Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot RCZ R Bimota: Speciální edice má výkon 305 koní

Michal Fokt
Diskuze (1)
Peugeot ve spolupráci s výrobcem motocyklů Bimota představil speciální edici kupé RCZ R. Jeho přeplňovanou šestnáctistovku nafoukal na 224 kW.

Na Motor Bike Expo v italské Veroně měla premiéru zajímavá novinka - motocyklovou značkou Bimota inspirované kupé Peugeot RCZ R. Celým jménem se jmenuje Peugeot RCZ R PB104, což značí Peugeot, Bimota, jednička jako první společný projekt a 4 kola. To napovídá, že by kooperace mohla mít dlouhodobějšího trvání.

Na první pohled RCZ R PB104 poznáte podle závodního zbarvení v kombinaci červené, bílé a černé, nechybí ani italská trikolóra a nápis Bimota. Komplet doplňují pětipaprsková kola, kabina je čalouněna kombinací kůže a alcantary, doplněná o červeně lakované dekory. Místo zadních sedadel je v autě odkládací prostor pro dvě motocyklové přilby. Nechybí ani dvojice kamer GoPro a infotainmentový systém TomTom Bridge.

Nejde ovšem jen o pozlátko, už tak ostrý motor 1.6 THP dostal nový blow-off ventil, výfukové potrubí a přemapovanou řídící jednotku a výsledkem je výkon 224 kW (305 koní). Jak se to podepsalo na dynamice vozu není zatím známo, jisté ovšem je, že Peugeot vybavil kupé odlišně naladěným podvozkem se světlostí o 10 mm nižší. Sílu motoru pak krotí nové přední brzdy se čtyřpístkovými třmeny a kotouči o průměru 380 mm. Sympatický počin, co říkáte?

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - TeeJay
26. 1. 2015 13:13
Bimota
Bimota - to ještě existuje? Já měl za to, že už to (asi tak 3x) zkrachovalo. :-O Kdo to teď vlastní?