Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel na konci roku uzavře svou továrnu v Antverpách

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Automobilka uvedla, že žádný z potenciálních investorů nepřišel s adekvátním plánem na odkoupení automobilky.

Továrna německé automobilky Opel v belgických Antverpách bude na konci roku uzavřena poté, co se nepodařilo nalézt nového investora, který by zajistil pokračování jejího provozu. Oznámila to dnes firma, která tak potvrdila informaci belgického odborového svazu ACV-CSC Metea.

Automobilka uvedla, že žádný z potenciálních investorů nepřišel s adekvátním plánem. "V souladu s naším známým restrukturalizačním plánem budeme ve výrobě v Antverpách pokračovat do konce letošního roku. Poté bude výroba zastavena a továrna uzavřena," dodala.

Záměr zbavit se v rámci restrukturalizace Opelu antverpského závodu ohlásila americká mateřská společnost General Motors již v lednu. Dodala však, že továrna by mohla zůstat v provozu, pokud by se do konce září podařilo nalézt nového investora.

Antverpská továrna původně zaměstnávala 2500 lidí, zhruba polovina pracovníků již ale závod opustila. Nalezení nového investora představovalo poslední naději na záchranu podniku, napsala agentura DPA.

GM původně hodlala prodat divizi Opel kanadskému výrobci automobilových součástek Magna a ruské bance Sberbank. Automobilka se ale nakonec rozhodla, že si divizi ponechá a provede její restrukturalizaci sama.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)