Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Parmigiani Fleurier Bugatti Chiron PF-390: Hodinky za 9 milionů?

Michal Fokt
Diskuze (7)
Hodinář Parmigiani Fleurier představil další hodinky zacílené na budoucí majitele hypersportu značky Bugatti. Model Bugatti Chiron PF-390 může atakovat sumu 9 milionů korun.

Když švýcarská hodinářská firma Parmigiani Fleurier představila v roce 2010 hodinky Bugatti Veyron Super Sport PF-372, byl jsem z toho coby hodinkový fanatik doslova "na krupici". Veyrony jsou minulostí, kdo chtěl, hodinky si k nim (ale klidně i bez nich) koupil a teď nastal čas dalších Parmigiani Fleurier Bugatti, tentokráte pochopitelně už Chiron.

Hodinky se jmenují plným jménem Parmigiani Fleurier Bugatti Chiron PF-390 Concept Watch, z čehož by se sice dalo odvozovat, že jde pouze o studii, ale je naprosto jasné, že pokud se na nich bude ještě něco měnit, tak maximálně řemínek... Jenže po "nářezu" v podobě Veyronu SS jsem, minimálně po stránce designu, poněkud rozpačitý, Chiron mi nic na pouzdře neevokuje a ani z číselníku nejsem kdovíjak odvázaný.

Ale tady jde hlavně o techniku a v tomto případě nelze říci ani popel. Hodinky disponují tourbillonem v horní části kalibru, díky němuž otáčením krokového mechanismu kolem své osy eliminují vliv gravitačního pole země na přesnost strojku. Vzhledem k tomu, že předešlé PF-372 bez tourbillonu stály necelého 8,5 milionu korun, nyní lze očekávat, že v tomto případě se dostanou na devět a možná i výš. Ale co - vadí to snad někomu?

Michal Fokt
Diskuze (7)
20. 3. 2016 11:35
bling bling
IMHO stejny blingbling exekt jako samotne Bugatti...
Patek je Patek, ale to chce zase gentlemana...
19. 3. 2016 20:17
Re: Casio je lepší
Moje g-shocky nepotrebuji baterii, ani natahovani... Jsou dokonale funkcni. Zato Monaca Steve McQueen jsou totální propadák. Ale stejně nosím radši:)
19. 3. 2016 08:59
Re: Tourbillon a gravitacia
No za 9 mio bych tedy očekával, že umí eliminovat gravitaci:) pak by to snad i zapadalo do sebe- jakožto doplněk k poněkud nelehkému Chironu >:-[] Ale auto vypadá, obzvláště na živo, úžasně!
19. 3. 2016 07:14
Re: Tourbillon a gravitacia
..no a proto taky pisou, ze se snazi eliminovat VLIV gravitacniho pole, ne pole samotny:) Coz nic nemeni na tom, ze je turbo sice prima picovinka, ale realne dosti zbytecna. Na druhou stranu, co na mechanickejch hodinkach pres deset litru neni zbytecny..
18. 3. 2016 23:07
Casio je lepší
Moje Casia jsou daleko přesnější a mají úžasnou komplikaci - podsvícený display.