Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Movano: 600 školních autobusů pro Rumunsko

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Vítězství automobilky Opel ve veřejné soutěži na dodávku školních autobusů představuje v historii této značky největší flotilu minibusů pro jednoho klienta.

Školní minibusy Opel Movano mají být využívány ve vesnických oblastech Rumunska, kde budou zhruba 9600 školákům zajišťovat bezpečnou dopravu do a ze školy.

Základem všech vozidel ze série šestiset minubusů je Opel Movano L3H2 s přeplňovaným vznětovým čtyřválcem 2.3 CDTI a pohonem předních kol. Na základě požadavku klienta je maximální rychlost minibusů elektronicky omezena na 90 km/h.

Interiér všech vozidel bude individuálně přestavěn rumunským specializovaným dodavatelem a součástí výbavy všech vozidel bude mimo jiné klimatizace. Celý vůz včetně provedených úprav je homologován podle bezpečnostních norem Evropské unie.

Na flotilu školních autobusů, která je mimochodem největší jednorázovou objednávkou automobilů v Rumunsku od začátku ekonomické krize, poskytuje výrobce záruku 5 let a plnou servisní podporu autorizovaných dealerů značky Opel na celém území Rumunska.

Velký význam má i fakt, že se na realizaci zakázky bude podílet nedávno reorganizovaná divize lehkých užitkových automobilů automobilky Opel.

Mikuláš Ivaško, LCV manažer společnosti Opel C&S, v souvislosti s touto zakázkou uvedl, že úspěch v Rumunsku dokazuje správné nastavení nové strategie užitkových automobilů značky Opel. Divize užitkových automobilů prochází v současné době reorganizací, která se odvíjí od cíle zdvojnásobit prodeje do roku 2022. Podobně ambiciózní cíle má Opel i na českém trhu.

Opel Movano je v současnosti na trhu ve své druhé generaci, jejíž prodej se například na českém trhu rozběhl v červnu roku 2010. Největší užitkový model německé automobilky je stejně jako v případě první generace dvojčetem Renaultu Master a je výsledkem společného vývoje obou automobilek, zatímco výroba probíhá u Renaultu ve Francii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - dolfi
2. 8. 2014 21:17
Re: Hrabě Drákula asi dostal všimné...
Chlapi, je to fajn, že existují ještě lidi jako vy (kteří se na věci dívají tak, jak by to mělo být), dává to naději, že to s tímto národem není úplně ztracené... Nicméně snažím se na věci dívat realisticky a proto ty satirické poznámky... Autům zdar, je to fajn "kůň" ;-)
2. 8. 2014 12:44
Re: Hrabě Drákula asi dostal všimné...
Proto jsem mu také dal šanci k přemýšlení >:D
2. 8. 2014 11:52
Re: Hrabě Drákula asi dostal všimné...
No tak je to Rumunsko, tam je možné vše (víc než u nás :-) ). Dolfi hele, co když to přecejen byl "rovný" tender? Uvažoval si i nad touto možností? Pokud Ano, tak je to pro OPEL, potažmo jeho dealera kšeft roku :yes:
Avatar - dolfi
2. 8. 2014 10:28
Hrabě Drákula asi dostal všimné...
;-\