Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Orient express podle Volva: V Číně vyráběná S90 se k nám bude dovážet vlakem

Michal Fokt
Diskuze (35)
Konečně to někoho napadlo - automobilová produkce z Asie k nám bude díky Volvu putovat vlakem. Ušetří to čas a sníží emise.

Ne každý byl asi nadšený z rozhodnutí Volva, vyrábět sedan S90 v Číně v závodě Daqing a odtud jej do Evropy vyvážet. Čínská produkce čehokoli není zrovna známkou prestiže, nehledě na to, že auta už jsou jednou z mála v Evropě prodávaných produktů, které nenesou visačku Made in PRC. Alespoň že Volvo to rozčarování trošku tlumí.

Švédská automobilka teď oznámila, že modely S90 nebude do Evropy dovážet na obřích lodích, ale po železnici. A to má hned dvě významné výhody. Tu první ocení asi všichni zákazníci - zkrátí se tím dodací lhůty, oproti lodní dopravě o dvě třetiny času. Druhou výhodou ocení někteří z nich - o třetinu se sníží emise, které si vyžádá doprava, ekologická nešetrnost nákladních lodí je přímo legendární.

A konečně - to ocení samozřejmě automobilka, je doprava po železnici levnější. Proč tedy z Asie nedováží vlakem své produkty více výrobců? Volva S90 budou do Evropy putovat v kontejnerech po třech kusech a každý vlak bude schopen přivézt najednou kolem 230 vozů. V úvodních fázích prodeje bude jezdit jednou týdně a cílovou stanicí se stane belgický přístav Zeebrugge.

Michal Fokt
Diskuze (35)
21. 10. 2017 13:52
Najednou to funguje
Z Číny do Evropy to jde, ale opačně, to se raději výroba a firmy stěhují do číny a tak naši Evropští spoluobčané na tom prodělávají a navíc ztrácí technologii a nepřátelská komunistická Čína naopak jí získává a samozřejmě vylepšuje a porušuje jakýkoliv patent, to dělala vždycky a nikoho se neptala a proto je to sebevražda západu. Pro peníze prodáme i svou svobodu.
Avatar - white label
1. 6. 2017 10:16
Re: Pan redaktor objevil Ameriku, ale...
>:-[]
A v provedení China Edition budou sedadla exkluzivně čalouněná pravým čínským hedvábím..., to pak budou bouráky s bourcem morušovým. ;-)
Avatar - holden2
1. 6. 2017 05:56
Re: Pan redaktor objevil Ameriku, ale...
proc by ovce chodila na skoleni k ovcackovi?
31. 5. 2017 21:50
Re: Pan redaktor objevil Ameriku, ale...
A co je podle tebe hlučnější, salva tisíce vzduchovek, nebo jeden výstřel z pušky?

A je hlučnější jeden řvoucí člověk, nebo sto potichu šeptajících lidí?

Zvukové vlny se skládají, takže se za určitých okolností mohou zesilovat, nebo vyrušit (jako v noise canceling sluchátkách), ale normálně se děje kombinace obojího, takže hluk dvou válců není dvakrát větší než hluk jednoho.

Že je třeba věřit náboženství dokázal už Blaise Pascal. Já třeba věřím na špagetové monstrum a zároveň jsem Jedi.
31. 5. 2017 21:22
Re: Pan redaktor objevil Ameriku, ale...
Tak jak vznikají tedy hluky a z čeho, když to nejde, jak píšeš, od mechanických částí? To už mohu začít věřit náboženství :-)