Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prezident Miloš Zeman převzal novou Škodu Superb

redakce AUTO.CZ
Diskuze (142)
Tým Miloše Zemana převzal automobil Škoda Superb, kterým bude vítěz přímé volby jezdit po nástupu do prezidentské funkce.

Tým Miloše Zemana dnes převzal automobil Škoda Superb, kterým bude vítěz přímé volby jezdit po nástupu do prezidentské funkce. Celkem bude mít tři stejné vozy z mladoboleslavské automobilky. Vozidlo náleží k řadě Laurin & Klement, do které patří nejlépe vybavená auta Škody. Šéf českého zastoupení firmy Petr Pečenka ČTK řekl, že vůz pro Zemana není prezidentský speciál, nýbrž klasický řadový automobil.

„To je nejlepší škodovka, kterou máme v nabídce,“ uvedl Pečenka. Auto má motor o objemu 3,6 litru a výkonu 191 kilowattů. Je vybaveno automatickou převodovkou, uvedl Pečenka. „Pro potřeby prezidenta jsme dodali standardně vyrobený vůz,“ poznamenal. Případné úpravy na autě podle něj budou provedeny v režii ministerstva vnitra.

Podle mluvčího automobilky Jozefa Baláže prezidentská kancelář již dvě stejná auta používala za éry dosluhující hlavy státu Václava Klause. Zeman tak bude mít k dispozici tři vozidla. Nový prezident později od Škody obdrží také novou verzi modelu Superb. „Chtěli bychom, aby ji měl v České republice jako první právě on,“ řekl ČTK Pečenka.

„Pan prezident už před volbami jasně deklaroval, že pokud bude zvolen, bude jezdit českým vozem. Teď to dodržel. A vyšší ústavní činitel v České republice není, takže to je pro nás velká čest,“ dodal Pečenka.

Zeman do funkce nastupuje dnes, 8. března. Na inauguraci již pojede novým mladoboleslavským vozem.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (142)
12. 3. 2013 00:01
Re: české auto
Takže ještě jednou: nejde mi o to, kdo to vlastní, ani jestli to je nebo není česká značka. Jde o ten výsledek. Pokud ze Škodovky vyjíždí akorát levnější alternativy pro Golfa, Polo, Passata a podobně, které s VW sdílí veškerou techniku, tak to pro mě není Škodovka, ale levný VW - přesně jak to sami zamýšlí. Pokud Škodovka vytvoří vlastní platformu dejme tomu pro sportovní auto s pohonem zadní nápravy (klidně za využití koncernových dílů, v současným stavu už se bohužel nedá doufat, že vyvine vlastní motory a podobně), pak to uznám za české auto.

Pokud se Pilsner bude vyrábět coby europivo z nekvalitních surovin, případně nakvašenýho polotovaru vyrobenýho kdovíkde, a jen to naředí českou vodou, taky to už taky nebude české pivo.
Avatar - white label
11. 3. 2013 23:22
Re: české auto
A když někdo koupí plzeňskou Škodu, už taky nebude česká. A co plzeňské pivo (Pilsner Urquell) tp už taky není české pivo/česká značka jen proto, že ji nevlastní výhradně Čech/Česká republika?
11. 3. 2013 23:09
Re: české auto
značka možná, hlavně Plzeňská Škoda, ale auta s tou značkou ne...
Avatar - white label
11. 3. 2013 23:03
Re: české auto
Nic z toho co tu píšeš nijak nevylučuje fakt, že Škoda byla, je a dál bude česká značka.
11. 3. 2013 22:47
Re: české auto
Caddy 9U byla Felicie Pickup, na kterou si VW nalepil svoje logo. V zahraničí Felinu Pickup nepotkáš. Nic VW nebrání to udělat i u jiných Škodovek.

Proč má Octávka delší rozvor? Protože má nižší výbavu, horší jízdní vlastnosti, horší design a horší jméno.