Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche najme tisíc lidí, má 16 tisíc uchazečů

David Bureš
Diskuze (0)
Německá automobilka se pomalu chystá na zahájení sériové výroby SUV Macan, které se v její nabídce zařadí pod Cayenne.

Porsche hledá pro svoji továrnu v Lipsku dalších tisíc pracovníků. Nábor nových zaměstnanců souvisí s chystaným zahájením sériové výroby modelu Macan.

O práci u německé automobilky je ohromný zájem, Porsche tvrdí, že se mu přihlásilo 16.500 zájemců o tisícovku pracovních míst. Výrobce přitom hledání nových zaměstnanců oficiálně zahájil až tento týden.

Porsche do svého lipského závodu shání kvalifikované zaměstnance s odbornou způsobilostí v oblasti výroby karoserií, lakování, montáži a hlídání kvality. Vedle 1.000 dělníku ve výrobě chce automobilka také zaměstnat 400 nových inženýrů.

Aktuálně v lipské továrně Porsche pracuje 1.150 pracovníků. Díky zahájení výroby modelu Macan se tak počet zaměstnanců tohoto závodu zhruba zdvojnásobí. V Lipsku se v současnosti montují modely Panamera a Cayenne.

Lipský montážní závod se stane plnohodnotnou továrnou. Porsche totiž investuje na 500 milionů eur do výstavby nové lakovny a montážní haly karoserií. Automobilka o této výstavbě dokonce hovoří jako o největším stavebním projektu ve své historii.

První zákazníci se Porsche Macan dočkají ještě letos. Automobilka podle loňských zpráv počítá s tím, že bude letos vyrobeno 75.000 exemplářů tohoto SUV.

Základem Macanu bude koncernová platforma MLB, motor bude uložen vpředu podélně. Část komponentů bude vůz sdílet s Audi Q5, SUV od Porsche má být ale naladěno mnohem sportovněji.

David Bureš
Diskuze (0)