Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští generace Mercedesů A a B se rozroste až na osm modelů

Michal Fokt
Diskuze (6)
Daimler nevylučuje, že by rodinka kompaktních modelů mohla mít v nadcházející generaci až osm karosářských verzí, kabriolet nevyjímaje.

Platforma MFA (Modular Front-wheel drive Architecture) automobilky Mercedes-Benz je pochopitelně velmi flexibilní, to už dnešní moderní platformy bývají a skýtá tak široké možnosti využití. Thomas Weber, člen představenstva Daimleru, řekl v rozhovoru pro australský web caradvice, že by na mí mohlo v příští generaci stát až osm modelů s trojcípou hvězdou ve znaku.

Zatím prý toto číslo není jisté, zvažuje se totiž existence dalšího SUV-crossoveru k modelu GLA, to ostatní by však s největší pravděpodobností "dopadne". Konkrétně by k dnešnímu kompaktu, "čtyřdveřovému kupé", crossoveru, MPV a kombi měl přibýt ještě kabriolet a poněkud konvenčněji tvarovaný sedan na bázi CLA.

S ohledem na to, že v blízké budoucnosti vyjede na silnice ještě Infiniti Q30 a jeho SUV varianta QX30, mohla by být MFA hned v desítce modelů dvou značek Na sdílení techniky u VW to sice ještě nemá, ale ve Stuttgartu mají očividně dobře našlápnuto.

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - wakantanka
23. 7. 2015 10:44
Re: Mercedesy sa mi opäť začínajú páčiť...
keď raz na nového medveďa našetríš ... po prvých metroch ti nebude vadiť absolútne nič.
Avatar - jozephko
23. 7. 2015 07:42
Mercedesy sa mi opäť začínajú páčiť...
Po nemastných-neslaných dizajnových kreáciách (ako napr. éčkový model pred faceliftom) je dizajn nových meďákov super. Až na palubné dosky uprostred. Tie na mňa stále pôsobia ako ksicht žabáka s veľkými vypúlenými očami a veľkou tlamou...
Avatar - beibej
22. 7. 2015 21:58
Jako
Ten koncept se podobá Seatu Salsa.
Avatar - _Karel_
22. 7. 2015 19:26
Osm?
A není to málo, Antone Pavloviči? :-)
22. 7. 2015 18:06
good
dufam ze touto cestou pojdu aj ine automobilky, paci sa mi ak je na vyber mnoho variant jedneho modelu