Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Poslechněte si zvuk Lamborghini Urus na Nürburgringu. Je to vůbec ještě Lambo?

Jan Mička
Diskuze (12)
Karoserie Lamborghini Urus je stále ještě maskovaná, o zvuku motoru a výfuku ale máme docela jasno už nyní. Je to vůbec ještě Lamborghini?

Vývoj Lamborghini Urus, duchovního nástupce Rambo Lamba LM002, se už pomalu chýlí ke konci. Se sériovým vozem bychom se měli setkat už příští rok, a přestože jsou karoserie prototypů stále ještě pokryty maskovací fólií, o konečném designu můžeme mít celkem jasnou představu na základě tvarů konceptu z Pekingu 2012. Ano, tak dlouho už nás Lamborghini na svůj „terénní“ vůz láká.

V polovině května letošního roku jsme uvedli potvrzené informace o pohonné jednotce. Stefano Domenicali, šéf italské automobilky, v rozhovoru pro Automotive News potvrdil zástavbu čtyřlitrového osmiválce se dvěma turbodmychadly, který nabídne výkon 478 kW (650 koní). To samozřejmě není málo, podobná hodnota se ale dala očekávat. Spíše než to nás překvapil zvuk jednoho z testovacích prototypů. Proháněl se po Severní smyčce Nürburgringu a nejsem si jistý, jestli bude možné v provozu urus na dálku identifikovat stejně jako modely Huracán a Aventador. Ty vám způsobí husí kůží i na kilometry daleko!

Půjde o první přeplňované Lamborghini a na zvuku motoru je to jednoznačně znát. Nelze říci, že by byl úplně špatný, k Lambu se ale prostě nehodí. Navíc pravděpodobně půjde o to menší „zlo“. V druhé čtvrtině roku 2019, rok po odhalení standardní verze, totiž přijde na řadu plug-in hybrid. Měl by mít stejnou techniku jako Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, tedy čtyřlitrový motor V8 kombinovaný s elektromotorem. Maximální výkon je 650 koní, udávaná spotřeba se vešla pod 3 l/100 km.

Jan Mička
Diskuze (12)
18. 4. 2020 13:59
Lambo
Já jsem si Lamborghini nejen poslechl, ale zkusil jsem si ho i řídit. Zaplatil jsem si projížďku v Lambu a Ferrari https://coolzazitky.cz/…moucky-kraj.html a nedokážu říct, které auto je lepší. Obě jsou super a bral bych je klidně domů do garáže, ale to se mi asi nikdy nesplní :-D .
Avatar - rosi007
24. 6. 2017 20:06
Re: Vyřešeno
:yes: Já to chápu (ten princip, ne ty lidi), jen si musím občas pobrečet, abych věděl, že v tom nejsem sám.
Avatar - Hammunasakra
24. 6. 2017 19:57
Re: Vyřešeno
Zejtra je neděle :-)
Avatar - wakantanka
24. 6. 2017 19:56
Re: Vyřešeno
Pises to tak akoby si zajtra tu Panameru isiel kupovat :-)
Avatar - JDM
24. 6. 2017 19:41
Re: Vyřešeno
Lidi jsou divný, kupujou ty obludny krabice tak jim je prostě nabídne i takový lambo kde jakej nouma si ho koupí protože SUV letí a protoze lambo... Stejně jako iPhone a tetování, nebo Kostkovany košile a veganstvi...