Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pamatujete na Plymouth Prowler? Ikona z přelomu tisíciletí může být vaše, je jako nová

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Model Prowler je nevšední sám o sobě, dražený kousek však disponuje i přípojným vozítkem. Takových vzniklo jen pár desítek.

Milovali jej zejména doma v Americe, ale díky nepřehlédnutelnému designu a tvarům se stal Plymouth Prowler známým po celém světě. Auto (znát jej můžeme i pod názvem Chrysler Prowler) vznikalo v letech 1997 až 2002 a celkem bylo stvořeno 11.702 kusů. Nejde sice o stroje, kterých by po světě jezdilo jen pár, i tak si jej ale dovolíme označit za slušnou raritu.

Retro roadster evokující třicátá léta a éru hot rodů poháněl 3,5litrový šestiválec s výkonem 160 kW v kombinaci se čtyřstupňovou samočinnou převodovkou. V praxi to znamenalo zrychlení z klidu na stovku za 7,2 sekundy. Později se začala produkovat verze s posíleným motorem, který už disponoval 189 kW a zrychlením za 5,9 vteřiny, přičemž uháněl maximální rychlostí až 203 km/h.

Kousek, který v květnu zamíří do aukce, vznikl v roce 1999 a je osazen upgradovanou pohonnou jednotkou. Vypadá jako nový, čemuž kromě zachovalého červeného laku v kombinaci s černým interiérem odpovídá i nájezd, který činí pouhých 216 kilometrů.

Oproti ostatním Prowlerům je tento výjimečný i díky přípojnému vozítku, v červené barvě totiž tato kombinace vznikla pouze v 94 exemplářích. Majitel k tomu dostane i veškerou původní dokumentaci či nálepku na okně, která potvrzuje původ vozu.

Roadster po jediném majiteli zamíří pod aukční kladívko společnosti Mecum Auctions 17. května tohoto roku, pořadatelé si netroufají odhadovat, na jakou hodnotu se nejvyšší příhoz může vyšplhat.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Avatar - Barrichello
11. 4. 2018 15:59
Re: Trošku
Na srazech sem jich viděl několik, myslím že v čr jich je minálně 5-7 ks.

Motor to má 3,5 V6 co je samo o sobě dost zastaralý motor a hlavně prý je na tom radost cokoliv opravovat.
Avatar - Uživatel_5340709
10. 4. 2018 15:13
Re: Trošku
Jj, pokud vím, tak v Brně minimálně jeden jezdí. A jak tak koukám, slušně si drží cenu, přestože jezdí jak Chrysler 300M.
Možná je na čase něco takového reinkarnovat, vyladit exterirér do dnešních požadavků a evropských manuálních převodovek je k dispozici dost.
Avatar - Uživatel_5340709
10. 4. 2018 14:54
Trošku
pseudo-ikona, ale na svou dobu super auto. Jen tomu exteriéru neodpovídala motorizace a převodovka, která v podstatě to auto zabila /až na Ameriku/. Líný americký hydroměnič v Evropě moc nezabodoval. Přitom je to škoda, setkání s tímto autem je vždycky perfektní zážitek. :yes: