Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opelu s Chevroletem se spolu v Evropě příliš nedaří, GM vymýšlí novou strategii

Jan Mička
Diskuze (19)
Soužití Opelu a Chevroletu na evropském trhu nemá kýžený efekt. Šéf GM plánuje rázné kroky.

Několikaleté snažení cílit automobily značky Opel movitějších zákazníkům, zatímco v podstatě stejné vozy s logem Chevroletu budou sloužit jako vstupní vozy do rodiny značek General Motors, zřejmě nevychází podle představ. K současné situaci se vyjádřil Dan Akerson, šéf koncernu GM. Podle něj je nutné provézt nezbytné kroky na obou stranách. Jednak proto, aby se staly vozy Opel konkurenceschopnější pro Volkswagen, ale zároveň podpořit prodeje Chevroletu. Nejlépe tak, aby si obě značky koncernu GM zároveň nepřetahovaly zákazníky.

Ono to s tou konkurenceschopností ale nebude tak horké. Ze statistik SDA totiž vyplývá, že u nás Opel v říjnu prodal skoro třikrát více aut než Chevrolet. Způsob řešení, kterým chce šém GM obě značky „zaškatulkovat“, však zatím není známý.

Ať už americké vedení koncernu GM podnikne jakékoliv kroky, při jejich návrhu by se mělo rozhodně snažit. Zaměříme-li se na český trh, je jasným prodejním lídrem automobilka Škoda. Se silným odstupem za ní je Volkswagen, jehož vozů se u nás v říjnu prodalo 1358. Silnou trojku doplňuje Hyundai, Opel se dělí s Toyotou o 11. místo.

Jan Mička
Diskuze (19)
Avatar - Blue Sun
20. 11. 2013 09:12
Re: Český trh
Jenže jeden model to tu neutáhne, navíc už Cruze není žádný mladík.
19. 11. 2013 22:57
Re: Prečo sa Oplu nedarí
Vždycky je to jen a pouze o lidech. V Brně mám zkušenost s oběma servisy Toyoty C.K. i I.D. a právě I.D je jak píše Macino - přijedu půl hodiny před zavíračkou že drhne kolo - vypadalo to na něco s brzdou (nikdy před tím jsem tam nebyl) - jasně bla bla rozebrali, vyčistili - zaseklý kámen. Jednání přijímacího technika naprosto profi maxim. spokojenost. Od té doby jezdím jenom tam. V druhém servisu toto ani náhodou. Ale možná že se i tam už změnili technici a že už tam taky vše funguje.
Ale jak píšu - je to dycinky i lidech pane rado a o osobní zkušenosti.

19. 11. 2013 22:06
Re: Prečo sa Oplu nedarí
p. macino..... k tomu servisu vam poviem len tolko, s tym sa mozte stretnut pri hociktorej automobilke, vsetko je to o ludoch, mozte si kupit aj mercedesa, ale ked trafite na blbeho prijmacieho technika tak s nim nepohnete. Pri zn. Opel mam velmi dobru skusenost z autorizovanym predajcom a servisom Opel / Chevrolet v Trnave. Takmer cela rodina okrem brata mame Ople, on ma Peugeot, ale uz aj on sa chysta do Opla, sme spokojny ako s vozidlami tak zo spominaným servisom, super usmievavy ludia a hlavne velmi ochotny, takmer vzdy ma zobrali bez objednania, pokial sa nejednalo o zdlhavu opravu, tym mam na mysli velky servis (rozvody a vsetky filtre)... Pred Oplom som mal same skodovky a aj som navstevoval autorizovany servis....ale skodovku uz nikdy viac, z viacerych dovodov..... a tu Toyotu si este radsej rozmyslite :-)
19. 11. 2013 21:36
Re: Prečo sa Oplu nedarí
Nehodnotil by som Opel podla urovne servisu na Slovensku, pretoze na Slovensku nefunguje vela veci, nielen autoserivisy. Obrovske problemy so servisom a dokonca aj so sluzbami predaja na SK ma aj BMW:
[odkaz]
a velke staznosti su aj na Ford Summit BA, ktory nahradil ineho dovozcu do SK, ktory bol este horsi.
Jedna vec su lenivi mechanici a druha je slovensky kvazi podnikatel. Naberie mladych chlapcov z ucilista za minimalnu mzdu, casom prestane platit uplne. Skolenie v Nemecku? Zamieta sa. Stoji vela penazi, radsej si kupi kovane disky na jeho Audi(nu). Znackova diagnostika s pravidelnymi updateami? Nie, musi stacit vseobecny Bosch. Nastroje do dielne si kupia chalani sami, ved ako by opravovali? Slovensko = cista katastrofa.
Avatar - Jaros71
19. 11. 2013 20:53
Re: Prečo sa Oplu nedarí
Zajímavá skušenost se servisem Opel.
Manželka má pár let starou Corsu...Servis je perfektní , vše vždy bylo naprosto OK.
Na Slovensku je to asi jinak než v ČR.. ;-)
S autem je maximálně spokojená.
A další její auto bude opět asi Opel.
Tedy pokud ji neosloví třeba nějaký VW.. :-) ..ale to bude na jejím výběru.