Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot v Paříži

Ladislav Čermák
Diskuze (0)
Tradičně největší plochy zabírali domácí producenti a Peugeotu náleží prestižní místo hned naproti novinářskému centru a hlavnímu vchodu. Prostorově rozvlněná plocha byla dost velká a vypadala ještě větší.

Hlavní pozornost poutal samozřejmě zcela nový model, ovšem nechyběly ani nové verze stávajících modelů či definitivní podoby dlouho vyvíjených konceptů.

Zatímco elektromobilem i0n jsme se již svezli, tehdy šlo o předprodukční verzi, vzniklou víceméně pouze výměnou znáčku na masce již tehdy vyráběného Mitsubishi MiEV. Dokonce jí zůstal i volant vpravo. Definitivní verze už přesunula volant na správnou stranu, interiér změnila k obrazu lvímu a přinejmenším ve Francii už se chystá i infrastruktura pro příchod sériových elektromobilů.

Po mnohaletém vývoji a nespočtu studií i konceptů se dostává do finále vývoj dieselového hybridu, jehož konstrukce přináší nepoměrně větší úskalí, než při použití benzinového motoru. Peugeot 3008 HYbrid4 je plným hybridem s pohonem všech kol a zřejmě se opravdu stane prvním sériovým dieselovým hybridem. Držíme palce!

Ústřední postavou lvího výběhu byla samozřejmě světová premiéra sedanu a kombi 508, který nahradí nejen výstřední 407, ale i 607, a proto se, podobně jako mondeo a svého času vectra, dostal na samotnou hranici střední třídy. Zajímavou konstrukci zahaluje revoluční design, který nahrazuje obří mandlové reflektory a rozšklebené masky uměřeně elegantními detaily. Naživo vypadá skvěle, snad bude podobně i jezdit.

Do podobných vod jako Nissan Juke zjevně míří koncept HR1. Třídveřový, dynamicky střižený městský crossover soustředil to nejmodernější z dostupné techniky a výsledkem je nejen působivý vzhled, ale i maximální ohleduplnost k životnímu prostředí. Přesně podle dnešních not...

Ladislav Čermák
Diskuze (0)