Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa OPC na prvních fotkách, premiéra bude v Ženevě

Jan Mička
Diskuze (0)
V minulém týdnu jsme vám ukázali první video s novým Opelem Corsa OPC. Nyní jsou konečně k dispozici fotografie bez zamaskované karoserie.

Přiložené fotografie (je na nich britský Vauxhall VXR) zveřejnil server Autoweek.nl a lze je považovat za oficiální. Tak či tak se ale jedná o pouhý únik z automobilky, bližší informace tedy prozatím nejsou k dispozici.

Vraťme se proto do minulého týdne, kdy jsme zveřejnili první video maskované Corsy OPC, kterak se prohání po německé zkušební dráze Dudenhofen. Za volantem seděl šéf Opelu Karl-Thomas Neumann, který v závěru prozradil výkon motoru a dokonce i cenu. Informace však byly šikovně maskovány zvukem od výfuku.

Zatímco designové změny přední části vozu probíhaly v dosavadním duchu modelů OPC, vzadu už to tak jednoznačné není. Nová Corsa OPC totiž zanevřela na středem vedenou koncovku výfuku a zbavila se bočních otvorů v zadním nárazníku. Decentní přítlačné křídlo na víku zavazadelníku však zůstalo, stejně jako kontrastní difuzor.

Opel zatím nezveřejnil technické parametry, spekulovalo se však o turbomotoru 1.6 SIDI s výkonem kolem 150 kW. Očekáváme, že akcelerace z 0-100 km/h potrvá méně než 7 sekund a maximální rychlost překročí 230 km/h. Premiéra vozu je plánována na ženevský autosalon.

Jan Mička
Diskuze (0)