Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se na to nejlepší od divize Porsche Exclusive

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Porsche se svým seriálem Top 5 podívalo i na práci divize Porsche Exclusive a představilo čtyři výjimečné vozy, které jsou jejím dílem, zatímco ten pátý prozatím zůstává ukryt pod plachtou.

Porsche Top 5 po přehlídce svých nejvzácnějších vozů, těch s nejlepším zvukem, nejpropracovanějším přítlačným křídlem na zádi, konstrukčních řešeních, významných historických momentech a konceptech představuje nejlepší díla divize Porsche Exclusive.

Výběr zahajuje Porsche 911 Club Coupé, které bylo představeno v roce 2012 na oslavu 60 let od založení prvního značkového klubu. Kupé se specifickým barevným provedením exteriéru i interiéru vycházelo z modelu Carrera S a vzniklo v počtu pouhých třinácti exemplářů, z nichž jeden zůstal v majetku automobilky dodnes.

Dalším výjimečným zástupcem práce divize Porsche Exclusive je model 911 Speedster, který byl představen v roce 2010. Mezi charakteristické prvky tohoto vozu patří o 60 mm snížené a více sklopené čelním okno stejně jako specifický tvar manuálně ovládané plátěné střechy, na jejímž pevném krytu je ve složeném stavu dvojice typických vyboulení.

Porsche Exclusive příjemně překvapilo fanoušky značky v roce 2009 vozem pojmenovaným 911 Sport Classic odkazujícím svým designem na ty nejslavnější modely z její historie v čele s 911 Carrera 2,7 RS.

Jediným zástupce z hlubší historie divize Porsche Exclusive, jejíž kořeny sahají do poloviny osmdesátých let, je v tomto výčtu Porsche 911 Turbo S z roku 1992, zastupující generaci 964. Těchto vozů bylo ve spolupráci s Porsche Motorsport vyrobeno je 86 exemplářů.

Automobil, který má uzavírat tento díl seriálu Porsche Top 5, je prozatím ukryt pod plachtou, ale jeho premiéra je naplánována na letošní rok a údajně má být skutečně tím nejlepším z dílem divize Porsche Exclusive.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)