Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Problémy se závadným volantem může mít v ČR téměř 3000 aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Problémy se závadou volantu, kvůli kterému japonská automobilka Nissan celosvětově svolává k opravám na 800.000 vozidel, se v Česku týkají téměř 3000 vozů.

ČTK to řekl Marek Vodička z tuzemského zastoupení Nissanu. Problémy se týkají malých modelů Micra a Cube vyrobených v Japonsku nebo velké Británii mezi roky 2002 a 2006.

Majitele vozidel nyní budou podle Vodičky kontaktovat jednotliví prodejci Nissanu, kteří je vyzvou k návštěvě servisu. Automobilka má k dispozici záznamy o prodaných vozidlech. Pokud by se tyto záznamy ukázaly jako nedostatečné, může s dohledáním majitelů vozidel pomoci ministerstvo dopravy, které už české zastoupení Nissanu o situaci informovalo.

Ministerstvo může aktuální majitele vozů dohledat na základě záznamů takzvanýchnVIN kódů prostřednictvím centrálního registru vozidel, uvedl mluvčí dopravního rezortu Martin Novák. Ty pak k návštěvě autorizovaných prodejců Nissanu vyzvou pracovníci servisní organizace ministerstva, kterou je Centrum služeb pro silniční dopravu.

Nissan uvedl, že šroub pro upevnění volantu zřejmě nebyl ve svolávaných vozech náležitě utažen a důsledkem může být, že volant nebude fungovat. Závada by se měla opravit utažením šroubů nebo výměnou volantu za nový. Trvat by měla 40 minut, uvedla firma.

ČTK

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)