení umožní ušetřit část nákladů na provoz dealerství a které pak mohou být použíty pro zlepšení služeb zákaníkům. Příkladů je mnoho.
Jakub Popelka
Dobrý den, vloni jsem četl, že KIA připravuje nový přeplňovaný motor 1,2 T-GDI, ovšem zatím jsem jej v nabídce nikde neviděl. Chystáte se nasadit do svých modelů i maloobjemové přeplňované benzínové motory a kdy bychom se jich mohli dočkat? Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ano, chystáme, přesný termín není znám, předpokládám v průběhu 2014.
PhalanX
V nabídce pro vůz Optima postrádám vyšší dieselovou motorizaci, např. 2,0. Přitom konkurence (Mazda 6, Avensis, Octavia) minimálně dvoulitr v naftě nabízí. Bude se v tomto něco měnit nebo se bude muset zákazník, který chce silnější diesel než 1,7 CRDi podívat po jiné značce?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
S náběhem nové generace se počítá s výkonnějším motorem. Přijďte se svézt i tou stávající
DD
Dobrý den pane Pěkný, 

říká se, že jste zvykař. Na co jste si za léta prodeje aut zvykl a na co si nezvyknete nikdy? 

Dominik Dvorský
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dominiku, dobrá otázka na tělo :-) Na takové otázky jsem si za ta léta skoro zvykl. Nezvyknu si a absolutně neztrávím neustálé hašteření mezi lidmi a značkami automobilové branže. Místo toho, abychom táhli za jeden provaz a vytvořili si tak na trhu prostor, se jenom dohadujeme a zabýváme nepodstatnými maličkostmi
Orten
Zklamala mě Škoda Octavia svým podvozkem a vy vlastně také. Rád bych si koupil combi s výkonným dieselovým motorem. Octavia u 2.0 TDi má zastaralý podvozek a vy u Cee"du combi zase poměrně slabý 1,6 diesel. Připravujete v dohledné době pro Cee"d biturbo nebo aspoň 1,7 CRDi ?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nepřipravujeme, přiďte se svézt a poznáte, že 94 kW není zas tak málo.
Radek
Pěkný den, rád bych se zeptal, zda je v plánu prodej velkého sedanu "K9" a také, zda uvažujte o pohonu všech kol v sedanech - Optima, K9?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ne. Ne. Škoda, co? :-)
J.Neubauer
Dobrý den,

bude se Kia ceed GT vyrábět také v provedení kombi?

Děkuji

J.Neubauer
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
V současné době je v plánu jen 3HB a 5HB.
Petr, Hradec Králové
Dobrý den, pane řediteli. Cítí se být Kia slovenskou značkou, stejně jako o sobě Hyundai tvrdí, že je českým výrobcem?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Kia je především globální značkou, která vyrábí vozidla mimo jiné i v Evropě.
petrumr
Když není prodejce KIA uveden na vašich stránkách, tak se jedná o co? Platí tam 777?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Když není uveden na www.kia.cz, pak není autorizovaným dealerem. Leda bychom na něj zapomněli :-)
Peter
Nechci tři auta :D ale jedno. Vy prý jezdíte optimou hybrid, je to dobrá volba pro rodinu? Kia mi je sympatická.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Pojďme se bavit konkrétně. Nevím ale, jestli zde je ta správná platforma. Pošlete mi, prosím, svůj kontakt na v.pekny@kia.cz. Rád se při výběru budu osobně angažovat.
Tom
Dobrý den,

je možný prodej importérských vozů Kia, která nejsou v běžné nabídce? Dostal jsem velmi lákavou nabídku, je to možné? Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Kontaktujte prosím kteréhokoliv autorizovaného dealera, který má k dispozici aktuální seznam importérských vozidel včetně jejich cen.
Brano
Dobry den,

som zo Slovenska a Kii velmi fandim. Podla mojho nazoru tak do 10 rokov naneskor, predbehnete nemecku konkurenciu.Na akom aute momentalne jazdite? Ja by som bral urcite nove Sorento, je to mo je vysnene auto, len este posetrim par rokov a mozno si ho dovolim kupit :)
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Velká část vozů Kia je Made in SlovaKIA. V ČR zhruba 70% prodejů. Slovenská produkce je velmi kvalitní, prostě to tam umíte. Střednědobě by KIA chtěla patřit k 10 nejprodávanějším značkám na evropském trhu. Momentálně si užívám KIA Optima Hybrid. Užívám opravdu. Přeji vám, abyste na svoje Sorento ušetřil co možná nejdříve
kalicz
Bude Kia Ceed GT Kombi?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Aktuálně se nepočítá s provedením cee´d SW GT.
Arese
Vážený pane řediteli,
automobily Kia udělaly v posledních letech po technické i designérské stránce obrovský skok kupředu. Za opravdovou třešničku na dortu potvrzující tento trend pak považuji příchod hot-hatchové verze cee´du, který má slibné parametry. Ocenil jsem, že bude k dispozici i v pětidveřové verzi, velice mě ale zklamalo, že nejostřejší sportovní model má podle fotografií elektrickou parkovací brzdu ovládanou tlačítkem!!! Proto se ptám, bude možné si tento vůz objednat také s klasickou manuální parkovací brzdou? (Neargumentujte prosím tím, že podobný nesmysl zavedl i Volkswagen u nového Golfu GTI!) P.S. Bude ostrý cee´d také jako kombík?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Moc děkujeme za slova chvály a uznání. Standardně má GT manuální parkovací brzdu. Elektrická je za příplatek.
Tomas
Uznávaný vuz konkurence? Dekuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Žádná konkurence dnes nevyrábí špatná auta. Na našem trhu určitě Octavia
Vladimír
Dobrý den, pane řediteli, 

je u nového modelu Cee'd přípustné použití 15" disků u vozu vybaveného elektrickou parkovací brzdou ? V oficiální technické dokumentaci se mi tuto informaci nalézt nepodařilo. Děkuji za odpověď a přeji mnoho úspěchů.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Díky za přání. Ne, není. Doporučujeme používat rozměry ráfků, které jsou uvedeny v technickém průkazu.
Jiří Chmelík
Jak hodnotite s odstupem casu praci Petera Schreyera myslim ze ma vyznamny podil na prodeji vozu
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Má "na svědomí" zásadní zlom v pojetí designu Kia a rozhodnutí ho angažovat bylo velmi moudré a vizionářské. Však to říkal i pan Piech :-)
Petr








Vážený p.řediteli
-bude faceliftována Sporatage
-připouštíte úpravu GDI motoru u Sportage na zemní plyn podobně jako
 Hyundai u ix 35
-počítá se s vylepšenou verzí GDI 2,0 uváděnou u ix 35 i pro Sportage?
 Děkuji za odpovědˇ


Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Facelift Sportage bude počátkem příštího roku. Ano, Kia počítá s verzí 2.0 GDI a nepočítáme s pohonem CNG.
Jihočech
Dobrý den, jak jste spokojen s prací v Kia ČR? Jaké jsou vaše plány do budoucna?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Vážím si především týmu, který je v Kia Motors Czech velmi zapálený a entusiastický. To mě prostě baví! :-) Do budoucna bych si přál, aby mě to stále bavilo...
Pješák54
Dobrý den, promujete záruku na 7 let, ale abych ji měl, musím platit dost drahý servis. Nechcete s tím něco udělat? Podotýkám že akci 777 je fajn, ale je jen pro majitele úplně nových aut a na krátký čas.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Máte pravdu, že program 777 stejně jako prodloužené servisní intervaly se týkají aktuálních modelů. Pro majitele starších vozů máme koncept Product Line 2, což je řada náhradních dílů za velmi zajímavou cenu, která je u mnoha našich dealerů spojená i se speciální hodinovou sazbou a nabídkou olejů.
RH
Jaký je váš plat?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Žádný plat není konkrétnímu zaměstnanci nikdy dost dobrý. Přepočteno na hodinovou mzdu to žádné nagano není. Ale práce mě baví a jsem relativně spokojen.
Petr
Kdy bude dostupný nový turbo motor 1.6 GDI Turbo pro model Kia Cee´d SW a jaký odhadujete zhruba nárůst ceny oproti motoru 1.6 GDI 99kW? Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Pokud tomu tak bude, pak s příchodem faceliftu. O ceně bych nerad spekuloval, sám nevím.
Pepa
Ceed je povedené auto, ale zasloužilo by si i pěkný benzínový turbomotor. Kdy si ho budu moci koupit. Děkuji za jasnou odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Když to bude 204koňové GT, tak již v červnu. Další po faceliftu.
PetrO
Zdravím. Co může nabídnout navíc Kia Ceed vs. VW Golf? Jenom záruku, nebo má víc trumfů?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Zeptejte se těch, jejichž Golf jezdí na jih nebo východ od našich hranic. Každopádně se přijďte svézt, ať posoudíte sám.
swifter
Dobrý den pane řediteli,

připravuje se facelift KIA Venga nebo bude facelift vynechán a tento model bude nahrazen novou generací?
Děkuji.

Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Drobné retuše proběhnou s nástupem nového modelového roku
SunLi
Dobrý den, chtěl bych se stát prodejcem - kolik si tak řádově vydělá šikovný kluk na pobočce?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Když šikovně a hodně prodává, tak se nemá špatně. Napište mi na v.pekny@kia.cz a já vám dám tip, jestli někdo z dealerů neshání...
Majkl Mike
Krásné skoro jarní ráno přeji! Chtěl bych se zeptat, jestli se Kia bude vždy číst jako Kia, nebo plánujete podobný facelift jako jistá konkurenční korejská značka? Díky!
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Také vám krásné ráno! dneska je první jarní den a venku nádhera, co? KIA je KIA a jako KIA asi zůstane. Jedině, že by se začalo říkat třeba KIA. :-)
Mello
Kdy budou v prodeji turbomotory 1.2GDI, 1.6GDI a v kterych modelech?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Postupný náběh od 2014. Rio, cee´d, Sportage.
Marťas
Dobrý den, co je pravda na tom, že nejdřív se představí nějaký Hyundai, pak se zjišťují reakce zákazníků a o pár měsíců dál vyjede to samé, ale již vylepšené a pod značkou KIA?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Tak na tom není zbla pravdy.
Fortune
Pan Vošický se na tomto místě oháněl pětiletou zárukou a kvalitou svých vozů. Vy ale nabízíte sedm let. Jste tedy ještě o chlup lepší?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ne o chlup, ale o 2 roky :-)
Miro
Modelová nabídka slepě kopíruje tu od Hyundaie, nebo také máte nějaké vlastní auta, která ta druhá korejská značka nenabízí?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Přijďte se podívat v květnu na nový Carens.
michal
Dobrý den chystá Kia nějaké auto vyšší střední třídy nebo luxusní?Myslíte si že nový Carens bude mít úspěch a kolik bude stát?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Tyto vozy Kia úspěšně nabízí a prodává. Zatím ne v Evropě. Nový Carens je pěkný, prostorný a s dlouhou zárukou - tak myslím, že úspěch mít bude. A preju to jemu i sobě :-)
Mr.Dawe
Dobrý den,

uvažuji o koupi nového Ceedu SW 1,6 GDi. Opravdu se povedl. Mám určitou představu o výbavě, volil bych verzi comfort s paketem plus a pěknými 17 koly (možná ještě nějaké detaily). Ale rád bych se zeptal, jak byste si jako majitel Ceeda SW vybavil vy?

Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nasadil bych paket winter - mám rád vyhřívané sedačka a hands free. Kola dělají auto, s tím jednoznačně souhlasím. Dawe, dobrá volba!
Martin
Dobrý den, jsem řemeslník a dodnes mi dobře slouží Kia Pregio. Užitkové automobily ale Kia už dnes nenabízí. Plánujete nějaké?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
V nejbližší době výrobce neplánuje nabízet užitková vozidla pro evropský trh.
Petr K.
Proč má Hyundai "jenom" pět let záruku a Kia sedm? Co pro mě jako zákazníka znamenají ty dva roky navíc, a co pro KIU jako firmu? Zaplatím víc?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Délka záruky je věcí každé značky. Pro vás jako zákazníka je to o dva roky klidu navíc. Pro nás je to demonstrace naší důvěry ve vysokou kvalitu našich výrobků. Nedomníváme se, že by byla délka záruky vykoupena vyššími náklady.
martin

Dobrý denpane řediteli ma u vas možnost získat práci mladý clovek který umí korejsky? omlouvam se píší z tel. dekuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
v dnešní turbulentní době se slušná práce shání těžko. Každý kvalifikovaný uchazeč ale má svou šanci. Pošlete mi Martine svůj životopis na v.pekny@kia.cz. díky
Luke
Dobrý den pane řediteli,

program 777 je skvělý prodejní argument: plánujete ho zachovat i nadále, nebo jde o časově omezenou akci?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Akce platí v období březen - duben.
Pavel Blaťák
Jsou po technické stránce nějaké konstrukční rozdíly mezi vozy Kia a Hyundai, nějaké finesy? Konkrétně mám na mysli Ceed a i30. Děkuji za odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Zásadní rozdíl spočívá v tom, že u i30 se kamera vyklápí a u nás nikoli. A další drobnosti najdete například ve sportovnějším ladění podvozku. Dále v i30 nedostanete některé prémiové prvky jako např. vyhřívaný volant (v zimě skvělý), inteligentní parkovací systém či varování při vyjetí z jízdního pruhu.
Michal
Dobrý den,

Na Jaké částce bude startovat Kia Pro c ´eed GT.
Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Cena bude logicky zapadat do struktury cen našich modelů a uděláme vše pro to, aby byla atraktivní.
Leoš
Kia má nyní v nabídce vozy na LPG. Jde o tovární úpravu nebo jen o přestavbu v rámci ČR? Plánuje Kia i vozy na jiná alternativní paliva?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Jedná se o přestavbu ve spolupráci s lokálním partnerem. Naším základním požadavkem bylo technicky zajistit udržení záruky na vozidlo ve stejném rozsahu, jako je u neupravených vozidel, což se nám podařilo. O jiných alternativním palivech zatím neuvažujeme, ale program LPG bude v budoucnu rozšířen o další modely. Všem zájemcům o alternativní pohon bych rád doporučil svezení s Optimou Hybrid, která je jistě nadchne.
Adam Novák
Jak se hodláte lišit od Hyundaie? Všechny koncerny kromě Vás už mají role rozdělené, dokonce i PSA. A nechtěli byste zlevnit model Rio? Při ceně Cee´du nemá naprosto žádné opodstatnění.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Design, záruka, výbavy, nastavení vozů, tím jsme jiní. Rio je dost dobře vybavené auto a při porovnáních s konkurenčními modely, stejně vybavenými, cena vychází dobře. U cee´du je to podobně. Chápu, pro zákazníka to může být matoucí. Dík za podnět.
ericn
Dobrý den, mám dotaz k novému modelu Carens, který jde do prodeje. Z prvních článků a fotografií vypadá velmi dobře. Musím říct, že bych nad ním i uvažoval nebýt toho, že má bohužel dost malý objem kufru, tedy 484 l, na střední MPV zatraceně málo. Dokonce i Ceed SW má kufr o cca 44 l větší. 

Neplánuje Kia nějakou Grand verzi? 
Případně větší model, např místo Carnivalu? 

Ono převést 5-7 lidí je fajn, ale když není kam dát zavazadla a kočárek, je problém :-) Vaše francouzká konkurence je na tom o něco lépe. Upřímně, kdyby byl Carens o chlup větší, tedy s kufrem na úrovni 600-700l v 5-ti místném uspořádání, bral bych ho. "Tiger" design Kia je velmi podařený a lidem se líbí. Přeji hodně úspěchů JS.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Carens má kufr 536 litrů. Jedna věc je číslo, druhá věc je řekněme "umělecký dojem". Když se otevře kufr Carense, rozhodně není malý. Long verze se v tuto chvíli neplánuje, rovněž tak větší MPV.
Tailor
Dobrý den přeji. Chtěl bych se zeptat, zda Vaše nová auta budou mít alespoň alternativně možnost plnohodnotného náhradního kola.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Stanovení dostupnosti plnohodnotné rezervy je záležitostí výrobce. U modelů Optima, Sportage a Sorento je plnohodnotná rezerva součástí výbavy.
Pavel S.
Dobrý den.Vlastním kiaa ceed r.v.2007 po celou dobu jsem žil s vědomím že záruka na tento vůz je 5 let na vše plus 2 roky na pohoné ůstrojí minulý týden jsem byl servisním technikem vyveden z tohoton omylu že zaruka vozu je 5 let a ne 7.Jak to prosím tedy je?Děkuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Na cee´d z roku 2007 je záruka 5 let 2 roky navíc na pohonné ústrojí. Omezení je 150 000 km. Kontaktujte prosím t.kleissner@kia.cz, pokud máte problém s uznáním záruky.
GoodDay
Co si myslíte o úrovni českých automobilových novinářů? A jak je na tom Auto.cz? děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
S Auto.cz se nám spolupracovalo a spolupracuje vždy skvěle. A sedmá velmoc? Záleží jak kdo. Ale všichni se učíme a zdokonalujeme! :-)
Robin
Zajímalo, kdy se konečně začne KIA angažovat v motoristickém sportu - tak, aby byla vidět. Utrácet za Formuli je nesmysl, ale máme tady řadu dalších mistrovství světa.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Angažujeme se ve fotbale a tenisu existují země, kde se jezdí národní motoristické soutěže. Třeba v Polsku nebo v USA…
Radek
Dobrý den!
Chtěl jsem velice pochválit KIA LPG Program ....
Poprosit o průběžné informace využívaní programu ...
Zajímavosti z pohledu používání LPG systému pro vozy KIA ...
A to zejména u modelu Ceed SW 1,4 ....
Děkuji !
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
My děkujeme! Více informací najdete v motoristických titulech – oba modely s LPG novináři testují.
Zed_IT
Dobrý den, jak jste obecně spokojen s webovou prezentaci vaší značky a jak se vůbec dívate na online propagaci v dnešní době napříč platformami ("klasický" web, mobilní web, ...)? Děkuji a přeji mnoho zdaru.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Naše webová prezentace je v souladu s evropskou prezentací. Nemáme příliš prostoru k vlastní kreativě, přesto jsme v rámci možností spokojeni. Online je rozhodně trend a myslím, že v budoucnu se tam přesune i část obchodu.
petra
Jaké zastoupení mají mezi těmi cca 44 lidmi ženy? Máte s sebou, stejně jako pan Vošický, pěkné děvče na reprezentaci a pány na vědomosti, nebo to je jinak?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nebylo to o minimálně 10 míň? Alespoň v reálu tomu tak je. A děvčata asi tak 11. Jestli jsem na nějakou zapomněl, tak mi to dámy promiňte. :-) Na reprezentaci jsem já! Děvčata jsou na práci! :-)
Martin
Jaké auto byste chtěl mít v garáži a neodpovidejte jenom že by jste chtel kiu nebo tak ale myslim vice aut
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Daihatsu copen.
Robil
Dobrý den, slyšel jsem, že po zvětšení nové Octavie, především rozvoru o 108 mm, se dle car policy u různých firem již nevejde do stejné "třídy" vozů, kde byla stará Octavia. Můj dotaz je, zda jste zaznamenali v poslední době zvýšení % korporátních zákazníků nebo zda očekáváte, že by k tomuto přesunu směrem do "třídy" nového cee´du kombi mohlo dojít. Děkuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
S potěšením mohu konstatovat, že v poslední době se nám úspěšně daří navyšovat fleetové prodeje a věříme, že v tomto trendu budeme pokračovat i nadále. Octavia je kategorií sama pro sebe a přeji jí úspěch.
Martin Szewieczek
Přeji hezký den,
chtěl bych se zeptat v jaké tloušťce nanášíte lak na vaše vozy. Slyšel jsem, že zde se snaží automobilka šetřit, ale jsou to pouze domněnky. Děkuji za odpověď a přeji hodně úspěchů
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Závisí na modelu a na barvě. Každopádně si nemůžeme dovolit šetřit, protože poskytujeme na lak záruku 5 let.
Adam Novák
Co říkáte na Top Gear?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Mě to moc nebere. Asi nejsem ten správnej týpek.
Jura
Dobrý den, proč by jsme si měli koupit zrovna auto značky Kia ? Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Mají skvělý design, vysokou úroveň kvality, nejdelší záruku a používají nejmodernější technologie. A právě teď na vybrané modely navíc 7 let asistence a prohlídek zdarma. Tři sedmičky vám nedá nikdo.
pepe
Mam najezdeno 750000 km a mam KIA carens 2.0 benzin , spotreba je o 1,4 l na 100 km vyssi jak je uvedena v prospektu. Pristup prodejce je katastrofalni,od straseni az po vymluvy. Skoda , ze v EU nikdo neorganizuje hromaddne zaloby jak v USA. Auto KIA nikdy vice !

Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Rozpor mezi udávanou a reálnou spotřebou může mít mnoho příčin od poruchy vozidla po metodiku používanou při jejím určování. Napište mám prosím na kia-info@kia.cz podrobnosti a my prověříme, v čem problém je.
Karel
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co považujete za svůj největší úspěch během působení u značky Kia.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
To, že se mi podařilo vytvořit velmi silný a úspěšný tým lidí, kteří jsou zapálení pro značku. A taky to, že máme s našimi dealery vztah, který odpovídá dobrým obchodním mravům.
sykino
Zdravim pan Pěkný, chcem sa spytat kedy pride nejaky silnejsi diesel alebo turbo benzin do kie optima,pretoze to je jedine co tomu autu chyba a kedy pridu turbo benziny do kia rio,ceed,sportage??? lebo v Zeneve predstavili hned 4 motory nove 1,0 tgdi 1,2 tgdi 1,6 tgdi a 2,0 tgdi. Dakujem vam za odpovede a prajem vam krasny den :))
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nové motory lze u Optimy očekávat s nástupem nové generace. Turbomotory budou na pořadu dne v průběhu roku 2014.
adam
Bude kia vyrábět také auto segmentu D jako hyundai i40

Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Již vyrábíme model Kia Optima. Zvu Vás do k nám showroomu na seznámení s tímto vozidlem.
lexa
dobrý den ,již jsem psal ,ale neodpověděl jste mi .Bude kabriolet ???
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Myslím, že jsem již odpověděl. Zatím nebude. Mně to je třeba dost líto, rád bych se mezi vlastníky kabrií zařadil.
Jindrous
Dobrý den, bude Kia dávat do svých vozů také adaptivní tempomat ?
Zatím to u Vás v nabídce výbav chybí.

Děkuji a přeji hezký den.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Určitě, jakmile bude k dispozici.
Laďa V.
Dobrý den,
uvažuje se o návratu Carnivalu to nabídky? Vím, že v těchto dnech zrovna přichází na trh nový Carens (moc se mi líbí a jsem zvědavý na ceny), ale ve vší upřímnosti, zadní dvojice sedadel je ryze nouzová a pokud tam nemíním vozit pouze děti, jde spíše o teoretická sedadla. Díky za odpověď - a přeji hezký den!
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Bohužel ne.
Jan Enter
Dobrý den. Proč web KIA neobsahuje takovou samozřejmou věc jako je konfigurátor. Celkově mně web KIA nepřipadá dobře udělaný. Pokud by jste se chtěli inspirovat, zavítejte na web Škoda Auto.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Web je vytvářen celoevropsky, nereflektuje lokální specifika výbav. Proto zatím konfigurátor chybí. Konfigurátor je k dispozici u každého prodejce.
Radek V.
Hezký den pane řediteli,
prosím kdy budete dodávat do Optimy motor 2,0 CRDI 135kw? A ať mi nikdo nepovídá, že by se citelně nezvýšily prodeje tohoto modelu. Já osobně čekám pouze na tento motor. Nebo máte problém z plněním emisních limitů? Tomu se mi nechce věřit.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nové motory s novou generací.
MARCEL KLOSEK
RÁD BYCH SLYŠEL VAŠE VYJÁDŘENÍ K PROBLÉMŮM NA MÉM VOZE.
 MARCEL KLOSEK
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Vážený pane Klosku, napiště prosím detaily vašeho případu na kia-info@kia.cz. Dle toho toho čeho se problém týká se mu budou věnovat kolegové z příslušného oddělení.
Millblue
Dobrý den,

uvažuji o koupi Cee´du SW, nájezd 15 000km /rok, uvažuji o motoru 1,6GDi. Nebo mám zvolit 1,6CRDi, naftu by radši drahá polovička. Máme naftu a moc nadšen z ní nejsem. Co byste volil vy a jak byste to drahé polovičce vysvětlil? 

Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
S Vámi uváděným kilometrovým proběhem bych preferoval benzínovou variantu. Jinak každý z motorů má své přednosti. Doporučuji přijít na showroom a svézt se s oběma typy motorů a pak se jedním z nich nechat svést :-)
Eduard
Dobré dopoledne, čím se budete zabývat, až naplníte své poslání na nynějším postu? A copak máte za motocykl? Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nejraději bych byl rentiér, ale na to to zatím nevypadá. Znamená to, že se budu muset angažovat někde jinde. Doufám ale, že mi to u Kia ještě chvilku vydrží. Sedlám babičku z roku 1996 Suzuki Intruder 800 GLP. Je to chopper. Je to krasavice. Inteligentní! :-)
Sbarro
jak vidíte budoucnost korejských automobilek? Stanou se někdy jedničkami na světě, nebo současná situace vydrží ještě dlouho? A jak je na tom Kia v Číně?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Hyundai Motor Group má ambice patřit mezi největší globální výrobce. Ohlédneme li se nazpět, tak je patrné, že k tomuto cíli jasně směřuje. Čína dnes svým objemem prodejů je pro Kia na úrovni prodejů v USA, čili významné odbytiště. A pro koho ne, v současné době, že?
Michal D.
Dobrý den pane Pěkný,

hned na začátek. O automobilech Kia jsem neměl valného mínění, dokud nepřišel první Ceed a i ten se podle mě potýkal se značnou mírou neduhů. Mám osobní zkušenost s "novou" Sporatage. Podle mě povedené auto. Bohužel zpracování interiéru je na poměrně špatné úrovni v porovnání s německou (českou) konkurencí a tak bych skončil asi u Yetiho, který mě osobně přesvědčil více. Otázka zní... Jaké má Kia v porovnání se Škodou výhody. Prosím pomiňme design (čistě subjektivní), na 7 let záruky také nechci slyšet, dokud se nebude vztahovat i na neauthorizované servisy protože jinak je to finanční sebevražda... Děkuji Vám za odpověď a prosím potvrďte mi mé mínění, že jste lepší než Hyundai už svým vystupováním. Protože míra trapné arogance jakou zde předvedl Váš předchůdce právě z této značky byla až směšná :-)
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Sportage je větší než Yetti a nabízí některé prvky výbavy, které Yetti nemá. Yetti a Sportage jsou zcela jistě vážnými konkurenty. Pro eventuální výběr Sportage je teď právě ta pravá chvíle – můžete využít program 777 a mít 7 let prohlídek zdarma. Na validitu záruky platí podmínky blokové výjimky. Další dotazy případně na v.pekny@kia.cz
Pavel Jandrt
Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit, na co všechno se vztahuje sedmiletá záruka třeba na ceed? Respektive, za co a kolik budu platit? Děkuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Vztahuje se na bezplatné odstranění vad způsobených vadou materiálu nebo dílenského zpracování. O přesných provozních nákladech Vás bude informovat konkrétní dealer. Aktuálně na model cee´d platí nabídka našeho Programu 777 - tedy předepsaný údržbový servis zdarma po dobu trvání záruky.
Julius
Dobrý den. Kia je vnímána jako sportovnější než Hyundai, přesto právě Hyundai vstoupí do WRC. Bude se také Kia výrazněji angažovat v nějakém sportu? A teď nemám na mysli pouze pasivní podpora fotbalového šampionátu. Jde mi o to, zda tuhel značku někde uvidíme aktivně. Děkuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Kia se zatím angažuje ve fotbale a tenisu… žádné další zásadnější plány v tuto chvíli.
Michálek Jiří
Dobrý den. Rozhoduji se mezi i30 a Ceedem, můžete mi prosím spočítat, na kolik mě vyjdou servisní prohlídky během sedmi let záruky? Děkuji Michálek.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nyní není třeba počítat (což bych z hlavy ani nedal), ale právě nyní běží platí akce Program 777, čili údržbový servis zdarma. Pospěšte si :-).
Tomas S
dobrý den pane řediteli , mám na vás dvě otázky :
- také se počítáte za "parazita" jak stínový ministr Mládek nazval některé občany v ČR ?
- proč Kia Optima zdařilé auto po stránce vnějšího desingu kazí laciné sedačky a detaily interiéru?
děkuji za odpověď
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Když si to pan stínový ministry myslí. Mezi jakou skupinu asi pan stínový ministr sám patří? Jsou to ještě parazité? Co se Optimy týče, je to věc názoru. Mně osobně se Optima velmi líbí a nemám k technice ani designu žádné negativní připomínky. Přijďte se půjčit hybrida, kterým teď jezdím, třeba vám pomůže si poopravit mínění.
Adam B
Dobrý den pane řediteli, úvodem mého dotazu dovolte, abych Vám pogratuloval k pozitivním prodejním výsledkům značky KIA v ČR. Mám na Vás jeden konkrétní dotaz.
Vidíte reálnou možnost toho, že bude KIA i nadále posilovat své prodejní výsledky na úkor evropských konkurentů? V souvislosti s expanzí musí KIA chtě nechtě zvyšovat kvalitativní nároky a tím pádem koncovou cenu pro zákazníka. Už nyní reálně hrozí, že se cenová úroveň přiblíží evropské konkurenci a KIA v tomto momentu ztrácí svou cenovou výhodu.

Přeji Vám mnoho úspěchů v profesním i osobním životě.

Adam B.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Děkuji Adame za přání! Vám taktéž! Kvalita je dnes vyšší než u vybrané evropské konkurence a k tomu máme pěkný design a 7letou záruku. Ta je pořád nejdelší na trhu.
Rudolf
Dobrý den, aktuální designový jazyk pana Schreyera se povedl, nicméně už se jistě uvažuje o nějaké aktualizaci. Už víte, kterým směrem se vzhled vašich vozů posune v blízké budoucnosti? Děkuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Příště s sebou přivedu pana Schreyera. Ten to určitě ví. Jeho line to simplicity je geniální.
Miroslav P.
Dobrý den pane Pěkný,
má dotaz, kdy bude v prodeji nová Kia Carens a zda již máte představu o cenách. Mne osobně bude zajímat provedení s motorem 1.6GDi. Děkuji za odpověď a přeji Vám a spolehlivým vozidlům Kia mnoho obchodníc úspěchů.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Přijďte začátkem května k nejbližšímu dealerovi. Startovací cena bude pod hranicí čtyřista tisíc. Děkujeme za přání, vynasnažíme se.
racer
Co je Vám bližší? Rallye nebo Formule 1. Máte nějakou závodní zkušenost?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Asi rallye, ale ne WRC. Závodní zkušenost mám z období střevních potíží. :-)
prochi7
Dobrý den,

Jak hodnotíte novou Škodu Octavii ?

Děkuji za odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Je to dobrá kára, škodovka to umí.
pietro64
Dobrý den, jak se žije značce Kia v objetí s Hyundaiem, který cpe do reklamy stamiliony a auta má plus mínus identická?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Někdy je přátelské, někdy připomíná kravatu :-)
radiak
Dobry den,
chcel by som sa spytat na dalsiu generaciu KIE sportage. Kedy mozme ocakavat prve informacie? Ak mozte prezradit viac, chysta sa facelift + technicke zmeny a kedy by sa mal zacat predaj ?
dakujem
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Začátkem příštího roku. Dají se očekávat komfortní prvky výbavy jako u cee´du.
topper1982
Dobry den 

Chcem sa opytat kedy mozu zakaznici ocakavat facelift vengy a sportagu... 

a este ma zaujima kedy pridu do predaja nove turbomotory 1.0 a 1.2....

dakujem
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Retuše Vengy s nástupem nového modelového roku, Sportage začátkem příštího roku a turbo motory v průběhu roku 2014.
Pavel
Nemáte obavu že vám Škodovka diky nové Octavii vyloví rybnik!?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Nemáme rybník :-) Úspěšné modely se samozřejmě prodávají hodně.
šustr k.
zdravím vás, pane řediteli, minule nás tady váš kolega z Hyundaie zásoboval místo odpovědí jen marketingovým školením a dost arogantně sebevědomými hláškami. doufám, že vy budete lepší a blíže realitě :-)

Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Také doufám :-)
Jan Eliáš
Dobré dopoledne pane generální řediteli, chtěl bych se zeptat, jakou cenovou politiku chystáte pro nový pro_ceed GT? Jaké jsou vaše očekávání s tímto modelem? Chcete konkurovat menším "sporťáčkům" jako je Clio, Megane, Punto, polo nebo máte plány postavit se rovnou Golfu nebo Focusu? Chystáte i nějaké další sportovnější modely? Prakticky založený Čech by určitě ocenil například něco jako Ceed SW GT jako alternativu pro Octavii RS. 
Děkuji za odpověď!

Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Cena modelu GT naváže na strukturu současné modelové řady cee´d. Objemy prodejů očekáváme řádově do 100 ks ročně. Co se týká dalších sportovních modelů – dáváme tomu rok, maximálně dva.
Dick
Říká se, že hodně pijete a dost vydržíte. Dá se to nějak využít v pracovněprávním procesu v korejské automobilce? Jak jsou na tom v tomto ohledu Jihokorejci? Děkuju za upřímnou odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Vypiju dva až tři litry denně, jak doporučuje lékař. Nejsem jako Ivan Mládek (1 Bier und 10x Toilette).. vydržím opravdu více :-). Pitný režim korejských kolegů nesleduji :-)
miro
Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať pána riaditeľa či sa pohrávajú aj s myšlienkou na model ceed a optima aplikovať pohon 4x4.Myslím ako konkurenciu pre niektoré modeli v ich triedach. A či sa bude vyrábať aj optima vo verzii combi? Alebo verzia kombi bude len pre hyundai i40?Ďakujem za odpovede.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
4x4 pro model cee´d ani Optimu zatím nebude. Optima v kombiku – počkejte na novou generaci.
Roman
Dobrý den, pane Pěkný,
předně gratuluji k designu Vašich aut, který je takřka dokonalý. Nyní k otázkám? Bude se nabízet Carens v kombinaci dieasel+automat? Budete nabízet u Ceedu SW zadní sedačky s průvlakem na lyže nebo ještě lépe dělené 40:20:40? To je, myslím, ve střední Evropě, kde každý druhý lyžuje, stále nedořešený problém. Děkuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ano, Carens v kombinaci diesel - automat bude. Lyže patří do rakve a rakev patří na střechu. Kdo jednou zkusí, už nemůže jinak.
Hubert
Dobrý den, na výrobě nových aut se v poslední době začíná šetřit už trochu moc - kde nemusí být izolace, tam prostě není, hledají se levnější dodavatelé za cenu omezení kvality a sofistikovanou techniku nahrazují levná řešení. Dá se říct, že z aut systematicky mizí všechno, proč je máme rádi. Jak bude podle vás vypadat spotřební auto za deset let?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Záleží na tom, jaký bude tlak na cenu. Z toho vyplyne i tlak na výrobní náklady a eventuální nutné úspory. Otázka je, co reálný a běžný konzument skutečně potřebuje a opravdu ocení. Dokážu si představit, že se výroba bude více polarizovat. Použiju li paralelu s obuví - od levných kecek z tržiště až luxusní kožené kozačky. Na denní drhnutí to budou ty malé kecky, s rodinou a na dovolenou pak jedině v kozačkách! :-)
Tommek
Dobrý den pane Pěkný,
můžete stručně popsat, co znamená 7-letá záruka na vozy KIA (na co se vztahuje a jak často zákazník musí jezdit na garanční prohlídky a výměny náplní)?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Záruka se vztahuje na vady materiálu a dílenského zpracování. Poslední modely mají interval 2 roky nebo 30 000 km.
León
Dobrý den,
Nedávno jsem četl zajimavy článek o tom jak automobilky se chlubi nizkymi hodnotami spotřeby podle testu které mají daleko od reality běžného provozu a tudíž tím klamou zákazníka. Prefukuji pneumatiky, zalepuji sebemenší skvirky tak aby spotřeba byla co nejmenší atd...Jaky názor mate na toto Vy a nehodlate jako jedna s nejexpanzivejsich firem razit svou cestu a byt první kteří tento eror napraví? Díky za odpověd a hezky den.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
U nás v Evropě provádějí homologační testy včetně testu spotřeby nezávislé instituce naprosto přesně podle metodiky, která je daná platnou legislativou. Výrobci výsledek testů ovlivnit nemohou. Udávané hodnoty spotřeby je třeba brát ne jako hodnotu konkrétního vozu, ale jako srovnávací parametr mezi několika vozy. Pak můžete na základě srovnání vybrat vůz s lepší spotřebou, tento vůz by pak měl i reálném provozu dosahovat lepších hodnot.
Dušan
Na slovensku má Kia pomerne dobré obchodné výsledky, aj vdaka tomu, že ju ľudia pokladajú za domácu značku, kedže sa u nás vyrába.
Nemyslíte, že je na škodu, nemať v ponuke pohon 4x4 tak ako je to u koncernu wv, aj pre osobné autá nie len SUV? Plánuje sa kia uberať aj týmto smerom? Alebo nechá všetku smotanu pre koncern VW.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Vyzerá to, že smotana zostane pre koncern… bohužiaľ.
zetr007
Dobrý den pane Pěkný,

zajímalo by mě kdy přijdou do vozů Kia benzínové turbomotory. Někde jsem četl že to mají být dva tříválce o objemu 1.0 a čtyřválec o objemu 1.25. Zajímalo by mě něco blíže o těchto motorech a konkrétně kdy se s nima počítá do Ceedu SW. Děkuji za Vaší odpověd a přeji hodně úspěchů nejen v práci.

Zdeněk Trost
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Benzinové turbomotory se obecně začnou objevovat od roku 2014. U cee´du SW od faceliftu. A děkuji za přání a přeju Vám taktéž.
Filip
Dobrý den,

Rád bych se zeptal prosím kolik bude stát Kia Pro c ´eed GT 150kw.

Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Cena modelu cee´d GT naváže na strukturu současné řady cee´d.
Tomáš, Trutnov
Jaký je Váš osobní názor na dnešní mor - slevy? Sotva zákazník otevře dveře, chce slevit. Neměla by být sleva spíš bonusem za věrnost, zvýhodněním skladového auta a podobně?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Jo, to je svatá pravda. Vždycky uvádím příklad - když nakoupíte velký nákup v hypermarketu, zkuste se zeptat, jakou dostanete slevu. Odpovědí vám bude tázavý a nechápavý pohled pokladní. A to je vše. Bohužel prodejci aut mají image, že se topí v penězích. Kéž by tomu tak bylo. Opak je pravdou. Provozování automobilového dealerství je za současného stavu pod hranicí rentability.
Kneblis
Dobrý den, sledoval jsem každý článek o novém ceedu GT, takže pochopitelně i motorizaci. Bylo uváděno, že KIA přijde i se žážehovou 1.6T se 150kw. Pokud ale si bude chtít dopřát této síly, ale bude příznivcem dieselů všiml jsem si, že do mnohé řady vozů montujete pouze slabé diesely a to i v případě tohoto GTčka, což je myslím škoda. Proč tomu tak je? Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Verze GT bude k dispozici pouze s benzínovým motorem 1.6 T-GDI o výkonu 150 kW. S GT variantou v dieselové verzi se nepočítá. Ohledně výkonu dieselových motorů si nemyslíme, že naše nabídka není dostatečná.
Karel
Jaký je v současné době podle vás podíl reexportů na českých prodejích nových aut? Také máte pocit, že je v současné době nejvíce kritizují ti, kteří je svého času zaváděli?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Trh je Evropa. Tak to Evropané chtěli. Místo dohadování se, kdo je král nebo kdo by jím byl kdyby... tak musíme v branži jednotně působit na stát, aby vytvořil našim občanům příležitost efektivně obnovovat vozový park. To si myslím, že je podstatně důležitější než počítání kdo kolik a kam vyvezl. Moc bych si přál, aby autobranže dokázala to, co třeba lékaři. A to bychom si ani nemuseli brát národ jako rukojmí.
Jake
Bude Kia vyrabet kabriolet? A pokud ano, kdy by se mohla objevit na trhu? Dekuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Zatím to nevypadá. Třeba ale na něj někdy v budoucnu dojde.
roman
stručně benzin nebo diesel, manuál nebo automat, předokolka, zadokolka nebo 4x4? děkuju, a't se daří
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
diesel, manuál, předokolka. jsem konzumní typ. :-) ať se taky daří!
Pavel
Dobrý den pane řediteli,

cca v červnu uvažuji o koupi nového vozu a v hledáčku mám i KIA cee´d SW. Nemáte v plánu prodloužit Program 777 ? Ten mě dost motivuje,
koupit právě vaši značku vozu. Samozřejmě kdyby se mě vaše vozy
nelíbily, tak to ani ten Program nezachrání :-). Díky za odpověď 
a přeji hodně zdaru Vám i KIA.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Zatím to nevypadá. Je to totiž pro nás poměrně drahý program. Nyní počítáme a zvažujeme, zdali bychom program neuvolnili i na vozy v březnu a dubnu jenom objednané. Tak si pospěšte, prosím! :-)Šťastnou ruku při výběru.
Peter
Pán riaditeľ, je mi sympatické, že sa dokážete pochvalne vyjadriť aj na adresu konkurenčnej značky (v tomto prípade Škoda). Na rozdiel od pána riaditeľa z Hyundai. Ináč zatiaľ nelovím vo vodách Kie z dôvodu chýbajúcich downsizingových benzínových motorov. Dúfam, že táto situácia sa u vás čoskoro zmení.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Přijde mi férové se pozitivně vyjádřit o něčem, co je dobré. Benzínové motory nové generace s turbem očekáváme v průběhu roku 2014.
pája a já
Baví vás to ještě po tolika letech? Nebylo by lepší si již užívat zalouženého odpočinku?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Baví, baví. Až si odpočinek zasloužím, tak doufám, že budu mít i sílu si jej užít! :-) pekny a ja
Marek Moravec
Dobrý den, 

chtěl bych se zeptat, zda Vaše společnost podporuje i neziskový sektor zabývající se studentskými aktivitami. Pokud ano, tak jakým způsobem. 

Děkuji za odpověď
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ryze studentské aktivity zatím ne. V oblasti neziskovek podporujeme dětský fotbal, resp. fotbalové týmy mladších žáků na úrovni okresních soutěží. Projekt s dětskými fotbalovými dresy generuje prostředky, které následně putují na konto Nadace Naše dítě.
Radomír Volek
Hezký den!
Chtěl bych se zeptat, jestli Kia opět vstoupí do segmentu užitkových vozidel pro živnostníky.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Toto není v plánu.
Laco
Dobrý deň,

Stretli ste sa Vy osobne s hlavným dizajnérom Kia, pripadne zaujíma Vás táto oblasť?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
S Petrem Schreyerem se vídám tak 3-5x do roka, občas i v baru na skleničce. Je silnou a charismatickou osobností a velmi dobře se sním povídá. Design zvláště automobilů či jejich částí mě velmi zajímá. Určitě jsem v dětství chtěl být kromě popeláře taky designer. Asi jsem se málo učil. :-)
Atomas
Zdravím. Zajímá mne, jak je u Ceeda řešena ochrana chodců při nárazu? Ceed má bezesporu nízko položenou kapotu a přesto jí nepomáhají žádné pyropatrony jako u Octavie, která by vzhledem k malým obsahům motorů a mohutnosti předku měla mít na deformaci kapoty přeci jenom více místa a přesto jí pomáhají pyropatrony k eliminaci následku střetu? Díky za odpověď. PS: Kia Ceed SW mě po mém osobním porovnání všech vozidel nižší střední dostala. Je skvělá :-)
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
U našeho vozidla není použito žádného speciálního řešení krom programované deformace nárazníku a kapoty po střetu s chodcem. Řešení, které popisujete je důvodem jednoho z nejlepších hodnocení v ochraně chodců vůbec.
Tom
ale již psané: "nejdřív se představí nějaký Hyundai, pak se zjišťují reakce zákazníků a o pár měsíců dál vyjede to samé, ale již vylepšené a pod značkou KIA" prezentují vaší prodejci, aby obhájili vyšší cenu- např ceeda a IX20 ;-)
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Tome, tak to úplně púořád není. :-) Občas to je i obráceně (první generace cee´du, venga). Cena je otázkou možností a politiky té které značky.
Maradona
Dobry den. Cenová nabídka skladových vozů Kia - jeden model a typ vybaveni - má rozptyl 90-100 tisíc korun. V čem je "vtip"? Proč některí dealeři nabízeji vozy hluboko pod "běžnou" cenou? V popisu přitom není, že by byly poškozené, ohmatané, odřené ani jinak "méněcenné"... Mohu z toho dedukovat, že v některých případech jsou prodejní ceny zbytečně vysoké na úkor marží apod.? Budete nové vozy zlevňovat i vzhledem k tomu, jak jsou preplnene bazary?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dobrý den, věřte mi, že marže dealera je hluboko pod Vámi udávanými údaji a ceny vozidel v ČR jsou jedny z nejnižších v Evropě. Nízká cena u konkrétního vozidla pravděpodobně odráží fakt, že se jedná o předváděcí vozidlo. Doporučuji kontaktovat daného dealera, který Vám poskytne deatailnější informace o daném vozidle.
pája a já
pokládám automobil za spotřební zboží, proč tedy vyvolává takové emoce, váš názor prosím. děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Protože to zboží je krásné a vzbuzuje emoce :-)
PP
Dobrý den, ještě jeden postřeh. Dle toho, jak tady píšete a odpovídáte, tak musím říct, že p. Vošický Vám nesahá ani po kotníky. Asi něco na té jeho pověsti bude. Jen tak dál :) A pokud Vám lékař naordinoval 3-4 litry denně, tak to musíte být velký sportovec? Na jakém sportovišti Vás můžeme potkat, případně vyzvat? :)
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Každý člověk má svoje kvality! Sportuji doma na pohovce nebo v posteli. Občas to proložím - kolo, brusle, badminton. rád taky plavu. Ale nic z toho nepřeháním. dělám to jen sobě pro radost a pobavení. :-)
Honza
Dobrý den,
jen pro zajímavost... je výhoda na manažerské pozici v Kia Motor Czech umět mluvit korejsky?
Děkuji a hezký den
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Určitě by to výhoda byla. Já ji bohužel nemám. Ovládám s bídou tak 2-3 fráze. Krásný první jarní den i Honzovi!
Eduard
Upřímně jsem vás tipoval spíš na ducati nebo moto guzzi, ale i intruder potěší :) Jak často se na motorku dostanete a kam rád jezdíte? Máte svou oblíbenou trasu?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Loni 0 km, předloni 500 km, ... Hrozný co? Nejraději jezdím jen tak, kam se mi právě zamane. V Čechách je spousta krásných a mnohdy zapomenutých zákoutí.
Doblo20
Zdravím Vás
Chystá vaše značka nějaký model na přelomu MPV a malách dodávek jako C. Berlingo, F. Doblo, R.Kangoo.....?
Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ne, nechystá. Zvu Vás v květnu na showroom na seznámení s novým Carensem.
Petr
Dočkáme se někdy modelu cadenza v ČR. Proč není možné ČR koupit sorento s V6? (Oba bych koupil hned)


Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ne, vozidlo Cadenza není homologaváno pro prodej v Evropě. To samé platí i pro Sorento s motorem V6.
Tomáš Sork
Dobrý den,
auta a automobilový průmysl jsou mým koničkem,chci pracovat v tomto oboru,jaké jsou možnosti pro člověka uplatnit se pracovně pro člověka v automobilovém průmyslu,počínaje montážní linkou.atd.
Nyní pracuji v obchodní sféře a je mi 23let.
Je v automobilovém průmyslu možnost kariérního růstu stejného jako v jiných oborech?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
v našem oboru je každý zapálený srdcař vítán. doporučuji sledovat weby jednotlivých značek a specializované servery nabízející uplatnění v oboru jako je např. www.autojob.cz
Lloyd
Dobrý den, otázka. oupil jsem v r.2007 se sedmiletou zárukou. Po pěti letech jsem zjistil že v centrálním počítači jsou zapsány 3 roky. Chtěl jsem provést změnu, protože hodně s tímto autem cestuji do zahraničí. Zkoušel jsem to přes servis, dokonce přes KIA Praha, ale nikdo tu opravu neprovedl, prý z důvodu že to nejde že je to v Koreji centrálně vedené. Nerozumím tomu, ale jako zákazníka by mě to nemělo zajímat. Kde vidíte provlém, ve Vašich lidech nebo v nastaveném systému? Jinak naprostá spokojenost s autem.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Zašlete mi prosím detaily vašeho případu na kia-info@kia.cz, prověříme kde nastal problém. Obecně je pro nás určující, to co je napsáno v záručním listu k vozidlu v době předání nového vozu a ne to co je uvedeno v našich systémech.
PP
Dobrý den, chtěl bych popřát hodně i nadále hodně úspěchů a do budoucnosti pevných nervů. Chtěl bych se vás zeptat, kdy bude na trhu nová Optima. V tuto chvíli tento model již nějakou dobu v Evropě je a to nemluvě o USA. Druhá otázka: Jaké auto byste volil z nižší střední třídy? Díky a pěkný den přeju.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Děkuji za přání! obměna optimy by teoreticky mohla proběhnout kolem roku 2015. Ta současná je ve světě velmi úspěšná. Z nižší střední bych volil jednoznačně cee´d JD (poslední generace). Je to auto, které bombasticky vypadá a skvěle jezdí. To jsem nenačetl z příručky, to je moje vlastní zkušenost a i reakce současných uživatelů. Krásný den!
Andreas
Dobrý den, 

o vozidle Kia jsem pro svou osobu nikdy neuvažoval, i přes mnohdy nemístnou kritiku si velmi cením především cneové politiky Vaší značky, který víceméně ovlivnila automobilový trh v cenové politice. Na druhou stranu bych se rád zeptal proč bych si měl koupit Kiu Sorento a nikoliv BMW X3, které mne s díky nabídce BMW dealera stojí v podstatě stejné poeníze jako dobře vybavené Sorento, upozornuji, že vozidlo X3 je velmi dobře vybaveno a nikoliv žádné holátko. Bavíme se o ceně téměř jeden milion korun. Děkuji a ať se Vám daří.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Díky za přání. Za milión korun je Kia Sorento v plné palba a má více železa :-).
Luboš
Dobrý den, provádíte kontrolu servisů v CR? Někdy mám velmi špatný pocit...to značce moc neprospívá..

Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Pracujeme na tom. Intenzívně. Abyste jako zákazník měl pocity už jenom ty nejlepší. Máte li potřebu řešit konkrétní problém, dejte mi prosím vědět na v.pekny@kia.cz. Príma den
Miroslav Stříška
Dobrý den,
zaujal mě nový Carens. Jen mne trochu mrzí, že v automatu dostane "pouze" motor 1.7 CRDI (benzín má pro mne velkou spotřebu). Chystají se i silnější modely než 100kw. Dále pak kdy bude zveřejněn ceník nového Carensu a kdy bude zahájen prodej? Děkuji za odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
na základě jízdních zkušeností a prvních ohlasů je výkon 100 kW více než dostačující. kompletní ceník zveřejníme v druhé polovině dubna a prodávat se začne od května.
František
Dobrý den, tušíte co znamená v korejštině Kia? Pokaždé, když vidím vaši značku napsanou kapitálkami, připomíná mi americkou vojenskou zkratku Killed in Action. I jméno finského výrobce mobilních telefonů se prý dá rozdělit a přeložit jako "děkuji, kiu nechci". Nemyslíte, že je poměrně banálně znějící a někdy i špatně sklonitelný název trochu hendikepem?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
vojenská zkratka je prostě taková. Finské telefony lze interpretovat i jako údiv - no, KIA! jinak to znamená volně přeloženo "z východu" nebo "z Asie". Výhoda naše spočívá v tom, že máme jednoduchý název přímo v logu značky a výslovnost je rovněž poměrně jednoznačná. I celosvětově.
Maradona
Koupim-li si u vás nový vuz, nabídnete mi výkup mého stávajícího vozu? Je ta cena fixní (tabulková), či záleží na vuli jendotlivého dealera? Jak byste vy ohodnotil 12 let starou servisovanou octavii 1,4 se 120 tisíci km, 1. majitel, nebouraná? Díky
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ano,standardně naši dealeři nabízejí výkup vozidla na protiúčet. Ceny jsou stanovovány individuálně. Výkupní cena použitého vozidla záleží mimo jiné i na jeho technickém stavu. Prosím kontaktujte nejbližší dealery, kteří Vám připraví nabídku.
Josper
Dobrý den, je to možná hloupá otázka, ale zeptat se musím. Proč navigace Vašeho koncernu neumějí přehrávat DVD oproti VW, BMW, MB či Audi. Děkuji a hodně zdaru.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dobrá otázka s odpovědí neznámou. Na druhou stranu plánujeme v blízké době nabízet aktualizaci mapových podkladů zdarma po dobu 7let. Když se v autě jede, tak se nemá koukat na film :-)
Jana Koláčková
Ahoj Vítku,
jen jsem Tě chtěla pozdravit a mám radost, že se Ti daří v oblasti, kterou jsi jako kluk tolik miloval. Ani jsem si Tě nedokázala v jiném oboru představit. Tak ať se daří i nadále!
Ti Floydi mě taky dodnes berou.
Moc Tě zdraví Jana Koláčková
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Jani, to je ale náhodička! Stav se někdy na kávu. Kdybys mě po těch letech nemohla poznat, tak se zeptej u naší asistentky! :-)
Lucie
Dobrý den, sledujete subjektivní vnímání své značky mezi veřejností? Existuje na to nějaký žebříček? Není to tak dlouho, co Kia patřila v tomto ohledu nejhorším, dnes už je to předpokládám jinak. Ale jak?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
díky za tento dotaz. ano, sledujeme. vnímání značky veřejností nás velmi zajímá a samozřejmě kvitujeme pozitivní posun v posledních letech.
ondrej
Když si koupím Kii v ČR, bude mi platit 7-letá záruka v celé EU a Švýcarsku a případná reklamace mi bude uznána u kteréhokoli autorizovaného dealera v Evropě? Díky,
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ano, platí. Obecně záruka platí v zemích Evropského hospodářského prostoru kromě Bulharska a Rumunska.
M. Saras
Dobrý den, zajímalo by mě kdy budou v Kia Ceed nové motory T-GDI?
Děkuji za odpověď.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dočkáte se brzy. V červnu s příchodem 204koňových pro_cee´d GT a cee´d GT, následně pak s faceliftem.
Roberto
Dobré dopoledne, pane řediteli. Vozy vaší značky se za posledních 10-15 let zlepšily přímo neuvěřitelně. Co jste si - upřímně - ve své době myslel o modelech Sephia či Shuma?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Kromě trochu asijského designu kvalita a výbava těchto modelů reflektovala požadavky tehdejší doby. Nemyslím si, že ti, kdož si tehdy Kiu koupili, že udělali chybu. To, že značka udělala obrovský krok vpřed je ale fakt. Jsem velmi poctěn, že jsem u toho mohl osobně být a celého procesu se aktivně účastnit
Jiří
Dobrý den pane Pěkný. Vzpomínám si na vás z vašeho působení u Mazda. Krátce jsem se zabýval prodejem těchto automobilů ve Znojmě. Dotaz nemám. Přeji vám pevné nervy, klid a pohodu v této pro prodejce a distributory automobilů těžké době. :-)
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Jiří děkuji za přání. Klid a pohodu i vám!
Honza
Dobrý den,

Minulý rok jsem zakoupil Kiu Cee´d 1.4 73 kW (6/2012) a po 3 měsících užívání se mi objevil puchýř na pátých dveřích. Reklamaci mi byla uznána a auto přestříkáno.Ale po tak krátké době užívání mě to překvapilo.Prý na korejských vozech je to běžné ?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Běžné to není, lakovna a karosárna v Žilině je jedna z nejmodernějších a tomu odpovídá i kvalita výroby, ale problém se vyskytnout může. Snažíme se, aby naše auta byla bezvadná, náš slib je, že je opravíme, když tomu tak náhodou nebude. Což se stalo i ve vašem případě.
maradona
Dobrý den. Jedu do Francie a chtěl jsem si v tamní pujcovne na pár dní objednat ceed, abych si ho osahal. Na jihu Francie jsem nenašel pujcovnu, která ceed nabízí. Tušíte, proč není v nabidce? Díky
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
No, to asi udělali soudruzi ze země galského kohouta někde chybu. Máte li chuť si auto vyzkoušet, stavte se u některého z našich 70 dealerů. Tam tu skvělou káru určitě najdete
Josef
Dobry den, zminoval jste datum prichodu noveho modelu Carens. Jaky cenovy odstup planujete oproti ceedu a uvidime Carens na dubnovem Autosalonu v Brne?
Predem dekuji.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Cena Carensu bude navazovat na model cee´d SW. Auto určitě najdete koncem dubna u kteréhokoliv dealera Kia.
pája a já
Jen drobnost.
Někteří vás tu porovnávají s panem Vošickým.
Nemělo by však v obchodě být měřeno jen dle výsledků a ne jinak? Co je v kase, to se počítá!
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Máte pravdu čísla hovoří. Pan Vošický je bezesporu schopným a efektivním ředitelem.
Klavirista
Dobry den, předem bych chtěl pochválit Váš mily, lidsky a vtipný přístup k tomuto rozhovoru.
Moje otázka se týká sponzoringu. Mnoho automobilových firem sponzoruje různé sportovní aktivity atd. Nicméně ve světe kultury a umění tomu tak již není. Rozumím tomu ze reklama na stadionu kterou uvidí 10000 lidi je podstatne větší ´terno ´ než koncertní sal kam prijde150 lidi. Ale i kulturním akcím by se podle mého mělo pomáhat třeba bezplatnym zapůjčením vozu. A tak me napada lisacka otazka -Jaka by byla Vase reakce kdybych Vás požádal o zapůjčení většího vozu pro klavírní trio v červnu tak aby se mohli pohodlne dopravit na koncerty? :-)
Hezky den a mnoho dalších uspechu.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
vůz, který by odvezl vaše trio i s klavíry asi úplně nemáme :-) ..ale pošlete nám konkrétní nabídku k posouzení na k.vokounova@kia.cz
Maradona
Odpovídáte už 2.5 hodiny. Co běžně ve středu dopoledne děláte? O kolik porad (nebo badmintonových setů) jste v tuhle chvíli přišel?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
KIA má tým velmi schopných lidí. Ten funguje bezvadně i když jsem já v kanceláři. Ve středu dopoledne, ostatně jako každý jiný pracovní den, se věnuji pouze a výhradně práci. Po 2,5 hodinách odpovědí na chatu jsem zcela změnil názor na tento typ činnosti. je to neuvěřitelná fuška a strašný fofr!
Josef V.
Dobrý den je pěkné že montujete do ceedu 204 koňový motor, ale přijde mi že i s tímto motorem jsou parametry jako je zrychlení a max. rychlost dost podprůměrné. Nemůže být chyba třeba ve špatně odstupňovaných převodovkách ?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Vždy je něco za něco. Naši konstruktéři dali přednost pružnosti a pocitu z jízdy před čísly v katalogu. V červnu přijďte a sám si to můžete vyzkoušet.
Hana
Dobrý den, víme, že jste působil nějaký čas ve Škoda Auto. Jak na tento čas vzpomínáte?
Děkuji za odpověď a přeji krásný den.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dobrý den, vzpomínky jsou dobré! Pracovní pobyt v SAIPLu - nezapomenutelný zážitek. Krásný den!
emik
Dobrý den, vlastním vozidlo Kia ceed a musím říc, že je skvělé, ale myslíte si, že zlom u značky nastal s příchodem P.Schreyera? Mám pocit, že předtím to byl opravdu homeless looking i kvalita.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Zásluhy Petera Schreyera jsou nesporné a obrovské. Kia ale udělala značný pokrok ve všech oblastech - nejen v designu. Značné investice do vývoje i výroby znamenají posun kvality a technologií až na samou špičku a globální pozice značky mezi TOP 5 to jen potvrzuje.
Kryshna
Dobrý den.
 
Do dvou let hodlám obměnit svého benzínového cee´da 2011 za nový cee´d SW.
 
Od oturbených šidítek jsem čekal vždy jen problémy (ačkoliv mi je jejich projev sympatičtější), což se u vaší konkurence z Wolfsburgu ukázalo jako oprávněné.

Chci se proto zeptat, zda se H/K nechystá plošně vyřadit atmosferické jednotky z nabídky a jestli se tak trochu neobáváte ztráty zákazníků v případě, že by se nové turbomotory neosvědčily (spotřeba, poruchovost, velké náklady na garanční prohlídky).

Děkuji a přeji Vám i koncernu H/K hodně úspěchů.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Díky za přání. K přechod k turbomotorům očekáváme s faceliftem modelu. Je v zájmu výrobce, aby motory fungovaly k všeobecné spokojenosti, tak jako ostatní komponenty vozidla, na které výrobce poskytuje 7letou záruku.
Simon
Dobry den, co pohon zadních kol? Chystá Kia i pro Evropu něco, po vzoru hojandé, když je z té dvojky spíše sportovní? děkuji!
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
V tuto chvíli ne
Tom
Zdravím, nový ceed je fajn auto, jen má ten problém, že pro některé položky je nutné mít nejvyšší výbavu- např čalounění sedadel, což je pro mě např. důležité. Konkurence to řeší formou paketů pro většinu výbav...škoda
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Díky za pochvalu, čalounění sedadel mají všechny výbavy :-). Skladba položek na přání vychází z možností, které nabízí výrobce a bohužel je nemůžeme přímo ovlivnit.
Roberto
Velmi diplomatická odpověď. Budete natolik upřímný a přiznáte, jak velké procento z vaší bezchybné loajality plyne z vašeho přesvědčení a jak velké naopak z hierarchie, která je jak známo u korejských firem velmi přísná?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ke své práci i ke značce KIA mám opravdu vřelý vztah. Jsem srdcař a když něco dělám, tak naplno. Čili přesvědčení.
Lukáš
Dobrý den, věří si korejci natolik, že dostanou image korejských značek na takovou úroveň, aby v evropě prodávali i vozy vyšší třídy jako bmw 7, mercedes S, audi a7? Ja si to nemyslím, Japoncum se to nepovedlo, Američanům, Korejcům dříve také ne, ale přeci jen se povědomí o nich zlepšuje.
A co si myslíte o vítězství Golfu v anketě auto roku? Já fandil Toyotce 86 :-)
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Ano, všechno chce s svůj čas a ten zatím pro vyšší střední třídu nenastal. Golfu dle mého názoru vítězství po právu patří.
pádlo
říká se japonci - 40, korejci - 20 a číňani - 10. Co vy na to?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Klidně jo. Je to velmi reálné. Brzy asi všichni uvidíme! :-)
Maradona
Která celebrita (prosím, mimo ČR!!!) jezdí v KIA? Máte ve světě smlouvu s nějakým fotbalovým klubem? Netušíte, jaký vůz má korejská megastar zpěvák PSY?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Tváří značky je například špičkový tenista Rafa Nadal a vozem Kia jezdí i megastar NBA Blake Griffin... Co se týče zpěváka PSY nemám tušení, zkusíme zjistit
St.
Mám koupit Cee´d GT nebo počkat rok, maximálně dva?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Doporučuji koupit cee´d GT teď a jezdil s ním minimálně rok či dva :-)
pinkas@quick.cz
Včera po dlouhém vybírání i u jiných automobilek jsem se rozhodl (a i kvůli akci jsem oželel některé doplňky) pro KIA Ceed Exclusive 1,6 GDi. Prodejce mi včera auto stopnul a dnes jsem šel zaplatit zálohu. A ejhle dozvěděl jsem se, že akci (pneumatiky + kola) náhle zrušili. Myslíte si, že je to z Vaši strany fér. Děkuji i za osobní odpověď. Pinkas Petr
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Pane Pinkasi, všechno jednou začíná a jednou končí. Omlouvám se, ale neznám podrobnosti vašeho obchodního případu. Abychom jej mohli objektivně posoudit, pošlete mi prosím na vás kontakt na v.pekny@kia.cz. Díky
hjonde
Dobrý den, otázku nemám, rád bych Vám popřál úspěch a každý asi pozná rozdíl mezi Vámi a arogantním a nabubřelým předchůdcem, ještě že korejci nevybírají podle stejného klíče.

Přesto otázka, zvolíte podobnou agresivní strategii jako H pro ˇCR? Děkuji
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dík za přání úspěchů! Každá značka má svou strategii, každá strategie má svou cenu. Hyundai vyrábí na Moravě, proto má poněkud jiné cíle. A jaké jsou ty naše? Chtěli bychom být značkou, která je na trhu vidět a patří k těm, které jsou vnímány jako úspěšné. S pokorou konstatuji, že se nám to zatím velmi daří.
Azíz
Dobrý den, budete přecházet na dvouspojkové převodovky generálně, nebo si u menších modelů s předním pohonem necháte jako alternativu i klasické automaty, které jsou levnější a přesto - podle mého názoru - výrazně příjemnější, univerzálnější a spolehlivější?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Zatím nemáme informace o rozšíření palety dvouspojkových převodovek, ale budoucnost patří jim případně jiným typům automatizovaných převodovek a to s ohledem na jejich vyšší účinnost a tím menší spotřebu paliva.
Pavel
Dobrý den, nejprve bych Vám chtěl popřát hodně úspěchu s prodejem myslím, že má KIA našlápnuto velice dobře. K otázce zajímalo by mě zda maté v plánu rozšířit dealerskou síť a to především v okolí nebo přímo v Brně, mám pocit že jsou tam pouze dva dealeři a to se mi zdá málo?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Oba dva dealeři v Brně patří mezi silné a úspěšné, nicméně zvažujeme přímo v Brně otevření třetího dealerství. V blízkém okolí je ještě dealer Kia v Hustopečích.
František
Díky za vtipnou odpověď. Mimochodem, je správně čtvrtý pád "Kiu", nebo "Kii"? Česká gramatika fandí spíš druhé možnosti, ale když si dnes automobilky diktují výslovnost svých jmen, proč by se s chutí nepustily i do vylepšování gramatiky? :)
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Přiznám se, název sjakékoliv společnosti skloňuji nerad. Normálně se tomu snažím v textu vyhnout. Ale tady v tom fičáku to nejde. Nemáme ambice diktovat výslovnost ani skloňování názvu naší společnosti. Čeština je krásný a zvukomalebný jazyk a se spoustou věcí si poradí sama. Škoda jen, že ji sami často deformujeme, třeba tak nějak on line :-)
pádlo
Dobrý den. Líbí se mi studie Provo - čeho je předzvěstí? A co studie GT? Bude možnost si ji někdy koupit?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Studie Provo reaguje na aktuální trendy crossover vozidel. Nechme se překvapit, jakých vozidel budou studie Provo a GT předzvěstí.
Petr
Dobrý den co by jste mi doporučil ke koupi zvaší nabýdky vozů když uvažuji o MB, nebo BMW co by jste mi u vás doporučil.Předem děkuji za odpověd a přeju pěkný den.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
jak proti vozům z Mladé Boleslavi :-) tak proti bayerische mw máme spoustu zbraní. Přijďte se podívat k nejbližšímu dealerovi. najdete ho na www.kia.cz pěkný den!
Ing.Jan Marek
Dobrý den pane Pěkný , Vaše firma dělá skutečně pěkná auta. Sám jsem uvažoval o Optimě ale odradil mě motor o obsahu 1,7d. Uvažujete o větším obsahu? Děkuji za odpověď . Jen tak dál sť si sudruzi ve VW nemyslí že to umí nejlépe.
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
s novou generací Optimy se můžete těšit na nové motory. pokusíme se ukázat, že to také umíme...
St.
Opravdu jste mě pobavil, držím Vám palce, Kia Cee´d je moc hezké auto a je to vážný kandidát jako náhrada předchozí generace i30 (i když tuto považuji na svojí dobu za velmi dobrou). Takže GT na dva roky:-) pro moje ježdění do práce..
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Dva roky jsou minimální dobou a GT je auto pro radost. Pokud je pro Vás práce radostí, tak to do sebe zapadá :-)
Azíz
Čili podle vás v budoucnosti není místo pro klasické měničové automaty s planetovými převody, jaké dnes stále používá naprostá většina automobilek? Výrobci přeci pokračují v jejich intenzivním vývoji a účinnost se stále zlepšuje...
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
U převodovek používající hydrodymické měniče bude vždy principiální ztráta energie v měniči a ze záběru více páru ozubených kol v planetovém převodu. Pro malé vozy je budocnost v automatizovaných převodovkách různých konstrukčních řešení.
Jaroslav
DOBRÝ DEN, ZAJÍMALO BY ME KOLIK BUDE CCA ZÁKLADNÍ CENA KIA CARENS A KDY BUDE K VIDĚNÍ U PRODEJCŮ
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Máme snahu začít pod 400 tisíc, na showroomech od května
Azíz
Asi máte pravdu, bohužel. V modelech jakého kalibru tedy skončí vaším koncernem chystaný desetistupňový klasický automat?
Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech
Bojím se, že tento vůz se díky své délce na silnice u nás nedostane
redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)