Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche za poslední rok zvýšilo prodej o 9 % na nový rekord

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Německý výrobce sportovních vozů Porsche AG prodal za poslední fiskální rok rekordních 81.850 automobilů.

Zasloužil se o to silný růst na nových trzích mimo Evropu a Severní Ameriku, zejména v Číně, sdělila dnes stuttgartská automobilka.

Odbyt vozů Porsche za rok do konce července vzrostl o 8,8 procenta. Počet vyrobených automobilů se zvýšil o 16,1 procenta na 89.123 kusů. Porsche očekává, že růstový trend bude pokračovat i v tomto roce.

Počet vozů Porsche prodaných mimo Evropu a Severní Ameriku se v posledním roce zvýšil o 25,8 procenta na 25.283. Z toho v Číně se jich prodalo 11.724 vozů, o 47,5 procenta více než v předešlém roce.

"Výsledky vypadají opravdu slibně, není tu nic, na co si lze stěžovat," komentoval agentuře Reuters zprávu firmy jeden z nejmenovaných obchodníků na frankfurtské burze. Akcie Porsche dnes dopoledne smazaly počáteční ztráty a získávaly zhruba jedno procento.

Porsche se příští rok stane desátou značkou skupiny Volkswagen, do které patří také česká Škoda Auto. Volkswagen koncem loňského roku koupil na Porsche po vzájemném přetahování obou firem o dominanci 49,9 procenta za 3,9 miliardy eur (96 miliard Kč).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - T613
30. 9. 2010 10:12
Wolffův infarkt?
"Alfa je značkou s největším potenciálem zlepšení," řekl Piëch na otázku po spekulacích o zájmu Volkswagenu o Alfu. "Jsme trpěliví a máme čas," dodal, s tím, že příští dva roky se zřejmě v tomto ohledu nic nestane."
[odkaz]