Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se na oslnivou akceleraci japonského hypersportu. Stovku zvládá pod dvě vteřiny

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Elektrická bestie Aspark Owl se v budoucnu může stát žádaným zbožím. Testy výrobců totiž ukazují, že hypersport zrychluje opravdu zatraceně rychle.

Video se připravuje ...

Už i hypersporty pro běžné silnice disponují schopnostmi, které nadchnou nejednoho automobilového nadšence. Japonský výrobek Aspark Owl však laťku posouvá ještě výš.

Nedávný test totiž ukázal, že auto z klidu na 100 km/h zrychlí za 1,921 sekundy. Je pravdou, že auto pokus absolvovalo se zahřátými závodními pneumatikami Hoosier, ale tím to nekončí. Tvůrci vozu totiž slibují, že auto budou i nadále zlepšovat, aby stovku pod dvě sekundy zvládlo i na standardně dodávaném obutí.

Ještě zajímavější je ale to, kde se vlastně pokus odehrával. Přiložené video totiž ukazuje, že výrobce famózní akceleraci zkouší za sídlem společnosti, kde také celý vůz vzniká. Nečekejte žádný testovací okruh s dlouho rovinkou, zrychlení se tady zkoušelo na extrémně krátkém úseku. Je vidět, že pánové svému nejnovějšímu dítku věří.

Aspark Owl je elektrický sporťák, který jsme si mohli prohlédnout už na loňském autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Tvůrci plánují stavbu limitovaného počtu 50 kusů, jeden přijde na 4,4 milionů dolarů, což v přepočtu dělá necelých 90 milionů korun.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Avatar - Ada je zase tady
19. 2. 2018 15:25
Re: A jaké to má
25km >:-[]
Avatar - Ada je zase tady
19. 2. 2018 15:24
Re: Nojo elektrika
mä pod kapotou diesel :-)
19. 2. 2018 13:49
Re: Zase blbe, jako vzdy...
Mistr Kolman uz to potichu opravil, zabucet aspon: "dikes" neni treba.
Avatar - Hammunasakra
19. 2. 2018 12:41
Re: Zase blbe, jako vzdy...
:yes: >:D >:-[]
Avatar - Hammunasakra
19. 2. 2018 12:41
Re: A jaké to má
Asi jako většina supersportů nebo prostě dynamickejch aut [odkaz] :-)

Popravdě když to přepočítáš = tak to má spotřebu dokonce spíš lepší ;-)

Prostě když koukáš na video jak SUV Tesla ujíždí Audi R8 V10 = má přitom menší spotřebu + je rychlejší = a sou lidi který se nad tim oprávněně bouřej = a chtěj to pomalejší s vyšší spotřebou >:D