Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pařížský autosalon 2016: Velká fotogalerie z prvního dne

David Bureš
Diskuze (8)
Mnohé značky letos do Paříže nedorazily. Přesto je na pařížském výstavišti na co koukat.

Přestože důležitost autosalonů klesá, na letošním ročníku pařížské autoshow redakce Auto.cz samozřejmě nemůže chybět. Přestože tu není tolik novinek jako v minulosti, stále je co si prohlížet. Mnohé z toho najdete v přiložené galerii.

Jak už to dnes bývá, velká pozornost je upřena na vozidla SUV. Mezi hvězdy výstavy v tomto ohledu nepochybně patří druhá generace Audi Q5, jejíž podobu se podařilo utajit až do výstavní premiéry. Velký zájem pak byl také o SUV a crossovery domácích značek – novou generaci Renaultu Koleos nebo Peugeoty 3008 a 5008. Jednu z očekávaných hvězd pak také nahradilo SUV – místo očekávané nové generace řady 5 BMW v Paříži vystavuje koncept SUV X2. Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na českého zástupce v podobě Škody Kodiaq, která odhalila svoji základní cenovku.

Velkým tématem jsou v Paříži také elektromobily. Výrobci totiž tvrdě pracují na odstranění jejich zásadní nevýhody, krátkého dojezdu. Novinky na tomto poli představuje Mercedes-Benz (Generation EQ), Volkswagen (I.D.) nebo Opel (Ampera-e). Zatímco v prvních dvou případech jde zatím jen o koncepty, ampera-e se už připravuje na zahájení prodeje. K tomu dojde v příštím roce.

Automobilky ale nezapomněly ani na tradiční segmenty. Největší kategorii v Evropě zůstávají malé vozy, a tak jejich zástupci v Paříži nemohou chybět. Mezi hvězdami show jsou tak nová Kia Rio a Nissan Micra.

David Bureš
Diskuze (8)
2. 10. 2016 10:13
Re: TAK KRACHNE VW nebo DB !?
jj
KONZERVA TO POSLALA [odkaz] a KDYBY KLACHLA BYLO BY TO FAJNE [odkaz]
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
A zas...
Jedna veľká kopa fotiek bez jediného popisu. ACZ, to je fakt banda ignorantov neschopných alebo neochotných poriadne robiť svoju robotu. Choďte na stavbu hádzať piesok do miešačky! To vyžaduje rovnakú invenciu a inteligenciu ako to, čo robíte tu. :-!
Avatar - Barry Lyndon
30. 9. 2016 15:05
Re: nezajem
Však on se tě nikdo ptát nabude. Nadejde den, kdy bude řízení vozidel lidmi jakožto příliš nebezpečné zakázáno. Můžeme se tak akorát přít, bude-li to v roce 2050 nebo v roce 2070, ale stane se to. Veterány bez autonomního řízení bude nutné převážet na automnomním podvalníku. A na uzavřeném okruhu u Národního technického muzea budou nadšenci ukazovat užaslým diváků, jak se dříve řídilo ručně.
Avatar - Barry Lyndon
30. 9. 2016 15:00
Re: Mercedes nebo TATRA?
a nebo třeba Bugatti... Ono takto dřív vypadalo kde co...
30. 9. 2016 12:11
Mercedes nebo TATRA?
Mercedes Maybach se inspiroval u Tatry (od T87 po T603...).

[odkaz]