Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Adam Rocks: Oplastovaná stylovka s plátěnou střechou

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Opel nenechává spát své stylové mini Adam. Rocks má offroadový vzhled a shrnovací plátěnou střechu.

Móda polokabrioletů se vrací, to je vidět u hlavně Fiatu a Citroënu, byť jeho DS3 patří přece jen o kategorii výše. Opel se rozhodl jít ještě trochu dál. Stylovému Adamu přidal kromě plátěné střechy ještě kontrastní bodykit a konečně nám jej ukazuje na oficiálních fotkách. Před ženevskou premiérou uvolnil jen skici.

Auto pro mladé přece musí vypadat stylově a Opel nemá zřejmě dost. Široké možnosti individualizace běžného Adamu mu nestačí a hlavně chce sondovat zájem klientů o tenhle druh vozidla. Offroadový vzhled s klasickým oplastováním vypadá dobře, auto se díky němu rozšířilo o 20 mm. Pneumatiky dostaly prvky lakované neonovou modrou barvou, kterou najdeme i na pětipaprskových kolech. Jediná koncovka výfuku je centrální a podvozek má oproti sérii o 15 mm zvýšenou světlost.

Modré jsou rovněž okraje elektricky ovládané střechy, která se stahuje pouze nad hlavami cestujících, Samozřejmostí je připojení na internet, mini je především určeno mládeži s čerstvými řidičáky (a bohatými rodiči). Se střechou a internetem ale souvisí jedna vychytávka: pokud meteorologické aplikace hlásí déšť a posádka jede s nebem nad hlavou, plátno se automaticky zatáhne.

Adam Rocks je pochopitelně prototypem. Čtyřkolku postrádá, poháněna je pouze přední náprava. Podrobnosti o technice Opel neuvolnil, sériový Adam pohání trojice benzinových motorů s výkony od 51 do 74 kW (70-100 k). Zda se někdy dočkáme sériové verze, je prozatím ve hvězdách. O kabrioletu se šušká už delší dobu, ale jejich kombinace? No, uvidíme, necháme se překvapit.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - Pekelná Micinka
5. 3. 2013 12:02
S Evou na adama
Vypadá to pěkně, i když je to takové, trochu prvoplánově roztomilé, jako děcko v holínkách. Před pár dny jsem potkal Adama v kombinaci pařížská šlehačka s bílou střechou a ten vypadal vážně dobře, to řešení zadního sloupku s tou lištou je fakt elegantní, největší slabinou je asi mírný nesoulad mezi maskou a světly, která jsou trochu moc položená, chtělo by to trochu jiný tvar.
Avatar - Bubáq
5. 3. 2013 10:24
Excelentní rozšíření nabídky!
... jakoby se Opel vzpamatovával i po stránce marketingu a produktového řízení! Držím palce, aby se úspěch dostavil. Tyhle vozy si ho zaslouží...
Avatar - sargis
5. 3. 2013 09:05
Adam rocks? Adam rulezz!
:yes: