Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche slaví rekordy, má nejrychlejší hybrid! Tedy mezi sedany. Luxusními. A se čtyřmi dveřmi

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Stuttgartská značka se po vzoru ostatních členů koncernu pustila do sbírání světových rekordů. Ty nejnovější jsou ale spíše úsměvné.

Skupina Volkswagen se z posledních týdnů může pochlubit několika rekordními zápisy. Z těch pozoruhodných vypíchněme třeba Lamborghini Aventador SVJ, které se před pár dny stalo nejrychlejším produkčním automobilem na Nürburgringu. Za zmínku jistě stojí i absolutní rekord elektrického speciálu ID R Pikes Peak na stejnojmenné hoře.

Před časem se rekordní jízdou na Nordschleife pochlubila i Škodovka, byť pravda, že s tím neměla příliš mnoho práce. Naftový Kodiaq RS tu totiž zaznamenal nejrychlejší čas mezi sedmimístnými SUV. Tak schválně, kdy jste o takové kategorii slyšeli naposledy?

Porsche však tentokrát přichází s vlastní sérií rekordů a nutno říct, že vymýšlení co možná nejužší konkurence posunulo na novou úroveň. Model Panamera Turbo S E-Hybrid zaznamenal nejrychlejší čas na šesti světových okruzích mezi, čtěte pozorně, čtyřdveřovými luxusními hybridními sedany. Kategorie dlouhá jako samotný název vozu. A to se nepitváme v tom, že označení sedan tak úplně nesedí…

Stuttgartské automobilce se podařilo zaznamenat rekord na okruzích v Kataru, Dubaji či Indii. Dále do výčtu destinací patří jihoafrická trať Kyalami, Yas Marina v Abú Zabí a konečně bahrajnský Sakhir. Všech šest rekordů se odehrálo na tratích schválených Mezinárodní automobilovou federací, většinu můžete znát i z formule 1 či MotoGP. Během všech pokusů usedl za volant nejsilnější Panamery testovací jezdec automobilky Lars Kern.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Avatar - Zetti
15. 8. 2018 18:44
Re: Panamera Turbo S E-Hybrid
Si to tak neber [odkaz]

Jinak RAVka se mi moc libi, design,.technika, akcelerace, ale par drobnosti mi nevyhovuje. PHEV je ridicske auto, ma ruzna nastaveni, je potreba neco odhadnout neco predvidat, proste nestaci jen slapat na plyn nebo na brzdu, ale to neni na tri radky.
Avatar - Hammunasakra
15. 8. 2018 10:29
Re: Panamera Turbo S E-Hybrid
Sakra to vysvětli! >:D

Avatar - Zetti
14. 8. 2018 20:11
Panamera Turbo S E-Hybrid
Pekelna micinka :yes: :yes: :yes: . Nicmene neni to hybrid ale plug-in hybrid. Hybrid je pro holky a plug-in pro ridice.