Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel poodhalil plány: Elektrická Corsa už příští rok, plug-in hybridní Grandland X v roce 2020

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
Německá automobilka potvrdila elektrifikované plány pro příští roky. Na první vlaštovku se můžeme těšit v příštím roce, následovat bude řada dalších.

Drtivá většina automobilek pracuje s elektrifikací. Některé už modely s bateriemi v útrobách nabízí, jiné na nich intenzivně pracují. Výjimkou není ani Opel, který pod křídly skupiny PSA chystá hned několik elektrických novinek. Do roku 2024 chce nabídnout elektrifikovanou variantu každého svého modelu.

Vše odstartuje už příští rok, kdy má na trh dorazit čistě elektrická Corsa. Vedení německé automobilky nyní potvrdilo čas premiéry dalšího přírůstku, kterým se stane plug-in hybridní SUV Grandland X. Není divu, že prvně dojde právě na tyto modely, jelikož v prodejích automobilky patří mezi to nejžádanější zboží.

Zcela jistě bude základem plug-in hybridního pohonu benzinová jednotka. Nemusí to však být dvanáctistovka s výkonem 96 kW, kterou lze v Grandlandu X pořídit nyní. Opel nevylučuje, že hybrid dostane silnější provedení, kupříkladu inovovanou čtrnáctistovku z Astry, jež poskytuje až 110 kW.

Elektrifikace modelového portfolia si pochopitelně žádná nemalé investice do výrobních závodů. PSA již zahájilo pětileté investiční období, během kterého hodlá modernizovat výzkumná a vývojová centra v Eisenachu, Rüsselsheimu a Kaiserslauternu. Produkci Grandlandu X navíc od poloviny roku 2019 obohatí závod v Eisenachu. Aktuálně model vzniká ve francouzském Sochaux a v Namibii.

PSA se na poli sportovně-užitkových vozů daří, vždyť v letošním roce představují SUV této skupiny 16,9 % všech aut dané kategorie v Evropě. Od investic si společnost samozřejmě slibuje další růst.

V posledních měsících se hodně spekulovalo o budoucnosti německých zaměstnanců, kteří nevěděli, jestli pod novým vlastníkem automobilky nepřijdou o práci. Vzhledem k investicím a neustálému růstu se ale zdá, že není důvod k obavám. „Zajistíme dlouhodobé využití našich německých prostor a budeme tak chránit naše zaměstnance minimálně do konce příštího desetiletí,“ uvedl Michael Lohscheller, generální ředitel Opelu.

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
31. 5. 2018 21:59
Těšit se na elektromobil?!!
Autor by si už konečně mohl uvědomit, že žádný normální jedinec, milující pořádná auta se nikdy nebude TĚŠIT na elektovehykly!!! 8-s 8-s 8-s :no: :no: :no:
31. 5. 2018 21:16
Re: A bude dost zákazníků a dostatečná
Osobně si myslím, že to VW myslí s tou masovou výrobou vážně a že jeho elektromobily budou skutečně cenově srovnatelné s konkurenčními modely se vznětovým motorem. A pak podle mě nebude moc o čem...
31. 5. 2018 20:55
Re: A bude dost zákazníků a dostatečná
jsi * a * zustanes, tak jako ja zustanu disortografikem, a nic s tim nenadelame, ted jen co je horsi, ze jsi * a nebo ze jsem disortografik? :-!

piip *
31. 5. 2018 20:54
Re: A bude dost zákazníků a dostatečná
3 z tech zemi meli takove dane jiz pred 20 lety, jooo v te dobe se to nabidkama elektromobilu u automobilek jen hemzilo >:D
Avatar - Katikakus
31. 5. 2018 20:48
Re: A bude dost zákazníků a dostatečná
Boze Samane, ty uz jsi se uplne zblaznil? Davat sem za priklad zeme, kde trh je pokriveny naprosto nesmyslnymi dotacemi a danemi, to uz je prilis hloupe i na tebe, a to je co rict.