Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911, Boxster a Cayman jako hybrid již nyní

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kalifornská společnost Vonnen předešla samotnou automobilku a nabízí proměnu v hybrid pro Porsche 911 aktuální generace 991 a rovněž pro modely Boxster a Cayman generace 981.

Porsche v současnosti nabízí hybridní pohonné systémy pouze v rámci modelových řad Panamera a Cayenne, ale v případě modelových 911, 718 Boxster a 718 Cayman zatím stále spoléhá na konvenční zážehové motory.

V případě modelové řady 911 se máme provedení s hybridním pohonem dočkat v rámci připravované generace 992. Společnost Vonnen se rozhodla, že toto čekání zkrátí prostřednictvím vlastní úpravy generace 991 na hybrid. Vedle ní pak nabízí proměnu v hybrid i pro model Boxster a Cayman generace 981.

Vonnen díky tomu již nyní nabízí proměnu v hybrid pro sportovní vozy značky Porsche s motorem za nebo před zadní nápravou z let 2012 a dále. Zájemce o tuto úpravu jen přistaví svůj vůz a specialisté společnosti se již postarají o výměnu setrvačníku za elektromotor a doplnění potřebné elektroniky, baterie s kapacitou 1 kWh a systému chlazení. Zároveň z vozu zmizí původní baterie a startér.

V současnosti nabízený elektromotor disponuje výkonem 130 kW (177 k) a točivým momentem 200 N.m. Tyto hodnoty jsou k dispozici pro všechna provedení modelové řady 911 od základní verze Carrera až po Turbo S a rovněž pro všechny verze modelů Boxster a Cayman.

Porsche proměněné v hybrid i společnosti Vonnen se nemůže pohybovat pouze za využití elektrické energie, ale má disponovat výrazně lepšími dynamickými schopnostmi a zároveň nižší spotřebou paliva. V případě základního Porsche 911 Carrera může totiž hybrid nabízet až o 50 % vyšší točivý moment při navýšení hmotnosti o zhruba 54 Kg.

Vonnen si svou úpravu sportovních vozů značky Porsche na hybrid cení na 75.000 amerických dolarů (zhruba 1.700.000 Kč) a pracuje na vývoji hybridního pohonného systému i pro starší generace modelů Boxster Cayman i modelové řady 911, u níž jej chce nabízet pro všechny generace až do poloviny šedesátých let dvacátého století.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)