Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Opel GTC Paris – Koncept pro autosalon v Paříži

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mezi hlavní hvězdy automobilky Opel na blížícím se autosalonu v Paříži se zařadí koncept GTC Paris. Ten je předobrazem sériového provedení Astry GTC, které doplní pětidveřový hatchback a kombi Sports Tourer.

Inspirací pro koncept, který je předzvěstí sériové podoby třetí karosářské verze modelové řady Astra, se stala věta ze slavné knihy Jonathan Livingston Racek Richarda Bacha: ...a ta rychlost byla čirá krása. Tato věta má ztělesňovat celý charakter vozu. Linie 4,46 metru dlouhého konceptu pro pařížský autosalon mají představovat to nejemotivnější ze současného designového směru značky Opel.

Srdcem studie je zážehový motor 2,0 Turbo DI s 213 kW (290 k). Disponuje přeplňováním turbodmychadlem typu twin-scroll, přímým vstřikem paliva a dvojitým proměnným časováním ventilů. Elektronický diferenciál s omezenou svorností vpředu zlepšuje trakci. Poháněna jsou samozřejmě přední kola, a to prostřednictvím šestistupňové přímo řazené převodovky. Nechybí ani funkce Start/Stop, tedy samočinné vypínání a spouštění motoru, které šetří palivo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)