Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel neplánuje sedan větší než Insignia

Michal Fokt
Diskuze (60)
Podle evropského šéfa GM je důležitější spíše rozvíjet modelovou nabídku pod Insignií, než se pokoušet prorazit do vyšší střední třídy nebo dělat midsize kupé.

Opelu veřejnost, ale i spousta odborníků prorokuje, že by coby nejdůležitější zástupce koncernu General Motors v Evropě měl posílit svou image o vůz vyšší střední třídy, mimo jiné i proto, aby se usnadnil přechod zákazníků k Cadillacu a ještě častěji se hovoří o vhodnosti realizace kupé střední třídy na bázi Insignie, které by navázalo na známý model Monza, i když za to si může svými koncepty do značné míry Opel sám.

Realitou však je, že Opel ani o jedné z těchto alternativ neuvažuje. Tvrdí to v rozhovoru pro britský Car Magazine šéf evropské větve General Motors Karl-Thomas Neumann s tím, že značka Opel má teď mnohem důležitější úkoly a to posílit svou pozici v malých vozech a nižší střední třídě včetně jejich derivátů.

V souvislosti s tím se už dříve hovořilo o tom, že nové generace MPV modelů Meriva a Zafira dostanou "crossovery inspirovaný design", budou tedy méně připomínat velkoprostorové modely a půjdou cestou SUV vzhledu, tedy něco ve stylu Fiatu Freemont nebo svého času Chrysler Pacifica. I tak ovšem máme počítat s tím, že auta budou "moderní, emotivní a městská", tedy s pohonem předních kol. Zafira by navíc v souvislosti s tím měla být o něco menší a také lacinější.

Michal Fokt
Diskuze (60)
Avatar - Michal Fokt
3. 1. 2015 13:14
Re: Fokte, nejdřív si zjisti co znamená "prorokování" !
V čem je problém?
Avatar - Barrichello
2. 1. 2015 11:54
Re: Opel, Opel, Opel...
Caddy a Chevy se budou lišit určitě, naopak GMC se nelišilo nikdy od Chevroletu nijak zasadně a Buick halt musí spolupracovat s Oplem, jinak to nepůjde.
Re: Opel, Opel, Opel...
Tak ono je to vždy těžké rozhodnutí, asi bych byl taky pro Buick před Pontiacem, ale v budoucnu se auta budou lišit čím dál méně, Caddy, GMC, Chevy a Opel s Vauxhallem by podle mne stačili, popřípadě něco vymyslet s Buickem.
2. 1. 2015 11:29
Re: Opel, Opel, Opel...
Práve v tej dobe vcelku áno, istý čas (presné časové obdobie teraz neviem) mali u Mercedesu aj pár vrások navyše, lebo Ople boli modernejšie, s podobnou kvalitou a za nižšiu cenu - a predávali sa, zatiaľ čo Mercedesy stáli vo výkladoch.
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - Barrichello
2. 1. 2015 11:16
Re: Opel, Opel, Opel...
Jenže mít z GM jen Cadillac, Chevrolet a GMC by bylo dost smutný.... Takže proto do toho asi nešli. A nepůjdou.