Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel ukončil výrobu v Bochumi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Koncern General Motors na začátku prosince přistoupil k již dříve ohlášenému uzavření jednoho z výrobních podniků v Německu.

Dozorčí rada Opelu schválila ukončení výroby ve městě Bochum již v první polovině roku 2013. K realizaci tohoto nepopulárního kroku došlo na začátku letošního prosince, kdy brány dvaapadesátiletého podniku opustil poslední vyrobený Opel Zafira.

Podle TheDetroitBureau.com se jedná o první uzavření automobilky v Německu od 2. světové války. Konec výroby vozů značky Opel představuje nejistou budoucnost pro zhruba 3000 pracovníků, z nichž má být většina na zhruba dva roky převedena do tranzitního podniku.

Ten jim má pomáhat při hledání nového zaměstnání a zpočátku jim má být vyplácena jejich původní mzda, která se bude později snižovat až na 70 procent původního platu.

K rozhodnutí o uzavření závodu došlo poté, co zaměstnanci odmítli restrukturalizační plán, jímž společnost podmiňovala zachování části pracovních míst v podniku.

Ukončení výroby a uzavření podniku v Bochumi, jsou jedny z kroků, které mají značku Opel vrátit zpět k ziskovému hospodaření. Mateřský koncern General Motors se nyní hodlá zaměřit na závod v Rüsselsheimu, kde má probíhat produkce nového SUV a již v loňském roce oznámil, že hodlá do konce roku 2016 do své divize Opel investovat čtyři miliardy eur (přes 100 miliard Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Avatar - Eddy82
10. 12. 2014 14:01
Re: Drobná nepresnost
Nemecká spolková republika, to je predsa oficiálny názov, teda doslovný preklad BRD Bundesrepublik Deutschland by mal znieť Spolková republika Nemecko.
10. 12. 2014 10:36
pekny socializmus
"má být většina na zhruba dva roky převedena do tranzitního podniku.
Ten jim má pomáhat při hledání nového zaměstnání a zpočátku jim má být vyplácena jejich původní mzda, která se bude později snižovat až na 70 procent původního platu."
Pobirat 70% platu a nic nedelat po zbytek zivota.
Avatar - Blue Sun
10. 12. 2014 07:01
Re: Opel je na dobré cestě
Pokud začnou představovat zajímavá a dobrá auta...
10. 12. 2014 06:23
Re: Drobná nepresnost
Je to nepřesnost, která se používala, nic víc.
Avatar - Ji/Ri
9. 12. 2014 20:21
Re: Drobná nepresnost
Palec hore :yes: